Autoritatea Europeană a Medicamentului a autorizat utilizarea în UE a vaccinului AstraZeneca pentru persoanele peste 18 ani. Este al treilea vaccin disponibil inclusiv în România

3.074 de vizualizări
Foto: Astra Zeneca
Autoritatea Europeană a Medicamentului (EMA) a autorizat utilizarea în UE a vaccinului AstraZeneca pentru persoanele peste 18 ani, potrivit unui comunicat de presă citat de G4Media.ro. Este al treilea vaccin autorizat în UE, după Pfizer – BioNTech și Moderna.

Studiile clinice au arătat o eficacitate de 60% a vaccinului pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 55 de ani.

Vaccinul AstraZeneca se administrează prin injectare în braț, în două doze, la distanță de minimum 4 și maximum 12 săptămâni.

Vaccinul COVID-19 AstraZeneca funcționează pregătind corpul pentru a se apăra împotriva infecției cu coronavirus SARS-CoV-2.

Vaccinul COVID-19 AstraZeneca este alcătuit dintr-un alt virus (din familia adenovirusului) care a fost modificat pentru a conține gena pentru producerea proteinei SARS-CoV-2. Adenovirusul în sine nu se poate reproduce și nu provoacă boli. Odată ce a fost administrat, vaccinul furnizează gena SARS-CoV-2 în celulele din corp. Celulele vor folosi gena pentru a produce proteina Spike. Sistemul imunitar al persoanei va trata această proteină Spike ca fiind străină și va produce apărarea naturală – anticorpi și limfocite T – împotriva acestei proteine.

Dacă, mai târziu, persoana vaccinată intră în contact cu SARS-CoV-2, sistemul imunitar va recunoaște virusul și va fi pregătit să-l atace: anticorpii și limfocitele T pot lucra împreună pentru a ucide virusul, prevenind intrarea acestuia în organism celule și distrugând celulele infectate, contribuind astfel la protejarea împotriva COVID-19.

Foto: Astra Zeneca


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Noi condiții de angajare în UE

SURSE Tranșa a doua din PNRR în valoare de 3 miliarde de euro, blocată la Bruxelles / Europarlamentarul Dragoș Pîslaru: Guvernul vrea să scape de reformele PNRR și “să taie din banii pentru educație și societate civilă”

Comisia Europeană a transmis la jumătatea lunii ianuarie o scrisoare Guvernului României prin care avertizează asupra marilor restanțe în atingerea obiectivelor asumate în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență…
Vezi articolul

Triaj epidemiologic zilnic în toate școlile, la începutul orelor – Ministerul Educației cere inspectoratelor să monitorizeze îmbolnăvirile prin gripă

Ministerul Educației le cere inspectoratelor școlare să monitorizeze evoluția cazurilor de îmbolnăvire prin gripă și infecții respiratorii în școli și grădinițe. “Astfel, în toate școlile din țară, se va efectua…
Vezi articolul

Anul școlar nu trebuie înghețat, examenele școlare nu trebuie amânate și numărul minim de note trebuie anulat – măsurile propuse de Consiliul Național al Elevilor pentru recuperarea cursurilor suspendate de coronavirus

Consiliul Național al Elevilor propune 5 măsuri de recuperare a cursurilor suspendate din cauza crizei provocate de Coronavirus, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Reprezentanții elevilor susțin că anul școlar…
Vezi articolul