Biziday: La cinci ani de când Germania le-a deschis granițele, mai mult de jumătate dintre imigranții sirieni muncesc și plătesc taxe, 80% dintre copiii lor merg la școală, iar peste 10 mii sunt studenți

1.545 de vizualizări
Foto: Captura Deutsche Welle
Peste 10 mii de imigranți care au ajuns în urmă cu 5 ani în Germania s-au înscris la o universitate, în timp ce 80% dintre copii și adolescenți spun că se simt integrați la școală și acceptați de colegi, arată o analiză făcută de Deutesche Welle și The Guardian, citată de Biziday.

Deutesche Welle și The Guardian realizează o poză socială a populației imigrante în Germania, la exact cinci ani de când Angela Merkel a rostit celebra frază – “Germania e o țară puternică. Ne vom descurca!”, după ce a vizitat o tabără de refugiați sirieni. Europa era la acel moment divizată într-o criză ce părea fără soluții. Cu câteva zile înainte, pe 27 august 2015, continentul a fost zguduit de o macabră descoperire – 71 de cadavre ale unor oameni fugiți din calea războiului, au fost găsite într-un camion frigorific abandonat în Austria.

În următorii patru ani, după acea declarație, Germania a înregistrat 1,7 milioane de solicitanți de azil.

În următorii cinci ani, peste 10 mii de imigranți s-au înscris la o universitate, în timp ce 80% dintre copii și adolescenți spun că se simt integrați la școală și acceptați de colegi. The Guardian citează un studiu publicat inițial de Deutsche Welle, care arată că 68% dintre imigranți au o slujbă, chiar dacă 49% au o slujbă stabilă, 12% lucrează part-time (cu maximum 450 de Euro pe lună), iar 20% sunt într-o schemă plătită de training.

Citește analiza integrală pe Biziday.

Foto: captură Deutsche Welle


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Transport gratuit pentru elevi

„România suferă” de pe urma rezultatelor foarte slabe ale educației / Aproape toți indicatorii privind educația și formarea – în stare „critică”, arată un nou raport al Comisiei Europene, la un deceniu de reforme Iohannis-Deca

Educația din România este descrisă din nou în termeni severi de autoritățile europene, într-o raport de țară înglobat în recomandările Comisiei Europene pentru Semestrul European, publicate pe 19 iunie. Documentul…
Vezi articolul

„Care este diferența funcțională dintre un doctorat profesional și unul științific, în afara diferențelor de nume?” / „Schimbările adoptate de guvern prin OUG nivelează diferențele” – Marius Ghincea, cercetător postdoctoral din Elveția, după ultimele modificări legale privind doctoratele din România

„Schimbările adoptate de guvern prin OUG nivelează diferențele dintre doctoratele profesionale, care devin regula deși reprezentau excepția în versiunea originală a legii, și doctoratele științifice”, apreciază, într-un comentariu publicat joi…
Vezi articolul