BAC 2019 Pregătire gratuită la istorie. În fiecare sâmbătă la 10, Facultatea de Istorie a Universităţii Bucureşti

9.299 de vizualizări
Pregătire gratuită la istorie
Foto: Facebook.com / Facultatea de Istorie
Bacalaureat 2019 începe pe 3 iunie şi până atunci au mai rămas 106 zile. Profesorii Facultăţii de Istorie de la Universitatea Bucureşti vor veni, pe rând, în weekend, să facă pregătire pentru Bacalaureat 2019 cu elevii care vor să dea această materie la examenul naţional. Potrivit anunţului Facultăţii de Istorie, cursurile vor avea loc la etajul I al instituţiei, în Amfiteatrul Nicolae Iorga şi vor începe la ora 10.

Începem şedintele de pregatire pentru bacalaureat Istorie. Participarea este gratuită iar toți elevii interesați sunt așteptați la Amf. Iorga (Facultatea de Istorie, et. 1)“, se arată în anunţul citat.

Pregătire gratuită la istorie

Pe Facebook Facultatea de Istorie a creat un eveniment care se repetă în fiecare sâmbătă până pe data de 25 mai, inclusiv.

Primul curs a fost sâmbăta aceasta şi s-a numit “Introducere” – a avut loc prezentarea programului, recomandări stilistice și metodologice privind examenul de bacalaureat şi a fost susţinut de profesorul Corneliu Riegler.

Următoarea sesiune de pregătire va avea loc sâmbăta viitoare, pe 23 februarie de la ora 10.00. Cursul se numeşte “Romanitatea românilor în viziunea istoricilor – istorici și umaniști despre romanitatea românilor; principalele teorii cu privire la romanitatea românilor și motivele apariției lor. Va fi susţinut de către conf. dr. Ioan Carol Opriș şi prof. Sandor Vasile.

Pe 2 martie, tot de la ora 10, şedinţa de pregătire va fi despre “Autonomii locale și instituții centrale în spațiul românesc (secolele IX-XVIII) – etapele întemeierii Țării Românești, Moldovei și Transilvaniei; instituțiile medievale (domnia, biserica, sfatul domnesc etc.)”. Cursul va fi ţinut de către doi profesori: conf. dr. Marius Diaconescu şi prof. David Daniel.

În următoarea sâmbătă, pe 9 martie, de la ora 10.00 – “Spațiul românesc între diplomație și conflict în Evul Mediu și la începuturile modernității partea 1 – domnitorii români (Mircea cel Bătrân, Iancu de Hunedoara, Vlad Țepeș, Mircea cel Bătrân, Mihai Viteazul); eforturile diplomatice și militare ale acestora de a păstra autonomia țărilor române”. Cursul va fi susţinut de lect. dr. Marian Coman şi de prof. Georgescu Gabriel.

Pregătire gratuită la istorie: Calendarul Bacalaureat 2019:

Bacalaureat 2019 începe pe 3 iunie, iar ultima probă are loc pe 4 iulie. Iată calendarul Bacalaureat 2019:

27 – 31 mai 2019        Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen
31 mai 2019                 Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/ a XIII-a

3 – 4 iunie 2019           Evaluarea Competențelor lingvistice de comunicare orală în Limba română – proba A
5 – 6 iunie 2019           Evaluarea Competențelor lingvistice de comunicare orală în Limba maternă – proba B
7, 10* – 11 iunie 2019 Evaluarea Competențelor digitale – proba D
12 – 13 iunie 2019       Evaluarea Competențelor lingvistice într-o limba de circulație internațională – proba C

1 iulie 2019                   Limba și literatura română – proba Ea) – examen scris
2 iulie 2019                   Limba și literatura maternă – proba Eb) – examen scris
3 iulie 2019                   Proba obligatorie a profilului – proba Ec) – examen scris

  • Examen la Matematică – pentru absolvenții claselor de liceu cu profil real din filiera teoretică, pentru cei care au terminat filiera tehnologică și pentru absolvenții de la profilul militar și profilul pedagogic – specializarea învățători-educatoare, din filiera vocațională
  • Examen la Istorie – pentru absolvenții de la profilul umanist din filiera teoretică și pentru toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celor de mai sus

4 iulie 2019                Proba la alegere a profilului și specializării – proba Ed) – examen scris

Absolvenții trebuie să aleagă una dintre următoarele materii, pentru examen, în funcție de studiile urmate în liceu:

  • Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică – elevii de la profilul real din filiera teoretică, de la profilul tehnic și profilul resurse naturale și protecția mediului din filiera tehnologică și de la profilul militar din filiera vocațională
  • Geografie, Filosofie, Logică și argumentare, Economie, Psihologie și, după caz, Sociologie – absolvenții de la profilul umanist din filiera teoretica, de la profilul servicii din filiera tehnologică și din toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celui menționat mai sus

8 iulie 2019           Afișarea rezultatelor (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 16:0)
9-12 iulie 2019     Rezolvarea contestațiilor
13 iulie 2019         Afișarea rezultatelor finale

* Candidaţii de altă confesiune decât cea ortodoxă, care sărbătoresc Rusaliile în data de 10 iunie, pot fi programaţi pentru susţinerea probei D în zilele de 7 şi 11 iunie, precizează Ministerul Educației.

FOTO: FIUB/Facebook.com


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Salarizarea profesorilor în funcție de performanță, discutată la Guvern. Sorin Cîmpeanu: Există posibilitatea să introducem o componentă salarială de motivare în funcție de performanță, prin PNRR

Profesorii ar putea fi plătiți în funcție de performanță, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. “Există posibilitatea, o să discutăm cu miniștrii de resort și cu primul ministru, să introducem…
Vezi articolul

BREAKING Calendarul anului școlar 2023-2024, lansat în dezbatere de Ministerul Educației / Școala ar începe pe 11 septembrie, dar ar fi prelungită până pe 21 iunie, tot pe module și cu vacanță „mobilă” în februarie

Proiectul de Ordin al ministrului educației privind structura anului școlar 2023-2024 a fost pus în dezbatere de Ministerul Educației. Calendarul anului școlar arată că vor începe cursurile pe 11 septembrie…
Vezi articolul
Cristi Danilet / Foto: Facebook Cristi Danilet

Judecătorul Cristi Danileț, despre cei doi profesori șpăgari din Constanța care predau în continuare copiilor: Au comis un act de corupție. Astfel de indivizi nu mai pot, nu mai au ce profesa în sistemul de învățământ

„Școala transmite mesajul că suntem toleranți la încălcarea legii, că se pot frauda examenele. (…) Orice profesor care a fost condamnat de către justiția română pentru o infracțiune săvârșită cu…
Vezi articolul