Avertisment lansat de The Telegraph: Islamismul a scăpat de sub control în școlile franceze / O versiune rigidă a religiei a prins rădăcini în numeroase săli de clasă, amenințând valorile liberale ale Franței

474 de vizualizări
Sursa Foto: Pexeles.com
Acum 20 de ani, știrea că niște elevi adolescenți din Franța au protestat pentru că ar fi fost „șocați” de o pictură din 1603 cu cinci nuduri feminine pe care un profesor le-a arătat-o la clasă ar fi provocat în întreaga țară amuzament, nu frică. „De ce se plâng ei?”, ar fi întrebat toată Franța printre hohote. Însă profesorii de la școala gimnazială Jacques Cartier din Issou, la vest de Paris, știu de ani buni că lucrurile nu stau așa, scrie The Telegraph, citată de Rador Radio România.

Scenariul care s-a petrecut săptămâna trecută la o oră de literatură franceză s-a mai întâmplat de extrem de multe ori pe tot cuprinsul țării, în același gen de școli publice din zone sărace. Fenomenul a dus în ultimii trei ani la asasinarea a doi profesori de către elevi ori amici ai elevilor, cu complicitatea indirectă a multor părinți, chipurile scandalizați de te miri ce încălcare a unor coduri „morale” religioase stricte.

Scena s-a desfășurat după cum urmează (ni s-a relatat): o fată s-a ridicat din bancă în cursul orei pentru a obiecta, iar alți elevi i-au luat partea, făcând gălăgie și insultându-l pe profesor. Ora s-a încheiat în ceartă și hărmălaie. În ora următoare câțiva elevi alergau prin clasă cu eșarfe pe cap și-l făceau pe profesor „rasist”; a doua zi o mamă a amenințat că-l va da în judecată pe directorul școlii.

După ce incidentul a ajuns în presa locală și apoi și la știrile naționale de la TV, Gabriel Attal, noul ministru activist al educației a vizitat școala respectivă pentru a ține un discurs dur despre violarea secularismului francez și perturbarea activității școlare, promițând disciplinarea făptașilor. Profesorii i-au reamintit că acesta a fost al 16-lea incident de acest fel înregistrat numai în ultimele două luni.

O variantă extrem de rigidă a islamului, derivată din wahhabism [fundamentalism sunnit popular mai ales în Arabia Saudită și Qatar – n.trad.], a fost diseminată deliberat de organizații islamice extremiste precum Al-Qaeda și Frăția Musulmană începând cu sfârșitul anilor ’70, alterând tradițiile comunității musulmane din Franța, dar și pe cele din țările de origine ale acesteia.

Citește analiza integrală pe G4Media.ro.


1 comment
  1. ați vrut forță de muncă ieftină , v ați bucurat că va vin sclaveti , toată Europa era in extaz că are emigranți și că se vor îmbogății pe seama sclavilor. acum costurile sociale sunt enorme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Mărturia unei învățătoare care a reluat predarea pe 1 iulie: Copiii de clasa I a trebuit să-i iau din nou cu primele litere, au uitat ce au învățat în semestrul 1 / Cum se va recupera, se va face tot online? Facem recuperarea recuperării?

“Sunt învățătoare la o școală gimnazială, și în același timp lucrez cu copiii în cadrul programelor A doua șansă și Școală după școală, în cadrul Salvați Copiii”, și-a început prezentarea…
Vezi articolul

Mircea Miclea: Cutia neagră a educației s-a făcut transparentă, prestația școlii ne atinge zi de zi. Părinții pot să facă acum presiuni pentru salarizare diferențiată – văd ei înșiși profesorii cărora le pasă și cei care doar dau teme / Ce trebuie să cuprindă bugetul 2021 pentru educație

Școala online a făcut ca acum să se vadă totul, de către oricine. “Cutia neagră s-a făcut transparentă și ne atinge zi de zi prestația școlii, calitatea școlii, ca părinți”,…
Vezi articolul

Efectele Covid-19 asupra educației: cum vedeau miniștri, directori de companii și instituții de învățământ din 50 de țări impactul epidemiei pe termen scurt și lung, când școlile lumii abia se închideau – sondaj

Un număr foarte mare de factori de decizie din învățământul global se așteaptau, în momentul când școlile se închideau în tot mai multe țări, ca instituțiile de învățământ să aibă…
Vezi articolul