Belgia redeschide azi școlile. Elevii până la 14 ani merg toți în clase, adolescenții, 50% hibrid. Premierul Alexander De Croo: Tinerii noștri au nevoie de școală, de îndrumare, de această structură

8.673 de vizualizări
Foto: premier.be
Elevii din Belgia revin la școală luni, 16 noiembrie, după o vacanță de toamnă prelungită, scrie Ziarul de Belgia. Oficialii Educației au confirmat în timpul săptămânii că toți copiii până la 14 ani vor reveni în clase cu prezență 100%, în timp ce adolescenții din clasele superioare ale ciclului secundar vor învăța în sistem hibrid: 50% la școală, restul online.

Premierul Belgiei, Alexander De Croo, a subliniat într-un comunicat de presă după reuniunea guvernelor regionale cu cel federal de vineri, 13 noiembrie, că reluarea școlii este unul din marile teste ale acestei perioade.

Într-un mesaj pe Facebook, acesta a scris:

“Mulți copii se întorc la școală luni. Oamenii sunt îngrijorați de asta. Dar tinerii noștri au nevoie de școală, de îndrumare, de această structură.

Pentru a face acest lucru să se întâmple, va trebui să fim foarte atenți în următoarele câteva săptămâni.

De aceea, ar trebui să continuăm să urmăm măsurile actuale, cu telemuncă obligatorie pentru cei care pot, și să limităm contactele noastre sociale la maximum.

Contez pe fiecare dintre voi.

Haideți să ne susținem unii pe alții și să respectăm regulile.

Împreună putem trece prin asta.

Fă-o din grijă pentru celălalt.

Alexander”

Pentru școlile neerlandofone, ministrul Educației, Ben Weyts a anunțat că sunt disponibile un milion de teste rapide pentru depistarea focarelor de infecție. Testările vor fi făcute prin intermediul reprezentanților centrelor medicale din școli. Ben Weyts a afirmat, în studioul VTM Nieuws, că dacă un copil a fost în contact cu un caz pozitiv va face a doua zi un test rapid, urmând ca în a cincea zi să facă un Test PCR. Dacă ambele sunt negative, copilul iese din carantină și revine la școală, mai scrie Ziarul de Belgia, publicație de informații pentru românii din Belgia.

Ministrul francofon al Educației Caroline Dèsir, a spus la RTBF, că diferitele măsuri luate în educație vin direct de la experți:

„Experții ne-au cerut să reducem prezența celor mai mari”, a explicat ea.

Fiecare școală se organizează după cum vrea câtă vreme respectă regulile generale.”

Caroline Désir a insistat asupra importanței menținerii lecțiilor în clasă:

„Elevii au nevoie de prezență la școală pentru a menține relația cu profesorii lor.”

Foto: premier.be


4 comments
  1. Cu spitalele si medicii din Romania nici nu ma gandesc sa-mi trimit copilul la scoala.
    Se poate invata si online, se poate si recupera, doar sa fim sanatosi.

  2. Și noi, ca niste romani idioți, trebuie sa luam tot ce este deplasat în timpul pandemiei. Sa ne supunem populația la creșterea numărului îmbolnăvirilor, pentru ca asa face un conducător care nu da doi bani pe sănătatea populației.

  3. Adica hai sa ne asumam riscul imbolnavirii doar pentru a fi fizic langa profesori. Si cum veti justifica daca vor aparea focare de covid in scoli si zeci de copii vor avea de suferit? Relatia cu profesorii se putea mentine si prin Teams pentru o vreme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

OFICIAL Ghidul de finanțare din programul Microbuze electrice pentru transportul elevilor al Ministerului Mediului, publicat în Monitorul Oficial. Consiliile Județene pot depune proiecte începând cu 8 septembrie

Ghidul de finanţare pentru Programul Microbuze electrice pentru transportul elevilor cu un buget de 300 de milioane de lei, finanţat de Ministerul Mediului prin Administraţia Fondului pentru Mediu, a fost…
Vezi articolul

Ligia Deca: Ne-am propus să vedem care sunt cauzele pentru neprezentarea elevilor la Evaluarea Națională 2023. Este clar că trebuie să avem intervenții mult mai individualizate, în funcție de nevoile fiecărui copil

Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat luni că „trebuie investigat” în privința cauzelor ce au dus la neprezentarea elevilor la Evaluarea Națională 2023, după cum a transmis Digi24. „Trebuie investigat…
Vezi articolul

Scrisoare deschisă a unor mișcări și asociații, inclusiv Rezist și Corupția Ucide, împotriva posibilei nominalizări a lui Sorin Câmpeanu ca ministru al Educației: Măsurile lui “nu corespund standardelor” de reformă autentică

“Printre numele vehiculate pentru poziția de ministru al Educației sunt persoane care au dat deja măsura unei capacități de viziune și organizare limitată în funcția respectivă. Atragem în mod special…
Vezi articolul

Lucrarea de licență, înlocuită cu examen scris din iulie 2024 la Facultatea de Litere a UB pentru studenții de la programul de Comunicare și Relații Publice / Ar urma să se revină la examene scrise și pentru licența la limba română și o limbă străină – surse

Studenții de la programul de Comunicare și Relații Publice (CRP) din cadrul Facultății de Litere a Universității din București, care sunt în anul III la ciclul de licență, vor susține…
Vezi articolul