Promovarea examenului de Bacalaureat permite accesul în învăţământul superior, adică înscrierea la facultate. În urma promovării examenului de bacalaureat, absolventului i se eliberează o diplomă de Bacalaureat. Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească trei condiţii, cumulativ, potrivit metodologiei de bacalaureat.
Edupedu.ro va publica rezultatele de la Bacalaureat imediat ce acestea vor fi disponibile. Potrivit calendarului examenelor, rezultatele de la Bacalaureat vor fi afișate până la ora 12:00. Candidații nemulțumiți de note vor putea depune contestații până la ora 16:00.
Condițiile pe care un elev trebuie să le îndeplinească pentru a promova examenul de Bacalaureat sunt:
- să susţină toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
- să susţină toate probele scrise şi să obțină nota 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
- să obţină media 6 (cel puţin) la probele scrise.
În plus, cei care au avut în toate clasele de liceu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de Bacalaureat au obţinut media 10 primesc diplomă de merit.
Cum se publică rezultatele de la Bacalaureat:
Rezultatele Bac 2019 vor fi afișate pe liste nominale care cuprind: numele şi prenumele candidaţilor, notele
obţinute la fiecare probă scrisă, media generală, acolo unde este cazul, participarea şi, după caz, rezultatele obţinute la probele de evaluare a competenţelor şi rezultatul final: „reuşit”/„respins”/„neprezentat”/„eliminat din examen”.
Ce se întâmplă dacă?
- La una din probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale elevul a refuzat să răspundă sau să rezolve subiectele?
Se consideră că nu a susţinut proba respectivă.
Cum se calculează media generală de la Bacalaureat?
Media notelor la probele scrise se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Aceasta reprezintă media generală a candidatului la examenul de bacalaureat. Acolo unde candidaţii obţin media generală 5,99, media generală se rotunjeşte la 6,00.
Un elev poate susține Bacalaureatul fără taxă de cel mult două ori, după care plătește intrarea în examen, potrivit metodologiei.
Candidaţii care au fost eliminaţi de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi „eliminaţi din examen”, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării sau a probelor de evaluare a competențelor
lingvistice și digitale. Se consideră că aceşti candidaţi nu au promovat examenul de bacalaureat.
FOTO: Imagine de jacqueline macou de la Pixabay
Citește și:
-
Rezultate BAC 2019. Rata de promovare de la Bacalaureat este cea mai mică din ultimii 5 ani
-
Ecaterina Andronescu: Cel mai mare procent de promovare a Bacalaureatului a fost înregistrat în sectorul 4 al Bucureștiului – 81%
-
Rezultate BAC 2019: Lista liceelor absolvite de cei 177 de elevi cu media 10 la Bacalaureat 2019. Topul este deschis de Colegiile Sava și Vianu din București și Silvania din Zalău
-
Rezultate BAC 2019. Cum se fac contestațiile, model de cerere, cine recorectează și când pot elevii să-și vadă lucrările
-
HARTĂ Rezultate BAC 2019: Au fost afișate mediile și notele elevilor la bacalaureat
-
BAC 2019 Baremele și subiectele de la Matematică și Istorie au fost publicate de Ministerul Educației
-
BAC 2019 Rezolvarea subiectelor de la matematică, specializarea matematica-informatică