Elevii de clasa a IV-a din București și 6 județe (Argeș, Brașov, Constanța, Dolj, Galați, Ilfov) participă, în lunile octombrie și noiembrie, la cea de-a 15 ediție a programului educațional extra-școlar “Întâlnire cu energia”. În cadrul acestui program sunt susținute 2 lecții la ora de “Științe ale naturii” de către echipe mixte, formate din lectorii Asociației Hand across Romania și voluntari din cadrul ENGIE Romania. În perioada mai-iunie a acestui an s-au derulat 150 de sesiuni/lecții online susținute de lectorii Hand Across Romania pentru 3.100 de elevi.
Pe parcursul lecțiilor, copiii descoperă tipurile de energie, parcursul gazului natural și al energiei electrice de la extracție/producție până acasă, soluții de energie verzi, află despre ce pot face pentru a preveni incidentele legate de utilizarea energiei și despre modalitățile de economisire a energiei și protecția mediului înconjurător. Elevii sunt însoțiți în aventurile fantastice ale energiei de cele 2 personaje-mascotă, Electro, personificarea atomului de energie electrică și Metano, o moleculă de gaz creată de o elevă participantă la prima ediție a programului din 2007.
Acest program educațional vine în completarea noțiunilor existente în programa școlară, utilizând instrumente și metode atractive și interactive de prezentare a conținutului informațional transmis, propunându-și să dezvolte în rândul copiilor comportamente responsabile privind consumul de energie și utilizarea în siguranță a surselor de energie. Broșura programului poate fi consultată și descărcată gratuit pe site-ul www.engie.ro. Din dorința de a fi cât mai aproape de obiceiurile de consum ale copiilor, a fost integrată în program tehnologia VR cu ajutorul căreia imersia în universul energiei este una memorabilă.
Încurajând spiritul de echipă în cadrul comunității de elevi, cadre didactice, părinți, programul și include un concurs de proiecte, destinat școlilor participante în program, valoarea premiului fiind de 25.000 lei. Proiectele au în vedere următoarele axe: Educație și conștientizare, Protecția mediului înconjurător, Economie de energie. Informații detaliate despre condițiile de participare la concurs pot fi consultate în regulamentul concursului disponibil pe site-ul engie.ro și handacross.ro.
Programul „Întâlnire cu energia” face parte din platforma de responsabilitate socială a Engie Romania, ilustrând preocuparea constantă pentru educația pentru mediu și dezvoltarea unor comportamente responsabile în rândul tinerei generații. Lansat în 2007 și derulat în parteneriat cu Asociația Hands Across Romania și Ministerul Educației, programul s-a adresat unui număr de peste 43.000 de elevi de clasa a IV-a, din toate județele din sudul țării. Aproximativ 215 de voluntari, angajați ai companiei, s-au implicat până acum în acest program de la inițierea acestuia.
Broșura programului este disponibilă pentru descărcare gratuită pe site-ul companiei. Informațiile sunt disponibile și pe pagina de Facebook a ENGIE.
Programul tradițional de educație “Întâlnire cu energia” răspunde angajamentului ENGIE Romania de a oferi un conținut suplimentar educațional privind sursele de energie, utilizarea lor, protecția mediului înconjurător și dezvoltarea unor comportamente responsabile față de utilizarea energiei și impactul asupra mediului înconjurător într-un context problematic care pune din ce în ce mai mult accentul pe economia de energie și sursele de energie verde. Compania a dezvoltat în cadrul programului și experiențe virtual reality, prin intermediul unor ochelari VR care îi transpun pe copii în lumea energiei cu tot parcursul ei și aventurile asociate.
Grupul ENGIE este o referință globală în domeniul energiei și al serviciilor cu emisii reduse de carbon. Alături de cei 4.250 de angajați din România, de clienți, parteneri și părți interesate, ne angajăm să accelerăm tranziția către o economie cu impact neutru în ceea ce privește emisiile de carbon, printr-un consum redus de energie și soluții prietenoase cu mediul. Inspirați de ambiția noastră, îmbinăm performanța economică cu producerea unui impact pozitiv asupra oamenilor și planetei, bazându-ne pe activitățile noastre cheie – gaze naturale, energie electrică, servicii tehnice – pentru a oferi soluții competitive clienților noștri.
Filiala din România, ENGIE Romania, activează în următoarele domenii de activitate: distribuție și furnizare de gaze naturale, furnizare de electricitate, servicii tehnice pentru instalațiile de gaze naturale și centrale termice și producție de electricitate. ENGIE Romania și filialele sale deservesc un portofoliu de 2 milioane de clienți, operează o rețea de distribuție de circa 20.000 km, dețin active de producție a energiei electrice din surse regenerabile (parcuri eoliene și fotovoltaice) cu o capacitate totală de 120 MW.