Arestarea a doi profesori, care au legătură cu un bărbat acuzat de Ankara că ar fi încercat să-l înlăture de la putere pe preşedintele Erdoğan al Turciei, a stârnit temerea că, în cele din urmă, braţul lung al justiţiei turce va ajunge în România. Dar comunitatea gülenistă afirmă că riposta instanţelor le oferă siguranţă, scrie Balkan Insight, citată de Rador.
Potrivit sursei citate, imediat după lovitura de stat eşuată împotriva preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, semnalată pe la mijlocul anului 2016, 140 de copii au fost retraşi din reţeaua şcolară din România care avea legături cu omul acuzat de Erdoğan că ar fi pus la cale un puci, respectiv, clericul Fethullah Gülen, stabilit în Statele Unite.
Foto: Profesoara de limbă engleză din Bucureşti Busra Zenyep Sen, care a fost arestată în decembrie 2019 şi dusă în faţa unui judecător român pe baza unui mandat emis în Turcia, potrivit căruia ea ar fi membră a grupării “teroriste” conduse de Gülen.
Sen este profesoară la un liceu al mişcării Hizmet şi este fiica lui Turgay Sen, fost director al reţelei şcolare güleniste din Moldova, care a fost şi el dat în urmărire de Turcia, fiind arestat pentru scurtă vreme de autorităţile de la Chişinău, în martie 2018. Instanţa a respins extrădarea profesoarei.