Baremele de la testele de antrenament pentru Evaluarea Națională 2021, setul 5, au fost publicate de minister

68.069 de vizualizări
teme pentru acasă
Foto: Freepik.com
Baremele aferente testelor de antrenament de luni pentru Evaluarea Națională 2021 au fost publicate de Ministerul Educației, prin Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație din subordinea sa. Acestea sunt baremele cu modelul de corectare a exercițiilor lansate luni, 22 martie, de Minister.

Baremele de la testele de antrenament pot fi descărcate de mai jos. Pentru că săptămâna aceasta Ministerul a organizat simularea probelor de Bacalaureat, instituția nu a mai lansat teste de antrenament și pentru elevii de clasele a XII-a.

Baremele de la testele de antrenament pentru Evaluarea Națională 2021

Descarcă de aici Baremele testelor de antrenament – Setul 5 – Evaluarea Națională 2021:

Amintim că testele de antrenament pentru Evaluarea Națională 2021 sunt concepute pe baza noilor programe școlare și au ca obiectiv pregătirea elevilor pentru susținerea noului tip de examen, care are o structură diferită de cea a examenelor din anii trecuți. Modelele de subiecte pentru Evaluarea Națională sunt concepute de instituția din subordinea Ministerului Educației care elaborează și subiectele de la toate examenele naționale.

Programele pentru examenele naționale au fost deja publicate: Noile programe pentru Bacalaureat 2021 și Evaluarea Națională 2021 au fost publicate în Monitorul Oficial

Evaluarea Națională 2021 este un examen care se susține pentru prima dată după o nouă programă, de către elevii care au învățat după un nou curriculum bazat pe competențe, nu pe conținuturi.

Probele scrise de la Evaluarea Națională pentru clasa a VIII-a au loc în acest an pe 22 și 24 iunie, potrivit calendarului oficial.

EN_VIII_2021_limba_romana_pentru_minoritatea_maghiara_Test_05

EN_VIII_2021_limba_si_literatura_romana_Test_05

EN_VIII_Matematica_2021_Test_05

Calendar simulare Evaluarea Naţională 2021, pentru elevii clasei a VIII-a:
  • 29 martie 2021: Limba şi literatura română
  • 30 martie 2021: Matematică
  • 31 martie 2021: Limba şi literatura maternă (pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă)
Calendar Evaluarea Națională 2021
  • 07 – 11 iunie 2021           Înscrierea la evaluarea națională
  • 11 iunie 2021                   Încheierea cursurilor pentru elevii de clasa a VIII-a
  • 22 iunie 2021                  Limba și literatura română – probă scrisă
  • 24 iunie 2021                  Matematica – probă scrisă
  • 25 iunie 2021                  Limba și literatura maternă – probă scrisă
  • 29 iunie 2021                  Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 14:00)
  • 29 iunie 2021 (ora 16:00 – ora 19:00) – 30 iunie 2021 (ora 8:00 – ora 12:00) Depunerea contestațiilor
  • 30 iunie – 4 iulie 2021    Soluționarea contestațiilor
  • 4 iulie 2021                      Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor


2 comments
  1. Barem de corectare: o porcărie. Sunt, în special la geometrie, dar și la algebră, o multitudine de rezolvări alternative. Ar trebui ca toate să fie prinse în barem și la fiecare tip de rezolvare să fie prezentate și punctajele intermediare. Dar, ca la noi, lasă că merge și-așa. Cu ocazia asta au treabă și cei care vor corecta contestațiile.

  2. Publică baremele și foarte bine fac dar nu pot răspunde la mesaje scurte trimise de elevi, profesori și părinți.
    Copiii pun întrebări și nu știe nimeni ce să le răspundă. De exemplu:
    – Broșurile numerotate și capsate pe care le vor primi sunt ciorne sau trebuie sa scrie rezolvarea pe ele?
    Dacă nu sunt ciorne, atunci:
    – pe figurile geometrice de la grile se pot face adnotări sau se consideră semn?
    – Figurile geometrice de la subiectul 3 pot fi completate cu construcții ajutătoare sau trebuie să deseneze altă figură?
    – Dacă nu ajunge spațiul pentru rezolvarea problemelor de la subiectul 3 unde se continuă rezolvarea și cum se marchează că există o continuare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Mircea Miclea, analiză dură a rezultatelor de la Evaluarea Națională 2020: Acuz direct și brutal clasa politică. Din 2014 noi știam că rata de eșec școlar este între 20 și 30% / Nici măcar nu se începe școala din 1 septembrie, ca rezervă pentru cazul în care vine iar în iarnă pandemia

Rata de succes de 76% anunțată de Ministerul Educației la Evaluarea Națională 2020 ascunde 10.000 de elevi care n-au mai ajuns din clasa a VII-a până la examen și alți…
Vezi articolul

Subiecte Evaluare Națională 2024 – Limba și literatura română: Texte suport din Constantin Chiriţă – „Cireșarii” și din Cella Delavrancea – „Portret”. La subiectul al II-lea, elevii au avut de făcut o compunere în care să caracterizeze un personaj

Subiectele primite de elevii de clasa a VIII-a la proba scrisă de la Limba și literatura română de la Evaluarea Națională 2024 au avut două texte suport: primul din Constantin Chiriţă –…
Vezi articolul

Mihaela Popa, fost secretar de stat în Educație: Două treimi dintre problemele de la Evaluarea Națională sunt pe sistem grilă. La BAC nu există subiecte de tip grilă. Propun Ministerului Educației ca doar o treime dintre problemele de la Evaluare să fie tip grilă, pentru a putea vedea clar cunoștințele și competențele acumulate de elevi

„Două treimi dintre problemele de la Evaluarea Națională au răspunsuri în sistem grilă”, în condițiile în care la Bacalaureat nu există nicio întrebare de tip grilă, spune fostul secretar de…
Vezi articolul

Notele finale a cel puțin 4 elevi din București au fost modificate, pe șest, fără nicio explicație publică, de către Ministerul Educației, după vizualizarea lucrărilor. Trei în creștere, una în scădere / Instituția încalcă propria legislație care prevede că nota finală „nu mai poate fi modificată”

Mediile de admitere la liceu 2024 a patru elevi din București au fost modificate fără nicio explicație de către Ministerul Educației. Trei dintre ei au medii de admitere mai mari,…
Vezi articolul