Bacalaureat 2021. Testele de antrenament, setul 12, au fost publicate

84.024 de vizualizări
Foto: © Wavebreakmedia Ltd | Dreamstime.com
Testele de antrenament pentru BAC 2021, setul 12, au fost publicate luni, 31 mai 2021, de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație al Ministerului Educației. Testele pot fi descărcate de mai jos.

Testele de antrenament pentru Bacalaureat 2021 sunt concepute de instituția din subordinea Ministerului Educației care elaborează și subiectele de la toate examenele naționale.

Bacalaureatul 2021 începe pe 28 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română.

Testele de antrenament, setul 12: Descarcă de aici fișierul arhivat .zip

Testele în limbile materne pot fi descărcate de aici.

Calendar Bacalaureat 2021, sesiunea iunie-iulie

Luni, 31 mai – vineri, 4 iunie 2021 – înscrierea candidaților la prima sesiune de examen

Vineri 4 iunie 2021 – se încheie cursurile pentru clasele a XII-a/a XIII-a

14 – 25 iunie 2021 – Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale

Luni, 28 iunie 2021 – Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă

Marți, 29 iunie 2021 – Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă (matematică sau istorie)

Miercuri, 30 iunie 2021 – Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă

Joi, 1 iulie 2021 – Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă

Luni, 5 iulie 2021 – Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12,00 și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12,00 – 18,00

Marți 6 – vineri, 9 iulie 2021 – Rezolvarea contestațiilor

Vineri, 9 iulie 2021 – Afișarea rezultatelor finale

Testele de antrenament publicate până acum pot fi descărcate din articolele Edupedu.ro.

Un Ghid al Bacalaureatului este aici.

Sfaturi pentru proba scrisă la română, modalități de abordare și rezolvare a subiectelor de la profesoara Irina Țoțan.

Foto: © Wavebreakmedia Ltd | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


3 comments
  1. La subiectul al III-lea , subpunctul A , exercitiul 2 (natalitatea si mortalitatea Germaniei) rezultatul din barem este GRESIT.
    Sa se tina cont si de elevii de la licee vocationale care nu au mai facut matematica si au pierdut din capacitatea de a urmari cu exactitate un tabel/grafic de orice tip.
    Examenul este de geografie,nu de matematica , prin urmare depunctarea elevilor pentru calcule matematice nu este nimic altceva decat o defavorizare a acestora.

  2. Subpunctul c.) De la subiectul al-2-lea de la testul 12 de antrenament de la fizica , curent , filiera teoretica , profil real , ESTE GRESIT BAREMUL !
    *trebuia transformat in K din °C , cum sa aiba un bec 2000°C ?!?!? *

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ultima zi de școală pentru elevii de clasa a XII-a. Cum arată sfârșitul liceului în 2020, după două luni de lecții online și cu un Bac plin de emoții: „Mie mi-e frică să nu-mi ratez viitorul din cauza temperaturii”

Au trecut două luni de stare de urgență, timp în care elevii au învățat mai mult sau mai puțin online, timp în care diferența dintre copiii cu posibilități, profesorii moderni…
Vezi articolul

Cum te pregătești pentru examenele internaționale SAT, A-Level, GMAT sau bacalaureat internațional. Georgiana Popovici, doctor în matematică, profesoară cu 20 de ani de experiență: în sistemele internaționale, indiferent de conceptul matematic care urmează să fie explicat, se pleacă de la realitate, de la situațiile concrete în care se aplică acel concept (P)

Într-o lume tot mai globalizată, mulți părinți își doresc pentru copiii lor educație de calitate și optează pentru a urma studiile superioare la universități renumite din străinătate. Cele mai atractive…
Vezi articolul

Subiectele de rezervă la Limba română, de la examenul de Bacalaureat – toamnă 2024, publicate de Ministerul Educației. A fost extrasă varianta 3, cu rolul notațiilor autorului la subiectul II și eseu despre un personaj de basm

O variantă de rezervă pentru proba scrisă la Limba română de la examenul de Bac 2024 – sesiunea de toamnă a fost publicată de Ministerul Educației pe subiecte.edu.ro. Subiectele și…
Vezi articolul

Limba română ar urma să fie probă separată la BAC 2027, cu eliminarea fie „accentului pus pe învățarea mecanică”, printre modificările anunțate de Sorin Cîmpeanu în proiectul legii Educației / Proba facultativă nu va condiționa promovarea examenului

„Referitor la examenul național de bacalaureat a fost agreat ca limba și literatura română (inclusiv gramatica) să constituie o probă distinctă în cadrul acestui examen”, a transmis ministrul Educației, Sorin…
Vezi articolul