Biblioteca anului 2019 în lume, Oodi din Helsinki, nevoită să își schimbe ușile de acces cu unele de capacitate mai mare

2.446 de vizualizări
FOTO: oodihelsinki.fi/Kuvio
Biblioteca Centrală din Helsinki, capitala Finlandei, cunoscută şi sub numele Oodi, îşi va închide uşile principale timp de mai multe luni, publicul având acces începând de luni doar pe uşile secundare, potrivit Agerpres.  Motivul pentru care Oodi a decis să închidă uşile principale nu este lipsa interesului publicului, ci capacitatea insuficientă a uşilor montate iniţial.

Decizia înlocuirii uşilor originale a fost luată în urma plângerilor primite de la cetăţeni, potrivit media locale.

Oodi a fost deschisă anul trecut, iar în primele şase luni de funcţionare peste două milioane de persoane au vizitat clădirea. Anunțul înlocuirii ușilor a fost făcut și pe site-ul oficial (link lb. finlandeză).

Uşile rotative alese de arhitecţi s-au dovedit un obstacol, iar autorităţile din Helsinki le vor înlocui cu trei uşi normale.

Oodi a fost numită pe 27 august “Biblioteca Publică a Anului” de Federaţia Internaţională a Asociaţiilor de Bibliotecari şi Biblioteci (IFLA).

Oodi este deţinută de municipalitatea din Helsinki şi operează pe baza conceptului de bibliotecă publică gratuită.

Pe lângă serviciile tradiţionale de bibliotecă, Oodi pune la dispoziţia publicului servicii digitale şi workshopuri, inclusiv studiouri de muzică şi facilităţi de editare a filmelor. De asemenea, clădirea găzduieşte un cinematograf, dar şi spaţii de studiu şi muncă.

FOTO: oodihelsinki.fi/Kuvio


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Grupe de pregătire suplimentară pentru elevii de gimnaziu și liceu din Sibiu, organizate la Centrul Județean de Excelență – înscrieri deschise până pe 29 septembrie / Profesorii cu performanțe pot aplica să predea

Circa 25 de grupe de pregătire suplimentară pentru olimpiade și concursuri școlare sau pentru dezvoltarea de competențe vor fi organizate la Centrul Județean de Excelență din Sibiu, conform anunțului cu…
Vezi articolul

Programe de educație financiară pentru profesori, abordarea în școală a noțiunilor de educație financiară, „săptămâna educației financiare” în grădinițe și curs opțional pentru studenți – propuneri din Strategia Națională de Educație Financiară pusă din nou în dezbatere publică, la un an și jumătate de la prima încercare

Ministerul Educației a repus în dezbatere publică Strategia Națională de Educație Financiară 2023-2030, care cuprinde dezvoltarea unor programe de tipul „Săptămâna educației financiare” în grădinițe, includerea şi/sau dezvoltarea unor elemente…
Vezi articolul

Studiu: Peste 500 de mii de copii, elevi și studenți au emigrat din România între 2007 și 2017. Capacitatea guvernului de a produce bunăstare pentru cetățeni contribuie semnificativ la decizia de a migra

Numărul studenților, elevilor și copiilor din grupa de vârstă 0-19 ani care au emigrat din România între 2007 și 2017 este de 484.753 de persoane, potrivit unei lucrări publicate în…
Vezi articolul

Anchetă disciplinară la o școală, după ce o învățătoare l-a făcut „handicapat” pe un elev cu autism pe grupul de părinți: “Nu pot răspunde de toți handicapații, eu pot răspunde doar de copiii ok care se integrează” / Directoarea școlii indică drept vinovat elevul care ar fi fost agresiv cu colegii într-o pauză

Două sesizări au ajuns la Inspectoratul Școlar Bacău privind atitudinea unei învățătoare de la clasa a III-a, de la o școală din comuna Răchitoasa, la adresa unui elev cu autism.…
Vezi articolul