Promovarea examenului de Bacalaureat 2019. Cele trei condiții pe care trebuie să le îndeplinească un elev pentru a fi promovat

11.188 de vizualizări
Promovarea examenului de Bacalaureat
SURSA: pixabay.com
Promovarea examenului de Bacalaureat permite accesul în învăţământul superior, adică înscrierea la facultate. În urma promovării examenului de bacalaureat, absolventului i se eliberează o diplomă de Bacalaureat. Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească trei condiţii, cumulativ, potrivit metodologiei de bacalaureat.

Edupedu.ro va publica rezultatele de la Bacalaureat imediat ce acestea vor fi disponibile. Potrivit calendarului examenelor, rezultatele de la Bacalaureat vor fi afișate până la ora 12:00. Candidații nemulțumiți de note vor putea depune contestații până la ora 16:00.

Condițiile pe care un elev trebuie să le îndeplinească pentru a promova examenul de Bacalaureat sunt:

  1. să susţină toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
  2. să susţină toate probele scrise şi să obțină nota 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  3. să obţină media 6 (cel puţin) la probele scrise.

În plus, cei care au avut în toate clasele de liceu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de Bacalaureat au obţinut media 10 primesc diplomă de merit.

Cum se publică rezultatele de la Bacalaureat:

Rezultatele Bac 2019 vor fi afișate pe liste nominale care cuprind: numele şi prenumele candidaţilor, notele
obţinute la fiecare probă scrisă, media generală, acolo unde este cazul, participarea şi, după caz, rezultatele obţinute la probele de evaluare a competenţelor şi rezultatul final: „reuşit”/„respins”/„neprezentat”/„eliminat din examen”.

Ce se întâmplă dacă?

  • La una din probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale elevul a refuzat să răspundă sau să rezolve subiectele?

Se consideră că nu a susţinut proba respectivă.

Cum se calculează media generală de la Bacalaureat?

Media notelor la probele scrise se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Aceasta reprezintă media generală a candidatului la examenul de bacalaureat. Acolo unde candidaţii obţin media generală 5,99, media generală se rotunjeşte la 6,00.

Un elev poate susține Bacalaureatul fără taxă de cel mult două ori, după care plătește intrarea în examen, potrivit metodologiei.

Candidaţii care au fost eliminaţi de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi „eliminaţi din examen”, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării sau a probelor de evaluare a competențelor
lingvistice și digitale. Se consideră că aceşti candidaţi nu au promovat examenul de bacalaureat.

FOTO: Imagine de jacqueline macou de la Pixabay

Citește și:

4 comments
  1. Incompetenti sunteti toti din Ministerul Educatiei Romane, o sa fiti prinsi la un momendat, si atunci veti sta dupa grati, pentru inselatoriile voastre perfide de oameni incompetenti, batanduva joc de anumiti elevii, dar o sa ne batem si noi joc de voi in curand,
    cand veti fi prinsi si veti sta dupa grati, mai ales femeile vor lua la muie in fiecare zi, zi dupa zi vor suge pula in continu, si tot in iad veti ajunge totii, unde veti fi tarati prin toate taranele iadului si gropiile pline de lava si unele cu gheta lichida, unde veti simti de 10 ori mai puternica durerea, femeiile vor lu-a la muie pentru o eternitate indelungata, de la demonii sexului…

  2. Testul final al capacitatii si aptitudinilor se da in productie . Cine e capabil sa produca valoare adaugata este merituos . Indiferent de nota pe care i-o acorda un sistem de invatamint ( mai ales unul public imbecil ). Sint satul de detinatori de diplome care considera ca ,,li se cuvine ” si se duc toti in sistemul bugetar prin tot felul de increngaturi ; ca doar acolo se obtin salarii mari pe ,,diplome ”.

    1. Corect si adevarat Adrian, dar nu ai ce sa faci intr-o tara ca si aceasta corupta ca si Romania, incompetenti cu diplome sunt cei
      din Ministerul Educatiei Romane.
      Totii vor plati la un momendat pentru inselatoria lor, si pentru incompetenta pe care o au in continuare, o diploma de bac sau de 12 clase, ei spun ca este foarte greu de facut, dar nu este asa, este usor sa faci una chiar legala 100% 100 of 1000, 1000 of 1000,
      Romaina is a country joke, for destroy peoples, Romania deplorably country, Romania is a joke woman.
      Romania is the curved country….

    2. Testul final al capacitatii si aptitudinilor se da in productie . Cine e capabil sa produca valoare adaugata este merituos . Indiferent de nota pe care i-o acorda un sistem de invatamint ( mai ales unul public imbecil ). Sint satul de detinatori de diplome care considera ca ,,li se cuvine ” si se duc toti in sistemul bugetar prin tot felul de increngaturi ; ca doar acolo se obtin salarii mari pe ,,diplome ”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Site-ul study-in-romania.ro, pentru studenții străini care vor să învețe în România, a rămas neschimbat din 2002, de când a fost inaugurat. Tot Ecaterina Andronescu era ministru

Scheletele Educației românești bântuie internetul. Dacă un student străin vrea să vadă ce-i propune România în materie de studii superioare, ajunge pe portalul study-in-romania.ro. Acesta este intact, exact ca în…
Vezi articolul

Ministrul Muncii: “Șomaj tehnic” în instituțiile publice, o decizie care asigură posibilitatea tuturor angajaților de a rămâne acasă în această perioadă, prin rotație, într-un număr egal de zile dintr-o lună, cu 75% din salariul de bază

„“Șomaj tehnic” în instituțiile publice, o decizie care asigură posibilitatea tuturor angajților de a rămâne acasă în această perioadă, prin rotație, într-un număr egal de zile dintr-o lună, cu 75%…
Vezi articolul