Biblioteca Centrală Universitară Carol I – prima bibliotecă din țară care acceptă plăți online

200 de vizualizări
Foto: Facebook.com – Biblioteca Centrală Universitară “Carol I” din București
Autoritatea pentru Digitalizarea României a extins numărul instituțiilor înrolate în platforma de plăți Ghiseul.ro și se apropie, încet, de pragul de 1000. Recent, printre acestea a apărut și Biblioteca Centrală Universitară Carol I (B.C.U.) – prima bibliotecă din țară care acceptă plăți online. Reprezentanții ADR susțin că pandemia a crescut considerabil apetența cetățenilor în ceea ce privește relaționarea online cu instituțiile statului, așa că platforma prin care poți plăti electronic taxe și servicii publice a trecut de 1 milion de utilizatori. ADR a deschis Ghiseul.ro și pentru interconectarea cu platforme private de plăți și servicii.

Ghiseul.ro este o platformă administrată de Autoritatea pentru Digitalizarea României care oferă posibilitatea contribuabililor de a vizualiza obligațiile de plată existente și sau de a plăti online cu cardul, parțial sau total, taxele și serviciile publice, precum și amenzile existente. ADR a anunțat că printre instituțiile înrolate se numără de acum și prima bibliotecă: utilizatorii B.C.U. vor putea plăti cu cardul, pe internet, taxa de eliberare a permisului de acces în bibliotecă, precum și pe cea de reînnoire a vizei anuale.

Citește articolul complet pe Economedia.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
elaborarea curriculumului de liceu

25 de profesori de istorie vor fi selectați pentru a participa la un seminar de formare pe tema Holocaustului, organizat în Israel. Dacă sunt punctaje egale, prioritate au cei care predau în mediul rural / Care sunt condițiile și ce trebuie să conțină dosarul 

25 de profesori de istorie, titulari sau suplinitori, vor fi selectați pentru a participa la seminarul de formare pe problematica Holocaustului, organizat în perioada 7-14 august 2022 de Institutul Yad…
Vezi articolul

Directoarea Colegiului Național I.L. Caragiale din București: Unitatea cu 1300 de elevi și 80 de profesori este încadrată în clasa de risc seismic 3, dar “nu știu să vă spun” de ce – nu a fost făcută nicio expertiză în ultimii 30 de ani / “Eu de când sunt directoare le cer continuu și le cer în zadar”

Riscurile asociate lipsei expertizării privind riscul seismic în cazul multor unități de învățământ sunt reliefate de situația Colegiului Național I.L. Caragiale din București, prezentată de directoarea acestuia, Andreia Bodea, pentru…
Vezi articolul