Baremul de corectare de la Istorie, simulare BAC 2024, publicat de Ministerul Educației

39.210 vizualizări
Baremul de corectare de la Istorie, simulare BAC 2024
Subiectele și baremul de la simularea la Istorie susținută marți, 5 martie, de elevii de clasa a XII-a au fost publicate de Ministerul Educației. Simularea la Istorie a fost susținută de liceenii de la profilul umanist, precum și de la filiera vocațională, cu excepția celor de la specializarea învățători-educatoare.

Elevii au avut la dispoziție 3 ore pentru a rezolva subiectele. Liceenii de la real, tehnologic, militar și pedagogic, specializarea învățători-educatoare, au dat simularea de astăzi la Matematică.

Barem Istorie:

Subiect Istorie:

Miercuri, 6 martie, are loc proba la alegere a profilului şi specializării, iar pe 7 martie este programată proba scrisă la limba și literatura maternă. Comunicarea rezultatelor se face pe 15 martie.

Rezultatele elevilor nu sunt făcute publice. Vor fi comunicate prin profesori

Rezultatele de la simulare, pe 15 martie, nu vor fi făcute publice, dar vor fi comunicate prin profesorii elevilor. Potrivit procedurii, rezultatele nu se contestă (art. 13, alin. 8 din procedură) și pot fi trecute în catalog la cerere.

Art. 18 – „(1) Prezența și rezultatele elevilor la simulările naționale se înregistrează în aplicația informatică SIIIR. Rezultatele obținute la simulările naționale nu sunt afișate și nu sunt făcute publice.

(2) Elevii care doresc să predea lucrările înainte de expirarea timpului maxim prevăzut pentru rezolvarea subiectelor pot părăsi sala de examen cel mai devreme după o oră de la începerea probei scrise (în cazul simulării probelor din cadrul Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a), respectiv după o oră şi jumătate de la distribuirea subiectelor în săli (în cazul simulării probelor scrise ale examenului national de bacalaureat), fără a primi subiectele.

(3) Lucrările scrise ale elevilor care au susținut probele din cadrul simulărilor examenelor naționale se arhivează și se păstrează, până la sfârșitul anului școlar următor, în unitatea de învățământ din care provin aceștia.”


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Subiectele, biletele și baremele de la probele orale de Bacalaureat și de la Competențe digitale și de Limbi străine, ținute sub lacăt de ani de zile de Ministerul Educației. Instituția nu le-a publicat niciodată din 2017 cel puțin

Subiectele/biletele de la probele orale de Bacalaureat și de la Competențe digitale și de Limbi străine, cât și baremele aferente acestora nu au fost publicate de Ministerul Educației după sesiunea…
Vezi articolul

Foto: Profesorii au ieșit din nou în stradă. Sindicaliștii din Educație protestează astăzi în fața Guvernului și a sediilor PNL și PSD / La ce salarii ar fi trebuit să ajungă profesorii din 2020 și ce mărire primesc acum

Aproximativ 100 de profesori, membri în cele trei sindicate mari din Educație, au început protestul, joi dimineață, de la 10:00, în fața Guvernului. Aceștia se vor deplasa la 11:30 la…
Vezi articolul

GRAFIC Cea mai mare rată de promovare din ultimii 12 ani, la Bacalaureat 2022 – nivelul a urcat pentru prima dată peste momentul introducerii camerelor de supraveghere, situație similară și la Evaluarea Națională / Cîmpeanu: Subiectele au fost corect calibrate

Rata de promovare anunțat de Ministerul Educației în urma publicării rezultatelor de la bacalaureat 2022 este de 73,3%, cea mai mare de acest fel din ultimii 12 ani, potrivit unei…
Vezi articolul

Admitere la Universitatea din București: Aproape 8.000 de locuri bugetate la studii de licență și master / 50 de locuri la master didactic / Admitere pe bază de examen se dă doar la Drept

Universitatea din București anunță 8.000 de locuri bugetate la admiterea pentru studii de licență și master, pentru anul 2021-2022. Totodată, instituția de învățământ superior oferă 50 de locuri la programele…
Vezi articolul