Bacalaureat nou tehnologic și posibil examen de trecere din clasa a X-a în a XI-a, anunțate de Andronescu – HotNews.ro

5.121 de vizualizări
Ecaterina Andronescu / Inquam Photos – Raul Stef
Bacalaureatul s-ar putea schimba, pentru a introduce un tip de BAC care să le dea acces elevilor la şcolile postliceale, a declarat din nou Ecaterina Andronescu, de data aceasta într-un interviu pentru HotNews.ro. Aceasta a anunțat că nu renunță la repartizarea computerizată a elevilor la liceu. O noutate pe care ar putea-o aduce legea educației la care Andronescu lucrează este o evaluare pentru trecerea de la clasa a X-a la a XI-a.

“Poate să gândim o trecere de la clasa a X-a la a XI-a, pentru că trece de la învăţământ obligatoriu la învăţământul… dar până atunci o să devină tot liceul învăţământ obligatoriu. Poate nişte evaluări intermediare ar trebui”, a declarat ministrul Educației, Ecaterina Andronescu. Într-un interviu acordat HotNews.ro, ministrul a spus că nu modifică admiterea la liceu. “Să declanşăm examen de admitere în liceu mi se pare absolut de neacceptat”, a afirmat aceasta.

În ceea ce privește examenul de Bacalaureat, Andronescu a afirmat că va rămâne un bacalaureat “naţional” pentru acces la universitate, “dar la liceele tehnologice, unde promovarea este mică, să gândim pentru absolvenţii lor un Bac diferenţiat. Cine vrea să se înscrie la un bacalaureat naţional, dacă se simte în stare promovează Bac-ul naţional, are acces în universitate. Cine nu se simte în stare să susţină un bacalaureat naţional să susţină un bacalaureat tehnologic sau profesional şi să aibă acces doar în şcoala postliceală”.

Amintim că bacalaureatul profesional este o idee mai veche a Ecaterinei Andronescu. În 2012, la cel mai recent mandat al său de ministru, susținea același BAC profesional, atunci promovat printr-un proiect de lege. Andronescu a amenințat atunci că guvernul va da ordonanță de urgență pentru a trece acest tip de bacalaureat, dacă parlamentarii întârzie votul. Detalii aici și aici

Foto: Inquam Photos – Raul Stef

Citește și:


1 comment
  1. Scolile postliceale nu fac parte din invatamantul universitar si potrivit legii absolventii de liceu se pot inscrie si pot finaliza studiile scolilor postliceale fara sa aiba diploma de BAC !
    Gargara la nesfarsit in loc de masuri de restructurare necesare,: schimbarea efectivului la slase, invatatrea pe grupe la specialitati, dotarile laboratoarelor pentru liceele tehnologice , salarizarea corespunzatoare a profesorilor, care sa permita o evaluare a muncii lor. Atat timp cat un profesor este platit cu salariu de femeie de serviciu din primarie, sa nu indrazniti sa cereti calitate !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Criteriile folosite de profesori pentru alegerea manualelor școlare – studiu de piață al unei edituri / Întrebate ce ar vrea să regăsească în plus, în manualele de gimnaziu, mai multe cadre didactice au indicat itemi asemănători celor de la Evaluarea Națională pentru clasa a VIII-a, evaluări inițiale și o evaluare sumativă mai scurtă, plus idei pentru Școala Altfel

Corectitudinea științifică și actualitatea informațiilor sunt cele mai importante criterii din punctul de vedere al profesorilor atunci când vine vorba despre manualele școlare pentru elevii de gimnaziu, potrivit unui studiu…
Vezi articolul

BREAKING România obține locul 27 la Olimpiada Internațională de Matematică 2021, cu trei medalii de argint și două de bronz, în competiția dominată de China, Rusia și Coreea de Sud / Descarcă subiectele de la olimpiada internațională de matematică

Elevii români participanți la Olimpiada Internațională de Matematică au obținut anul acesta trei medalii de argint, două de bronz și o mențiune, a declarat pentru Edupedu.ro profesorul universitar Radu Gologan,…
Vezi articolul
Rezultatele de la Evaluarea Națională

Psihologul Suzana Pavlov: Copiii de clasa a VIII-a stau 5-6 ore la școală și fac cel puțin 2 ore de meditație și alte 2 ore de teme. Părinții vor note note mari, copiii nu tot timpul pot să dea un randament extraordinar. Din nou, nu învățăm de plăcere, nu găsim o stimulare a curiozității în școală și ne ducem tot pe zona de emoție negativă

„Părinții vor note note mari, copiii nu tot timpul pot să dea un randament extraordinar și pot să mai aibă și scăpări”, a declarat psihologul Suzana Pavlov pentru TVR Craiova.…
Vezi articolul