Biblioteca Națională a României s-a redeschis luni, 4 septembrie, după lucrările de dezinsecție și igienizare / Biblioteca a fost închisă de la jumătatea lunii iulie, din cauza ploșnițelor

501 de vizualizări
Foto: Facebook.com
Sediul central al Bibliotecii Naționale a României (BNR) s-a redeschis luni, 4 septembrie, după lucrările de igienizare și dezinsecție, au confirmat reprezentanți ai instituției pentru Edupedu.ro. Biblioteca s-a închis pentru public pe 17 iulie, cu două săptămâni mai devreme decât era planificat, din cauza ploșnițelor.

Spațiile pentru cititori au fost reamenajate și s-a pregătit o nouă expoziție de fotografie, a anunțat BNR pe Facebook pe 3 septembrie.

În urmă cu două luni, reprezentanții bibliotecii scriau pe rețeaua socială că „recent am depistat pe unele banchete de la parterul clădirii, în aria care deserveşte publicul, anumite insecte parazite (ploşniţe), drept care cu neplăcere vă anunţăm că vom închide Biblioteca Naţională cu două săptămâni mai devreme decât planificaserăm – adică începând de luni, 17 iulie a.c.”.

Primul eveniment va fi pe 11 septembrie

Primul eveniment de la redeschiderea BNR va fi pe 11 septembrie, la ora 18.00, în Atriumul Bibliotecii Naţionale. „Muzeul Național „George Enescu” și Biblioteca Națională a României vă invită la un eveniment special, organizat sub egida Festivalului Internațional ”George Enescu”.

Va fi prezentată expoziția foto-documentară ”Muzicologul prolific și fascinația enesciană” ce ilustrează strădania de o viață a maestrului Viorel Cosma, concretizată în volume de referință despre George Enescu, precum și colaborarea sa cu specialiștii Muzeului Național ”George Enescu” în realizarea proiectelor editoriale și expoziționale despre marele muzician român”, a anunțat Biblioteca într-o postare recentă.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

România trebuie să își depășească condiția de “analfabet funcțional”, scrisoare deschisă a 14 organizații, în marja debutului aderării la OCDE, care cer renunțarea la orice intenție de a modifica ARACIP

„Dacă Guvernul României va aproba noua Hotărâre de Guvern privind organizarea ARACIP în forma promovată de Ministerul Educației (și care a avut ca termen de avizare 25 ianuarie 2022), executivul…
Vezi articolul

Pentru sporul de condiții vătămătoare dat profesorilor, ministra Educației a decis ca aplicația de salarizare să fie deblocată doar unde există sentințe – document / În martie, reprezentanții Ministerului Educației susțineau în mod mincinos că aplicația de salarizare a permis mereu plata acestui spor

În privința sporului de condiții vătămătoare, aplicația de salarizare a personalului din Învățământ va fi deblocată doar pentru salariații unde există sentințe, potrivit unui ordin de ministru. Este vorba de…
Vezi articolul