Belgia a dat undă verde luni vaccinării împotriva COVID-19 a copiilor între 5 și 11 ani

101 de vizualizări
Foto: © Pojoslaw | Dreamstime.com
Belgia a dat undă verde luni vaccinării împotriva COVID-19 a copiilor din grupa de vârstă 5-11 ani, după ce şi alte state europene au luat aceeaşi decizie, transmite AFP, potrivit Agerpres. Ea se va face cu versiunea pediatrică a vaccinului Pfizer/BioNTech, aprobată de Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) şi „care se administrează în două doze la interval de 21 de zile”.

Vaccinarea copiilor este „gratuită şi voluntară” şi „nu va fi posibilă decât cu acordul părinţilor sau al tutorelui legal”, precizează un comunicat emis la finalul unei reuniuni interministeriale a miniştrilor sănătăţii din acest stat federal.

Primele invitaţii la vaccinare vor fi lansate chiar de la începutul lunii decembrie, mai ales copiilor cu comorbidităţi, pentru care vaccinarea este „puternic recomandată”, deoarece „protejează faţă de formele severe ale maladiei cauzate de virus”, adaugă acelaşi comunicat.

Vaccinul le va fi propus şi copiilor sănătoşi, care „vor putea astfel să beneficieze de o mai bună protecţie individuală, contribuind în acelaşi timp la cea a persoanelor vulnerabile din anturajul lor şi a societăţii în ansamblul său”.

Autorităţile belgiene au mai precizat că statutul de vaccinare al copiilor nu va avea nicio consecinţă asupra activităţilor lor sociale, pentru această grupă de vârstă nefiind solicitat niciun fel de certificat sanitar.

Amintim că vaccinarea anti-COVID a copiilor de 5-11 ani ar putea începe în România în a doua jumătate a lunii ianuarie, după cum a anunțat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Foto: © Pojoslaw | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Lipsa unei educații parentale duce la neglijența „fizică, educațională, emoțională, din perspectiva sănătății mentale” a copiilor, spune Sorin Cîmpeanu. De ce a fost nevoie de lansarea unei astfel de strategii de către Ministerul Educației

„O strategie națională de educație parentală este absolut necesară pentru că slaba informare a părinților, mai ales a celor din mediile dezavantajate, cu privire la creșterea și îngrijirea copiilor are…
Vezi articolul

Standardele minimale pentru titlurile de conferențiar și profesor universitar, diploma de doctor și atestatul de abilitare în domeniul chimie, contestate de profesori ai Facultății de Chimie – Universitatea din București

Standardele minimale naționale pentru titlurile de conferențiar și profesor universitar, diploma de doctor și atestatul de abilitare în domeniul chimie sunt contestate de reprezentanți ai Facultății de Chimie din Universitatea…
Vezi articolul