Bilanțul de participare la simulările pentru Bacalaureat: Harghita – în top, Brașov și Timiș – la coadă

1.635 de vizualizări
simulările pentru Bacalaureat
Simularea Bacalaureatului
Județul Harghita a avut cea mai mare participare a elevilor în cel puțin două dintre zilele de desfășurare a simulării probelor scrise de Bacalaureat 2021, simulare desfășurată săptămâna aceasta. Județele Ilfov, Brașov și Timișoara au avut cea mai slabă prezență, aici fiind cele mai multe dintre licee unde testarea nu s-a putut desfășura din cauza situației epidemiologice, potrivit unui bilanț publicat vineri de Ministerul Educației.

Simulările pentru Bacalaureat

Simularea probelor scrise de Bacalaureat s-a desfășurat în perioada 22-25 martie, iar Ministerul a anunțat următoarele cifre de participare, pe zile:

Luni, 22 martie 2021, a avut loc proba scrisă la Limba și literatura română. Au fost prezenți 112.153 de elevi. Nu au putut participa elevii din 78 de unități de învățământ liceal, aflate în localități în care rata incidenței cumulate la nivelul unității este mai mare sau egală cu 6/1000 locuitori (aproximativ 5% din numărul total de unități). Din cauza unor tentative de fraudă au fost eliminați cinci candidați.

Marți, 23 martie 2021, s-a desfășurat proba scrisă la disciplina obligatorie a profilului (matematică, respectiv istorie). Au participat 108.913 elevi, din care 74.178 au susținut proba la matematică, iar 34.735 au susținut proba la istorie. Nu au putut participa elevii din 88 de unități de învățământ liceal aflate în localități în care rata incidenței cumulate la nivelul unității este mai mare sau egală cu 6/1000 locuitori. Patru candidați au fost eliminați. 

  • Cea mai mare rată de prezență (94%) s-a înregistrat în județul Harghita, iar județele cu cea mai scăzută rată de participare au fost Brașov, Ilfov și Timiș, județe în care se află 72 din cele 88 de licee în care nu s-a putut organiza simularea. 

Miercuri, 24 martie 2021, a fost programată proba scrisă la alegere a profilului și specializării – proba E.d). Au participat 106.082 de elevi. Nu au putut fi prezenți elevii din 88 de unități de învățământ liceal aflate în localități în care a fost instituită carantinarea zonală. Au fost eliminați din examen șase candidați.

  • O rată de prezență semnificativă (94%) s-a înregistrat, de asemenea, în județul Harghita. Județele cu procente scăzute de participare au fost Brașov (20%), Timiș (20%) și Ilfov (22%), județe în care se află 72 din cele 88 de licee în care nu s-a putut organiza simulările pentru Bacalaureat.

Joi, 25 martie 2021, s-a desfășurat proba scrisă la Limba și literatura maternă – proba E.b). Au participat 5.613 elevi din 18 județe (84% din numărul total de elevi înscriși pentru această probă). 

  • Cea mai ridicată prezență (peste 95%) s-a înregistrat în județele Bistrița-Năsăud, Alba, Sălaj și Mureș. O rată de participare scăzută s-a consemnat în județele Brașov și Timiș, județe în care majoritatea liceelor în care se putea organiza această probă sunt în localități intrate în carantină. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Aproape 300 de monitorizări ale școlilor din București, decise de inspectoratul școlar. În toate, media elevilor de clasa a VIII-a la simularea Evaluării Naționale a fost sub 7, pe una sau ambele discipline – Raport

Inspectoratul școlar al Municipiului București a decis monitorizarea a 294 de școli care “au obținut performanțe scăzute la simularea Evaluării Naționale”, adică cu media notelor sub 7 / probă de…
Vezi articolul

“O mai mare atenție privind formarea profesorilor” e necesară pentru a obține necesarul calificat de resurse umane, spune ministrul Antreprenoriatului / Cadariu anunță și că mai multe patronate vor transmite propuneri Ministerului Educației

Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, a invocat, într-un mesaj publicat pe Facebook, nevoia de “o mai mare atenție privind formarea profesorilor”, pentru a răspunde nevoilor de resurse umane calificate,…
Vezi articolul

Raport al Ministerului Finanțelor: Pentru o familie cu un singur venit și doi copii România are cel mai ridicat grad de impozitare a muncii dintre toate țările europene – peste 42% / În Polonia, sarcina fiscală pentru un caz similar e sub 2%

O familie cu un singur venit și doi copii are, în România, cel mai ridicat grad de impozitare a muncii dintre toate țările europene, arată un raport publicat săptămâna trecută…
Vezi articolul