BAC 2022 Elevii de clasele a XII-a și a XIII-a susțin evaluarea competențelor digitale în perioada 8-10 iunie

7.186 de vizualizări
Foto: © Lightpoet | Dreamstime.com
Cei peste 126 de mii de absolvenți de liceu susțin evaluarea competențelor digitale în perioada 8-10 iunie, potrivit Ministerului Educației. Amintim că astăzi este ultima zi de evaluare a competențelor de comunicare orală în limba română, conform calendarului oficial.
  • Potrivit calendarului oficial, evaluarea competențelor digitale este programată în zilele de 9 și 10 iunie, dar Ministerul Educației a trimis inspectoratelor o notă prin care anunță că s-a decis extinderea intervalelor și această probă se desfășoară pe 8, 9 și 10 iunie.

Pe 8 și 9 iunie este programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă.

În privința evaluării competențelor digitale, „fiecare examinator acordă un punctaj exprimat printr-un număr întreg cuprins între 0 și 100. Punctajul final al fiecărui candidat se calculează ca media aritmetică a punctajelor celor doi examinatori, rotunjită la cel mai apropiat întreg. În cazul unei fracțiuni de 0,50 puncte, rotunjirea se face în favoarea candidatului, la numărul întreg imediat superior”.

În funcție de punctajul final obținut, se stabilește nivelul de competență digitală a candidatului, după cum urmează:

  • 20-30 de puncte – utilizator începător;
  • 31-55 de puncte – utilizator de nivel mediu;
  • 56-74 de puncte – utilizator avansat;
  • 75-100 de puncte – utilizator experimentat;
Despre probele scrise și afișarea rezultatelor

Probele scrise din sesiunea iunie-iulie 2022 încep luni, 20 iunie, cu examenul la Limba şi literatura română. Proba obligatorie a profilului este programată marți, 21 iunie, fiind urmată miercuri, 22 iunie de proba la alegere a profilului şi specializării. Proba la Limba și literatura maternă se va desfășura joi, 23 iunie.

Afișarea primelor rezultate va avea loc în data de 27 iunie (până la ora 12:00). Pentru depunerea contestațiilor a fost alocat intervalul orar 12:00 – 18:00 în aceeași zi. Afișarea rezultatelor finale este prevăzută în data de 1 iulie.

Examenul național de bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii studiilor liceale care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise și au fost notați cel puțin cu 5 la fiecare dintre acestea, obținând cel puţin media 6 la probele scrise”, se mai arată în comunicatul ministerului.

Citește și:
Bacalaureat 2022: Încep examenele orale / Elevii de clasa a XII-a susțin proba orală la Limba română în perioada 6-8 iunie
BAC 2022, sesiunea iunie-iulie. Peste 126.000 de absolvenți de liceu sunt înscriși la probe. Ministerul anunță calendarul oficial al probelor de competențe / În situația în care un candidat refuză să răspundă la proba de competențe, se consideră că nu a susținut proba
Bacalaureat 2022. Luni, 6 iunie, încep probele de competențe lingvistice în limba română: Nu se admite schimbarea biletului de examen, conform procedurii

Foto: © Lightpoet | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


2 comments
  1. Unde se găsește rezultatul la competentele digitale? Am primit un cod și am cautat pe toate site-urile rezultatul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Consiliile Județene nu vor să acorde transport gratuit elevilor navetiști și propun păstrarea deconturilor pentru viitoarea lege, invocând contracte încheiate deja / Szabo Odon, UDMR: Licitațiile pentru trasee nu s-au făcut la două treimi din consilii, menținând mafiile cu care o parte dintre acestea sunt în legătură

Consiliile Județene nu vor să acorde transport gratuit elevilor navetiști și propun ca banii să ajungă direct la școli prin Inspectoratele școlare, adică să nu mai fie acordați prin Consiliile…
Vezi articolul

Un sfert dintre domeniile de studii de doctorat evaluate în România au primit acreditare deși nu îndeplineau toți indicatorii / Ministerul proclamă finalizarea evaluării “la 10 ani de la intrarea in vigoare a Legii educației naționale”

Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS) a finalizat evaluarea instituțiilor organizatoare de studii universitare de doctorat, anunță instituția, precum și Ministerul Educației, potrivit căruia au fost…
Vezi articolul

Cei mai mulți români cu studii superioare absolvite sunt în București, 35,2%. La polul opus este județul Vaslui cu 7,2%, care are și cea mai mare pondere a populației șomere – Recensământ

Cei mai mulți români cu studii superioare absolvite sunt în municipiul București și județele Ilfov, Cluj, Timișoara și Brașov. La polul opus sunt județele Vaslui, Călărași și Botoșani, unde ponderea…
Vezi articolul
Inspector general școlar Dolj

“Ăstea sunt condițiile de care dispunem la momentul de față”, spune inspectorul școlar general Dolj, cel care a decis cazarea elevilor de la Olimpiada Națională de Franceză într-unul dintre cele trei cămine nerenovate din Craiova, toate celelalte fiind noi / Ministrul Educației susține că e o problemă de management

Organizarea Olimpiadei de limba franceză din perioada 18-22 aprilie este deja în vizorul ministerului Educației. Sorin Cîmpeanu anunțat deja că așteaptă explicații de la inspectorii școlari județeni privind organizarea tutor…
Vezi articolul

Secretari de stat dați afară din Ministerul Educației: Specialistul în ginecologie veterinară și fostul membru al consiliului care l-a albit pe Ponta de plagiat, demiși astăzi prin decizie publicată în Monitorul Oficial

Premierul Ludovic Orban a semnat primele demiteri de la conducerea Ministerului Educației. Secretarii de stat Ioan Ștefan Groza și Petru Andea au fost eliberați din aceste funcții, iar deciziile premierului…
Vezi articolul