BAC 2022 Subiectele de la Geografie

167.448 de vizualizări
Elevii care au dat proba la alegere a profilului și a specializării la Geografie au avut de rezolvat varianta 1, la fel ca la proba de marți.

La proba la alegere a profilului și a specializării de la Bacalaureat 2022 s-au înscris 119.828 de candidați, potrivit Ministerului Educației

Accesul candidaților în centrul de examen la probele scrise s-a făcut în intervalul 7:30 – 8:30Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de 3 ore pentru fiecare probă.

Absolvenții care au ales Geografia au avut de rezolvat 3 subiecte. Cerințele de la primul subiect s-au bazat pe harta politică a Europei. La subiectul al II-lea, absolvenții de liceu au avut de rezolvat exerciții referitoare la harta României – unități de relief, râuri, ape.

Subiectele la Geografie

8 comments
  1. Fara sa ma pregatesc o zi, la prima vedere a subiectelor am nota peste 8,5. Dupa parerea mea aceste subiecte nu se preteaza pentru un examen al “maturitatii”, sunt mult prea usoare.

    Mai mult de 2 zile nu mi trebuia sa ma pregatesc pentru a obine nota 10…

    1. Eu zic sa le pase atat de usoare, pentru ca nu mi trebuie sa tocesc si la geografie la fel de mult ca la romana si istorie. Mersi ;>

    2. Parerea mea ii ca subiectele sunt ok, raportandu-ne la ideea ca pentru sustinerea probei de bacalaureat la istorie, elevii au de invatat o gramada de evenimente, care vin cu ani si personalitati care trebuie memorate. Sa nu mai zic la romana, unde elevii trebuie sa invete in jur de 20 de cometarii, fiecare avand 400 de cuv…

  2. Se gândește cineva să facă mai putine subiecte la Bac Geografie? Este concurs de ,,vrei sa fii miliardar?,, Chiar nu se pot face niște subiecte frumoase, mai mari si mai putine, ca la istorie? ( de exemplu?) De la an la an se tot adaugă.Mă dor ochii doar uitandu-mă la acele foi. Bietii copii au sucit foile de cel puțin 50 de ori sa citească cerința si sa se uite pe hată…nu mai zic ca la unele se cere litera, la altele numele, la altele cifra…o întreagă zăpăceală. Succes copiilor!

    1. Glumiți? Este un examen al maturității. Elevul termină 12 clase și nu-l putem întreba de relieful, clima, râurile sau orașele țării lui? Consultați Bacalaureatul la geografie din 2 țări vecine nouă: Ungaria și Rep. Moldova, de exemplu. Cu subiecte în care se verifică geografia din toți anii de liceu.
      Geografia înseamnă munca cu harta, sigur că e nevoie să revenim mereu la ea (”sucirea foilor”), înseamnă să identificăm/recunoaștem pe ea diferite elemente, printre altele. Ce înseamnă ”subiecte mai mari și mai puține”? Să lăsăm eseul pentru disciplinele la care se pretează. Când setați GPS-ul pe destinație, ce doriți să vă arate? Un eseu sau ruta exactă?
      Spuneți că ”de la an la an se tot adaugă”, probabil materie. Chiar sunteți în necunoștință de cauză despre programa aerisită și decimată a BAC-ului de geografie. Le cerem tot mai puțin elevilor. O să ajungă ca și cei din S.U.A, care nu fac diferența între București și Budapesta.
      BAC-ul la geografie a devenit atât de simplu încât și un elev de a VIII-a rezolvă subiectul în 30 de minute, iar dv. vreți mai puțin? Aveți la dispoziție și alte discipline, la alegere, dacă geografia vi se pare prea grea.
      Geografia României și a Europei sunt identitatea noastră. Nu ne batem joc de ea. Sincer, subiectele au fost foarte simple, accesibile tuturor și au avut în vedere cunoștințe MINIME pentru un absolvent de liceu care e liber să se plimbe prin România și Europa tot restul vieții, și care trebuie să știe că, odată ajuns la Londra, se va plimba pe Tamisa și nu pe Tisa, iar Bistra și Bistrița nu sunt același râu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Răzgândire la Ministerul Educației. Corectarea digitalizată a lucrărilor de la Evaluarea Națională și BAC 2023 se face în aceleași două județe de anul trecut, Dâmbovița și Călărași, și nu în 6 județe, cum se stabilise oficial săptămâna trecută

Elevii din Dâmbovița vor avea lucrările corectate digitalizat la Evaluarea Națională, iar cei din Călărași la Bacalaureat, potrivit unui ordin publicat în Monitorul Oficial. Este vorba despre ordinul ministrului educației…
Vezi articolul

BREAKING Măsurile oficiale care se iau din 2 iunie în toate școlile pentru elevii claselor terminale, a VIII-a si a XII-a, precum și în perioada Evaluării Naționale și Bacalaureatului – proiect

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a postat pe site, în dezbatere publică, un set de recomandări de sănătate publică privind măsurile generale de relaxare a restricțiilor impuse de starea…
Vezi articolul