Bacalaureat 2019. Peste 30% din candidații din București și-au echivalat examenul de limbă străină

382 de vizualizări
Etapa specială a Bacalaureatului
Foto: Pixabay.com
Din totalul de 14.638 de candidați înscriși la proba de competențe lingvistice de la Bacalaureat 2019, 33,83% (adică 4.952 de absolvenți de liceu) și-au echivalat deja examenul cu o diplomă de limbă străină, a transmis Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB).

Cei mai mulți candidați care s-au înscris la proba de competențe lingvistice au ales limba engleză. Este vorba de 13.384 de absolvenți de studii liceale la zi, dintre care 4.282 (32%) și-au echivalat examenul cu o diplomă de Cambridge, Ielts sau Toefl.

De asemenea, tot la proba de engleză s-au mai înscris 183 de candidați de la învățământul seral și 317 de absolvenți de studii liceale cu frecvență redusă. Dintre aceștia, 108 (59%), respectiv 148 (46,69%) și-au echivalat examenul.

A doua opțiune este franceza, la care s-au înscris 475 de absolvenți de studii liceale la zi. Dintre aceștia, 280 (58,95%) și-au echivalat examenul cu o diplomă de limba franceză.

Pe locul trei este limba spaniolă, pentru care au optat 104 candidați, dintre care 35 (33,65) și-au echivalat proba de limbă.

La germană sunt înscriși 77 de candidați, dintre care 61 (79,22%) au echivalat proba cu un examen de limbă germană.

Mai sunt 53 de candidați la limba italiană, dintre care 15 (28,3%) și-au echivalat examenul, și 5 candidați care au optat pentru proba de japoneză, 8 la portugheză, 5 la rusă, 4 la chineză și 3 la turcă.

De asemenea, la proba de competențe digitale s-au înscris, în total, 14.638 de candidați, dintre care 5.049 (34,49%) au examenul deja echivalat.

Foto: Pixabay


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Teleman, despre prioritățile în cercetare: Finanțarea pentru revigorarea “pacientului în inaniție” trebuie direcționată în primul rând către dezvoltarea resurselor umane și către întărirea standardelor etice de evaluare

“Cercetarea e un pacient în inaniție, cu un sistem imunitar slăbit și care trebuie revigorat. Asta înseamnă finanțare predictibilă, direcționată cu scopul dezvoltării resurselor umane în primul rând și întărirea…
Vezi articolul

Studiu CRPE. Doar 10% dintre elevii români au acces la experiențe de învățare practică, prin comparație cu media de 61% din Uniunea Europeană. România alocă cei mai puțini bani per elev în învățământul profesional și tehnic

România alocă cei mai puțini bani pe cap de elev care studiază în învățământul profesional și tehnologic (IPT), de peste 10 ori mai puțin decât media europeană, potrivit raportului „De…
Vezi articolul

Fostul ministru Daniel Funeriu, reacție dură la decizia CCR privind titlurile de doctor obținute prin plagiat: Curtea Constituțională a definitivat disoluția morală a statului român. Cine e de vină? Cei care au obligația să medieze între stat și societate

Fostul ministrul al Educației, Daniel Funeriu, vine cu explicații privind decizia CCR legată de retragerea titlului de doctor. Potrivit deciziei, acesta poate fi retras doar dacă ”nu a intrat în…
Vezi articolul

Violeta Vijulie confirmă că va fi secretar de stat în Educație și neagă că ar fi fost susținută de Costel Alexe: La tragerea posturilor între filiale, poziția de secretar de stat pe fonduri europene de la Ministerul Educației a revenit filialei Sector 3 a PNL

Violeta Vijulie a confirmat pentru Edupedu.ro că va fi secretar de stat la Ministerul Educației, unde se va ocupa de fondurile europene și relația cu Parlamentul. Liberala care o va…
Vezi articolul