Bacalaureat 2019. Peste 30% din candidații din București și-au echivalat examenul de limbă străină

385 de vizualizări
Etapa specială a Bacalaureatului
Foto: Pixabay.com
Din totalul de 14.638 de candidați înscriși la proba de competențe lingvistice de la Bacalaureat 2019, 33,83% (adică 4.952 de absolvenți de liceu) și-au echivalat deja examenul cu o diplomă de limbă străină, a transmis Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB).

Cei mai mulți candidați care s-au înscris la proba de competențe lingvistice au ales limba engleză. Este vorba de 13.384 de absolvenți de studii liceale la zi, dintre care 4.282 (32%) și-au echivalat examenul cu o diplomă de Cambridge, Ielts sau Toefl.

De asemenea, tot la proba de engleză s-au mai înscris 183 de candidați de la învățământul seral și 317 de absolvenți de studii liceale cu frecvență redusă. Dintre aceștia, 108 (59%), respectiv 148 (46,69%) și-au echivalat examenul.

A doua opțiune este franceza, la care s-au înscris 475 de absolvenți de studii liceale la zi. Dintre aceștia, 280 (58,95%) și-au echivalat examenul cu o diplomă de limba franceză.

Pe locul trei este limba spaniolă, pentru care au optat 104 candidați, dintre care 35 (33,65) și-au echivalat proba de limbă.

La germană sunt înscriși 77 de candidați, dintre care 61 (79,22%) au echivalat proba cu un examen de limbă germană.

Mai sunt 53 de candidați la limba italiană, dintre care 15 (28,3%) și-au echivalat examenul, și 5 candidați care au optat pentru proba de japoneză, 8 la portugheză, 5 la rusă, 4 la chineză și 3 la turcă.

De asemenea, la proba de competențe digitale s-au înscris, în total, 14.638 de candidați, dintre care 5.049 (34,49%) au examenul deja echivalat.

Foto: Pixabay


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Regulamentul pentru acordarea creditelor transferabile, publicat în Monitorul Oficial / În învățământul superior, un credit cuprinde 14-15 ore de pregătire individuală și tot atâtea ore didactice

Metodologia de acordare a creditelor transferabile în învățarea pe tot parcursul vieții a fost publicată, miercuri, 17 ianuarie, în Monitorul Oficial. În învățământul superior, un credit cuprinde 14-15 ore de…
Vezi articolul

Finanțare pentru tot anul școlar, nu doar până în decembrie, pentru Masa caldă în școli, propusă de mai mulți parlamentari USRPLUS: Sunt situații în care doar 1 leu din cei 10 alocați zilnic au mers efectiv către alimentele în sine

Finanțare pentru tot anul școlar, nu doar până în decembrie, în programul-pilot „Masa caldă în școli”, prevede unul dintre amendamentele depuse de mai mulți parlamentari USRPLUS la ordonanța de urgență…
Vezi articolul

Peste 300 de profesori, căutați de Centrul Național de Evaluare, pentru standardizarea notării în școli. Experiența în teste standardizate este un avantaj / Calendarul apelului și condițiile de înscriere în proiectul de 11 milioane de euro

Peste 300 de profesori urmează să fie selectați de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE), pentru elaborarea standardelor de evaluare pentru învățământul primar și gimnazial, potrivit unui…
Vezi articolul

Liderul studenților din România îi răspunde Marei Mareș, consilier în cancelaria lui Cîțu: „E cineva din Guvernul României care crede că învățământul superior românesc nu trebuie îmbunătățit pentru a încuraja tinerii să rămână la studii în România?”

„Nimeni nu a insinuat că învățământul trebuie îmbunătățit cu scopul de a împiedica tinerii să plece la studii afară. Învățământul superior românesc trebuie îmbunătățit cu scopul de a încuraja tinerii…
Vezi articolul