Baremul de la simularea la clasa a VIII-a: grila de corectare a lucrărilor la Limba și literatura română

12.594 de vizualizări
Baremul care stă la baza corectării lucrărilor scrise de elevii de clasa a VIII-a la simularea de astăzi a examenului de Limbă și literatură română a fost publicat de Ministerul Educației. Elevii de clasa a VIII-a au început luni, la ora 9:00, simulările de Evaluare Națională 2019. Subiectele au putut fi rezolvate în 2 ore, iar la cererea scrisă a elevului sau a părintelui, notele obținute la simulări pot fi trecute în catalog.

Corectarea lucrărilor va fi realizată în baza baremului de mai jos, de către doi profesori, de regulă, din școlile în care elevii susţin simularea, spune Ministerul Educației.

BAREMUL DE LA SIMULAREA LA CLASA A VIII-A A EXAMENULUI DE LIMBA ROMÂNĂ:

 

 

 

SUBIECTE SIMULARE CLASA A VIII-A – LIMBA ROMÂNĂ:

 

 

CALENDAR SIMULARE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2019 LA CLASELE A VII-A ȘI A VIII-A

11 martie 2019     Simulare Limba și literatura română – probă scrisă
12 martie 2019     Simulare Matematică – probă scrisă
13 martie 2019     Simulare Limba și literatura maternă – probă scrisă
22 martie 2019     Afișarea rezultatelor
  • La simularea evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a participă şi elevii claselor a VII-a, se arată în ordinul care stabilește organizarea testării

Consiliul Național al Elevilor a făcut apel la elevi să boicoteze simularea și să predea foile de test goale sau să scrie pe ele “tot ceea ce este greșit la sistem, transformându-ne foaia de examen într-un manifest față de învățământul românesc”.

Citește și:

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Domnica Petrovai / Foto: Arhivă personală

Material susținut de Dove

Training deschis tuturor profesorilor, pe 29 septembrie, pentru a-i învăța pe elevi să-și consolideze încrederea în ei înșiși. Psihologul Domnica Petrovai, partener în Programul educațional Dove – Ai încredere în tine: Copiii au nevoie să fie sprijiniți să conștientizeze impactul negativ pe care expunerea la mediul online o are asupra încrederii în ei

Tot mai mulți profesori vor să intervină pentru a-și ajuta elevii pe care îi văd că se retrag din activitățile școlare, se izolează în mediul online și, previzibil, au și…
Vezi articolul

Consilierul prezidențial Ligia Deca: “platforma educațională ucraineană a făcut lucruri minunate” pentru elevii refugiați, dar “din nefericire înseamnă și că mulți dintre copiii ucraineni care sunt în România nu merg la școli românești. Am vrea să putem să-i folosim mai mult pe profesorii ucraineni care au statut de refugiat pe teritoriul României”

Mulți dintre copiii ucraineni aflați în România nu merg, “din nefericire”, la școli din România, chiar dacă acestea le pun la dispoziție educație în limba ucraineană, deoarece ei optează pentru…
Vezi articolul