BAC 2019 Bogdan Enescu, profesor de matematică la Colegiul B.P. Hașdeu din Buzău: Problema cu matrici de la subiectul II s-ar putea să îi deruteze pe elevii de nivel mediu

1.880 de vizualizări
Subiectele de la examenul la Matematică susținut astăzi de absolvenții claselor de matematică-informatică “sunt destul de simple, iar nota 8 se ia ușor”, a declarat pentru Edupedu.ro profesorul Bogdan Enescu, de la de la Colegiul Național „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Buzău. Pentru elevii de nivel mediu, cele mai mari dificultăți le pun “subiectul I, problema 6, și subpunctele c) de la subiectele II și III”, a precizat Enescu.

Un caz particular este subiectul II, problema 1, aceea cu matrici, subpunctul c. Este o chestiune care nu s-a mai dat până acum, în forma aceasta, și acolo s-ar putea să fie derutați. Elevii de nivel mediu s-ar putea să aibă niște dificultăți acolo, dar asta înseamnă o notă de 7:50. Deci dacă fac subiectele care sunt foarte ușoare, 7:50 este absolut foarte fezabil”, a explicat pentru Edupedu.ro profesorul Bogdan Enescu.

Acesta a precizat că “ceea ce nu îmi place la subiecte – și acesta este stilul care a apărut în ultimii 3-4 ani – ține de formularea cerințelor. Nu le cer elevilor: calculați derivata. Subiectul le cere, în schimb, să arate că derivata este egală cu X. Vedem formulări de genul: arătați că integrala este egală cu atât. Mie mi s-a întâmplat, la niște simulări, să văd că sunt elevi care nu știu să rezolve problema, dar știu să ajungă la rezultat făcând greșeli pe parcurs”.

“Dacă vreau să testez dacă un elev știe să calculeze o derivată, îl pun să o calculeze, nu îi spun să-mi arate că este egală cu atât”, a explicat Enescu.

Subiectele de la examenul de Matematică – profilul matematică-informatică / Sursa: www.mateinfo.ro

 

Bogdan Enescu este profesor la Colegiul Național „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Buzău, profesor la lotul național de Matematică, dar și la lotul național al SUA.

Știre în curs de actualizare


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Regulile de înscriere la grădiniță și creșă 2024, la fel ca anul trecut. Ce trebuie să facă părinții, documentele necesare și care sunt criteriile de departajare în cazul în care sunt mai mulți copii decât locuri – proiect

Ministerul Educației a pus în dezbatere publică proiectul de metodologie privind înscrierea la creșă, grădiniță și servicii de educație timpurie complementare (ludoteci). Amintim, înscrierea la grădiniță și creșă 2024 are…
Vezi articolul

Competențele digitale – predate în învățământul primar de anul viitor. Evaluarea Națională de la clasa a VIII-a să conțină probă de abilități digitale din 2024. Pentru profesori competențele digitale vor fi introduse încă din formarea inițială – măsuri incluse în Strategia privind digitalizarea educației în România / Țintă: 90% din populație să fie alfabetizată digital

În școala primară ar urma să fie incluse, începând din anul școlar 2021-2022, elemente obligatorii de competențe digitale, iar în aceeași perioadă urmează să fie elaborate sau revizuite programele de…
Vezi articolul

Înlocuirea alocării a 6% din PIB pentru Educație cu 15% din cheltuielile din Bugetul General Consolidat reprezintă, în esență, o scădere a angajamentului finanțării educației – Salvați Copiii

Înlocuirea alocării a 6% din PIB pentru Educație cu 15% din cheltuielile din Bugetul General Consolidat reprezintă, în esență, o scădere a angajamentului finanțării educației, susține organizația Salvați Copiii România,…
Vezi articolul