Biblioteca Metropolitană Bucureşti lansează în premieră un colţ dedicat literaturii nepaleze

20 de vizualizări
De ce nu citesc bine elevii români
Foto: Unsplash.com
Primul colţ dedicat literaturii nepaleze va fi inaugurat, la 1 februarie, la Filiala „Dimitrie Cantemir” a Bibliotecii Metropolitane Bucureşti. Proiectul, realizat în colaborare cu România EduCaB şi alte organizaţii internaţionale, subliniază angajamentul BMB faţă de promovarea diversităţii culturale şi a incluziunii, transmite News.ro.

„Este un moment important care ne reaminteşte că bibliotecile sunt spaţii ale întâlnirii şi ale înţelegerii interculturale. Prin acest colţ dedicat diversităţii culturale, ne dorim să oferim acces la cultura şi literatura Nepalului atât pentru comunitatea nepaleză din Bucureşti, cât şi pentru toţi cei interesaţi să exploreze această cultură fascinantă”, a declarat Ramona Mezei, directorul general al Bibliotecii Metropolitane Bucureşti.

Evenimentul oficial de inaugurare va avea loc la 1 februarie, la ora 10:30, la Filiala „Dimitrie Cantemir” a Bibliotecii Metropolitane Bucureşti, situată pe Strada Viitorului 52, sector 2. Comunitatea bucureşteană este invitată să participe şi să descopere o colecţie diversificată de cărţi în limba nepaleză, alături de alte materiale culturale reprezentative.

Citește articolul integral pe G4Media.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Valoarea totală a investiției în laserul de la Măgurele, ELI-NP, crește de la 1,73 miliarde de lei la peste 2 miliarde, în condițiile în care guvernul a decis să finalizeze în 2026 proiectul major de cercetare / România și-a asumat să susțină continuarea proiectului, declarat nefuncțional acum un an din cauza falimentului unei companii americane

Guvernul a adoptat, joi, o hotărâre prin care stabilește o nouă valoare totală a investiției în proiectul major de cercetare „Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physics (ELI-NP), ce vizează tehnologii…
Vezi articolul

Campaniile clasice de prevenție a drogurilor, cele cu sloganuri și expus pedepse sau efecte, nu funcționează pentru toți elevii, spune psihoterapeutul Ramona Costescu: Soluția este să formezi abilități diriginților, profesorilor care rămân acolo nu doar o generație, abilități de a repera cazuri de consum, de mediere cu familia sau cu alte entități care pot fi sprijin

Tonul cu care se vorbește în spațiul public despre droguri este unul ostil și nu încurajează dialogul necesar în activitățile de prevenție, în timp ce autoritățile, de asemenea, înțeleg să…
Vezi articolul