BAC 2019 Calendarul sesiunii speciale de Bacalaureat 2019

449 de vizualizări
Regulile examenului de Bacalaureat
Foto: Pexels.com
Sesiunea specială a examenului național de Bacalaureat 2019 se va desfășura la Ploiești, în perioada 16 mai – 5 iunie 2019, a anunțat astăzi Ministerul Educației.

Examenul va fi susținut la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Ploiești și va fi susținut de absolvenţii de liceu din loturile naţionale lărgite care se pregătesc pentru olimpiadele internaționale și concursurile internaţionale sportive.

Sesiunea specială de Bacalaureat – cum se desfășoară

În total, la această sesiune sunt eligibi 176 de elevi de clasa a XII-a, aflaţi în pregătire sau în etapele de selecţie pentru alcătuirea echipelor care vor reprezenta România atât la olimpiadele internaţionale pe discipline, cât şi la diverse competiţii sportive europene sau mondiale.

Înscrierea candidaţilor va avea loc în zilele de 16 şi 17 mai.

Probele de evaluare a competenţelor se vor desfăşura astfel:

  • 20 – 21 mai (evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă);
  • 22 mai (evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională);
  • 23 – 24 mai (evaluarea competenţelor digitale).

Calendarul probelor scrise:

  • 27 mai (Limba şi literatura română);
  • 28 mai (proba obligatorie a profilului);
  • 29 mai (proba la alegere a profilului şi specializării);
  • 30 mai (Limba şi literatura maternă).

Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 31 mai (până la ora 12:00), iar depunerea eventualelor contestaţii este programată în cursul aceleiaşi zile (12:00 – 14:00).

În intervalul 31 mai – 5 iunie vor fi soluţionate contestaţiile şi afişate rezultatele finale.

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

„Demiterea lui Adrian Cioroianu” – cer mai multe organizații după ce acesta a făcut publică informația că Emilia Șercan studiază teza de doctorat a lui Mircea Geoană: Directorul Bibliotecii Naționale „a încălcat legislația” și manifestă o „atitudine interlopă”

Mai multe organizații neguvernamentale au publicat, vineri, o solicitare adresată ministrei Culturii, Raluca Turcan, de demitere a lui Adrian Cioroianu din funcția de director al Bibliotecii Naționale a României. Cererea…
Vezi articolul

Inspectorii școlari din Mehedinți implicați în fraudarea examenului de Bacalaureat 2022 au fost schimbați și revin la catedră. Unul dintre ei nu va mai participa la examene și concursuri școlare

Inspectorii școlari din Mehedinți implicaţi în fraudarea examenului de Bacalaureat 2022, sesiunea de toamna, au fost schimbați, conform unei hotărâri a Consiliului de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Mehedinți. Tribunalul…
Vezi articolul

Ligia Deca, întrebată dacă profesorul debutant va primi 4.600 de lei net, spune că salariile din 2024 au fost “o negociere” cu sindicatele și că “obiectivul meu” este ca noua grilă de salarizare să plece de la salariul mediu pe economie / Ar însemna că debutantul nu va avea 4.600 de lei net nici pe noua lege

Ministra Educației, Ligia Deca, a fost întrebată de jurnaliștii din județul Argeș, dacă profesorul debutant va primi 4.600 de lei salariu: “Există un angajament al coaliției care vizează noua grilă…
Vezi articolul

VIDEO Klaus Iohannis: Legile și normele de aplicare pentru implementarea proiectului România educată trebuie să reflecte nu doar litera, ci și spiritul său incluziv, în care valorile fundamentale în construcția și practicile sistemului de educație sunt respectate

Mesaj în apărarea proiectului România educată, dat de președintele Klaus Iohannis duminică, la Festivalul „Săptămâna Haferland”, ediția a X-a, din localitatea Criț, județul Brașov. Șeful Statului a subliniat faptul că…
Vezi articolul

Înscrierea la orele Centrului de Excelență din București e gratuită pentru elevii de gimnaziu și liceu, dosarele se depun la Colegiul Național „Mihai Viteazul”. Orele au loc sâmbăta, la două săptămâni. Directorul instituției spune că este nevoie de mai mulți profesori pe anumite discipline

Elevii de gimnaziu și liceu care vor să se pregătească suplimentar la matematică, chimie, fizică, română, geografie și informatică în cadrul Centrului de Excelență din București se pot înscrie gratuit…
Vezi articolul

Teleșcoală pentru elevi. Ministerul Educației anunță parteneriat cu TVR pentru realizarea de cursuri televizate, în perioada închiderii școlilor din cauza coronavirusului

Ministerul Educației anunță ca va realiza, în parteneriat cu Televiziunea Română, cursuri televizate pentru perioada în care școlile sunt închise, din cauza noului coronavirus. Programele, numite Teleșcoală, vor fi realizate…
Vezi articolul