Bani pentru inspectorate, de la Ministerul Educației, ca să facă mese rotunde și simpozioane pe tema educației financiare în școli, în săptămâna 3-11 aprilie – DOCUMENT

4.365 de vizualizări
Foto: © Vlad Ispas | Dreamstime.com
Suma totală alocată inspectoratelor școlare, pentru organizarea de mese rotunde, simpozioane sau alte tipuri de evenimente dedicate Zilei educației financiare, la nivelul școlilor, în perioada 3-11 aprilie 2023, este de 225.000 de lei, potrivit unei adrese a Ministerului Educației, document obținut de Edupedu.ro. Până la data de 28 aprilie, inspectoratele școlare vor trimite Ministerului Educației un raport referitor la aceste activități. Vezi mai jos, în articol, ce trebuie să conțină raportul.

Suma primită de fiecare inspectorat este una proporțională din totalul de 225.000 lei, având drept criteriu de repartizare numărul de unități de învățământ preuniversitar cu personalitate juridică din fiecare județ, conform Ministerului Educației.

„Prin Nota 337 DGIP /09.02.2023 a fost adoptată alocarea sumei totale de 225.000 lei către inspectoratele școlare județene/Inspectoratul Școlar al Municipiului București. Fiecărui inspectorat școlar i s-a alocat o sumă proporțională din totalul de 225.000 lei, care a avut drept criteriu de repartizare numărul de unități de învățământ preuniversitar cu personalitate juridică din fiecare județ/Municipiul București și care se regăsește în bugetul inspectoratului școlar, cu această destinație”, se arată în documentul citat anterior.

Astfel, Ministerul Educației solicită inspectoratelor școlare să organizeze manifestări publice, simpozioane, mese rotunde sau alte tipuri de evenimente publice dedicate Zilei educației financiare, în perioada 3-11 aprilie 2023, la nivelul școlilor, utilizând sumele repartizate cu acest scop, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

„Vă încurajăm să implicați în organizarea acestor activități instituții și organizații publice și private care activează în acest domeniu”, potrivit Ministerului.

Inspectoratele școlare vor transmite Ministerului Educației un raport care va conține activitățile dedicate Zilei educației financiare, școlile implicate și modul de utilizare a fondurilor. Data limită este 28 aprilie.

„Până la data de 28 aprilie 2023 fiecare inspectorat școlar va transmite la Ministerul Educației un raport sintetic care va cuprinde activitățile dedicate Zilei educației financiare, unitățile de învățământ preuniversitar din județul dvs./municipiul București implicate și modul de utilizare a fondurilor alocate pentru organizarea acestor activități.”

FOTO DOCUMENT Informarea trimisă de Ministerul Educației pentru inspectoratele școlare

Anunțul referitor la Ziua educației financiare a fost făcut și de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Buzău, dar fără nicio precizare legată de banii primiți de inspectoratele școlare.

Amintim că data de 11 aprilie a fost instituită Ziua educației financiare, după ce Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat, în 2022, un proiect de lege în acest sens. 

Foto: © Vlad Ispas | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


3 comments
  1. Cei din inspectorate nu au aflat încă faptul ca va incepe vacanta pe 7 aprilie? Le spunem noi , cei din câmpul muncii ……

  2. sSunteți de un penibil inimaginabil, ME.
    225000 se împarte proporțional cu nr de scoli și iese fix de o foaie de hârtie, hai, doua.
    mai bine dădea directiva doamna ministru, pardon, activista de partid, și nu mai publica suma exorbitante.

  3. La munca, nu la intins mana…inspectoratele ar trebui eliminate definitiv…sunt ineficiente si doar mâncătoare de bani…👎👎👎

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Competențele digitale ale elevilor și profesorilor, dezvoltarea gândirii critice și a capacității de a face față pericolelor online să devină priorități pentru sistemele europene de educație – Consiliul UE

Dezvoltarea alfabetizării digitale și media, gândirea critică și competențele de rezolvare a problemelor sunt esențiale și ar trebui să constituie o prioritate pentru sistemele de educație, potrivit concluziilor adoptate de…
Vezi articolul

Analiză a rezultatelor după simularea Evaluării Naționale. Bogdan Rațiu, profesor de limba română: Elevii înțeleg cuvintele, pot localiza informația, problema e la cunoștințe. Cred că ar trebui să provocăm mai mult gândirea critică a elevului

“Elevii înțeleg cuvintele și localizează informația, dar problema e la cunoștințe de teorie literară și lingvistică, dar și la punctuație și gramatică”, spune Bogdan Rațiu profesor de limba și literatură…
Vezi articolul

Concurs de creativitate pe tema primăverii pentru copii de grădiniță și elevi, dar și pentru cadre didactice. Participanții pot trimite materiale și pot înscrie școala ca parteneră până pe 30 aprilie

Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” și Liceul cu program sportiv din Alba Iulia, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Alba anunță cea de-a treia ediție a concursului național cu participare indirectă…
Vezi articolul

REPORTAJ Pogromul de la Iași și Trenurile Morții – cel mai mare masacru înfăptuit pe teritoriul actual al României/ Cine sunt românii declarați ”Drepți între Popoare” pentru că și-au riscat viața salvând evrei de la moarte

Autoritățile inaugurează marți, la Iași, Muzeul Pogromului în aceeași clădire unde cu exact 80 de ani în urmă a avut loc un masacru de proporții în care armata și jandarmii…
Vezi articolul