Bogdan Cristescu, secretar de stat la Ministerul Educației și Cercetării, a fost eliberat din funcție / A fost numit un nou subsecretar de stat venit din zona cercetării – Radu-Dumitru Antohi

4.190 de vizualizări
Foto: Agerpres Foto / Alex Tudor
Bogdan Cristescu, secretar de stat în cadrul Ministerului Educației și Cercetării, a fost eliberat din funcție printr-o decizie a premierului Marcel Ciolacu, publicată joi în Monitorul Oficial. Tot joi a fost numit în funcția de subsecretar de stat la MEC Radu-Dumitru Antohi, fost subsecretar de stat la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Bogdan Cristescu a fost numit secretar de stat în iunie 2022, când la conducerea Ministerului Educației era Sorin Cîmpeanu. El venea în locul Mariei Manea.

  • Până atunci, ocupase, timp de doi ani, postul de director al Direcției Curriculum, Evaluări și Examene din cadrul Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație, unde anterior fusese consilier superior – Matematică. Înainte de 2014, a fost inspector școlar de Matematică, potrivit CV-ului oficial.

În ceea ce-l privește pe Radu-Dumitru Antohi, acesta vine din zona Cercetării, ca fost subsecretar la MCID, în condițiile în care, după reorganizarea guvernamentală din ultimele luni, la MEC cercetarea intră sub umbrela Autorității Naționale pentru Cercetare, condus de un vicepreședinte cu rang de secretar de stat și doi vicepreședinți cu rang de subsecretar de stat, Spre deosebire de Antohi, numit subsecretar la MEC, în prima marte a lunii a fost numit vicepreședinte ANC cu rang de subsecretar de stat Tudor Prisecaru, președinte ANC cu rang de secretar de stat fiind Andrei Alexandru.

Potrivit unui CV public, Radu Dumitru Antohi este inginer specialist provenind din hub-ul de cercetare INCESA al Universității din Craiova și are un doctorat în Mecatronică-Robotică la Universitatea din Craiova.

Foto: captură Monitorul Oficial
Foto: captură Monitorul Oficial

2 comments
  1. Imi pare rău. L-am văzut la Timișoara. .i-a plăcut abordarea privind planurile cadru. Nu părea a fi profesorul de matematică ce crede ca doar matematică și, cu ceva indulgență, română ar trebui studiate. E absurd să dai la o parte un om care a fost o rotita principala în angrenajul conceptului privind planurile cadru. MEC, în dulcele stil clasic…Pana la urmă, trebuia sa rămână pana la finalizarea întregului demers…sau cineva va lua, acum, meritele? Ce trista este tara sau sistemul sau conducătorii sau…noi, toți?

  2. 1. Cum de l-a ales tocmai pe el? Au facut o evaluare, ceva? Am lucrat cu el, si era de departe cel mai destept dintre toti cu fluenta in engleza si franceza. Sorin Ion nu leaga doua vorbe cu un strain, iti este rusine sa mergi cu el in afara. Orobabil a eclipsat pe multi si nu are nuci carnet de partid. E mare pacat!
    2. De ce tot un universitar rupt de realitatea din scoli? Preuniversitarul cui ramane?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

“Datorită meditațiilor” elevii se concentrează mai puțin la școală, spune consilierul ministrului Educației, Radu Szekely: Un părinte poate face mai mult dacă îl întreabă pe copil la masă „cum te simți, cum te pot ajuta”, decât plătindu-i meditații

Consilierul ministrului Educației, Radu Szekely, a spus într-o intervenție la Digi24, că „un părinte poate face mai mult dacă îl întreabă pe copil: cum te simți, cum te pot ajuta,…
Vezi articolul

Ministerul Educației spune că așteaptă rectificarea bugetară pentru a putea asigura banii necesari majorărilor salariale în universitar / Diferențe salariale conform OUG 48 trebuie plătite în patru universități, afirmă instituția

„La rectificarea bugetară, Ministerul Educației va iniția demersurile necesare pentru includerea în buget a sumelor aferente majorărilor salariale” în mediul universitar, spune instituția într-un răspuns pentru Edupedu.ro. După ce Consorțiul…
Vezi articolul