Biziday: La cinci ani de când Germania le-a deschis granițele, mai mult de jumătate dintre imigranții sirieni muncesc și plătesc taxe, 80% dintre copiii lor merg la școală, iar peste 10 mii sunt studenți

1.545 de vizualizări
Foto: Captura Deutsche Welle
Peste 10 mii de imigranți care au ajuns în urmă cu 5 ani în Germania s-au înscris la o universitate, în timp ce 80% dintre copii și adolescenți spun că se simt integrați la școală și acceptați de colegi, arată o analiză făcută de Deutesche Welle și The Guardian, citată de Biziday.

Deutesche Welle și The Guardian realizează o poză socială a populației imigrante în Germania, la exact cinci ani de când Angela Merkel a rostit celebra frază – “Germania e o țară puternică. Ne vom descurca!”, după ce a vizitat o tabără de refugiați sirieni. Europa era la acel moment divizată într-o criză ce părea fără soluții. Cu câteva zile înainte, pe 27 august 2015, continentul a fost zguduit de o macabră descoperire – 71 de cadavre ale unor oameni fugiți din calea războiului, au fost găsite într-un camion frigorific abandonat în Austria.

În următorii patru ani, după acea declarație, Germania a înregistrat 1,7 milioane de solicitanți de azil.

În următorii cinci ani, peste 10 mii de imigranți s-au înscris la o universitate, în timp ce 80% dintre copii și adolescenți spun că se simt integrați la școală și acceptați de colegi. The Guardian citează un studiu publicat inițial de Deutsche Welle, care arată că 68% dintre imigranți au o slujbă, chiar dacă 49% au o slujbă stabilă, 12% lucrează part-time (cu maximum 450 de Euro pe lună), iar 20% sunt într-o schemă plătită de training.

Citește analiza integrală pe Biziday.

Foto: captură Deutsche Welle


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Brăila, Cluj, Iași sunt județele cu cea mai mare rată de promovare la Bacalaureat 2023 – rezultate finale / Rata de promovare a scăzut față de 2022 în cea mai mare parte a țării / Creștere semnificativă a ratei după contestații în Călărași, unde evaluarea s-a făcut digitalizat

Brăila, Cluj și Iași rămân în topul județelor cu cea mai ridicată rată de promovare la Bacalaureat, la nivelul tuturor candidaților, după soluționarea contestațiilor, în timp ce Ilfov-ul rămâne pe…
Vezi articolul
Consiliul Rectorilor

Examenele de admitere la liceu, susținute prin pachetul de legi ale educației – o sursă de inechitate în ochii OCDE. Organizația propunea, într-un raport de anul trecut, soluții prin care “să se pună mai puțin accentul pe rezultatele examenelor”

Admiterea pe bază de examen la licee de elită cum sunt colegiile naționale, urmărită prin pachetul noilor legi ale educației, este un model contestat de experții în educație ai Organizației…
Vezi articolul

55% dintre copiii români vor să se stabilească în alte ţări / Aproape 2 din 10 tineri de peste 16 ani nu urmează nicio formă de şcolarizare / Doar 20% dintre sesizările de abuz sexual cu victime minore ajung in instanţă – „Radiografia situației copilului în România”, realizată de Salvați Copiii

Peste jumătate dintre copiii din România declară îşi doresc să plece din ţară şi să se stabilească peste graniţe, arată o analiză realizat de organizaţia Salvaţi Copiii, citată de News.ro…
Vezi articolul