Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă. Subiectele și baremele de la Matematică și Istorie au fost publicate

36.970 de vizualizări
Foto: © Alexan24 | Dreamstime.com
Subiectele și baremul de la proba scrisă obligatorie a profilului, adică Matematică și Istorie, pentru sesiunea Bacalaureat 2021 august-septembrie, au fost publicate azi la ora 15.00 de Ministerul Educației.

Subiectele și baremul de la matematică:

Subiectele și baremul de la Istorie:

Subiectele integrale și baremele pot fi descărcate în format .zip de aici.

Următoarele probe vor avea loc astfel:

  • miercuri, 18 august – proba la alegere a profilului şi a specializării (fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, psihologie, economie, sociologie sau filosofie)
  • joi, 19 august – limba şi literatura maternă

Primele rezultate vor fi afişate marţi, 31 august, până în ora 12.00. Rezultatele elevilor vor fi publicate cu anonimizarea numelui şi a prenumelui.

Contestaţiile pot fi depuse în ziua de 31 august 2021 (în intervalul orar 12:00 – 18:00). Acestea pot fi depuse/transmise şi prin mijloace electronice. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunţate vineri, 3 septembrie 2021.

Aproape 39.000 de candidaţi s-au înscris la a doua sesiune (august – septembrie) a examenului național de bacalaureat 2021. Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi, 24.988 de candidați provin din promoţia 2020 – 2021, iar 13.958 de candidați din promoţiile anterioare, anunță Ministerul Educației.

Foto: © Alexan24 | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


2 comments
  1. Din păcate BAC-ul nu mai este un examen corect , ci un examen care se vinde se aranjează , absolventi care au absolvit o școala din București care este autorizată sa preda pe o cuticula de la o alta țara , imediat intra in BAC-ul românesc și promovează cu procent de promovare 100% iar notele sunt între 8-10 in timp ce un amărât de roman după ce absolvă 12 clase pe cuticula românească abia promovează ssu chiar nu promovează BAC-ul , și din ciuda faptului anual când ministerul afișează procentul de promovabilitate pentru toate școlile , de acest procent de promovabilitate 100% de la aceasta școala nu apare deloc pentru ca cei câte fac staticele nu au de unde sa știu cât timp ISMB nu anunța acest lucru, și cum sa anunțe ISMB ca de acolo se scoate BANI acești absolvenți plătesc mii de euro . Cât timp Vadilica Popa consilier rețeaua școlară ISMB aranjează examenul de BAC și este foare susținută nimen nu spune nimic și se trece peste . De mirare când se vorbește despre anumiți politicieni ca nu dețin o diploma de BAC , cum ca nu au ajuns la vadilica Popa ???? Ca in doua minute obțin o diploma de BAC

  2. In ultimii ani, nu stiu din ce motiv, subiectele date la matematica in sesiunea de toamna a bacalaureatului, erau mai dificile decât cele date in sesiunea de vara. In fine, subiectele din toamna au fost mai ușoare decât cele din vara. Nota 5 sau chiar un 6 se pot obține foarte foarte ușor, fara prea multa bătaie de cap.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Educației: Dorim ca tezele să fie susținute cu prezență fizică în acest an, pentru a fi relevante. Vă garantez că Bacalaureatul și Evaluarea Națională vor fi susținute, indiferent de condiții, cu prezență fizică

Examenele naționale și tezele vor fi susținute în acest an cu prezență fizică, potrivit declarației ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute la Digi24. Acesta a precizat că „ne menținem dorința de…
Vezi articolul

UPDATE: Scanarea s-a terminat în toate centrele. Zeci de elevi prezenți la Bacalaureat, ținuți să aștepte în clase peste două ore după terminarea probei de română, ca să le fie scanate lucrările la unele centre de examen / Zoltan Kallos, președintele comisiei naționale de Bac 2024: Elevii au scris un număr foarte mare de pagini, 15-18. Dacă acei copii ar fi scris două-trei pagini scanarea s-ar fi terminat mult mai repede

După ora 14, absolvenții de clasa a XII-a de la unele centre de examen, încă ieșeau de la examen, deși timpul alocat expiră la ora 12, din cauză că a…
Vezi articolul