Autorii petiției care a adunat peste 45.000 de semnături pentru retragerea proiectelor de legi ale educației și demiterea ministrului Sorin Cîmpeanu, anunță că au trimis demersul la Cotroceni

2.101 de vizualizări
Foto: Grigore Popescu – Agerpres Foto
Petiția semnată de „Grupul Uniți pentru Educație” de pe platforma Declic, în care se cere președintelui Iohannis să îl demită pe ministrul Educației și să retragă proiectele legii Educației, a strâns peste 45.000 de semnături în doar 10 zile și a fost trimisă la Cotroceni de autorii petiției, potrivit unui comunicat de presă transmis Edupedu.ro.

Potrivit petiției, “proiectele sunt un nou impuls dat celor două mari industrii lucrative din România: industria meditațiilor și industria plagiatelor”.

De remarcat, petiția s-a răspândit rapid online, în doar o oră de la inițiere, petiția a ajuns la peste 1.000 de semnături.

Inițiatorii petiției semnalează 10 motive pentru care președintele Klaus Iohannis ar trebui să îl demită pe ministrul Educației. Printre acestea ar fi faptul că “proiecte de legi sunt lipsite de viziune și de coerență, au fost elaborate fără consultarea experților în educație din marile universități românești, durata consultărilor a fost disprețuitor de scurtă, consultările s-au făcut în medii controlate, politizate, cu parteneri agreați de ministru sau că proiectele de legi sunt un grav atentat la integritatea academică, deoarece creează veritabile scuturi de protecție pentru fraudatori și plagiatori”.

„Uniți pentru Educație” este un grup civic nou înființat cu ocazia dezbaterii legilor Educației, transmit inițiatorii petiției. Dintre participanții la această inițiativă: Claudiu Herțeliu, profesor universitar și ASE București & London South Bank University, Adrian Costache, profesor universitar UBB, Lucian Maier, profesor preuniversitar, Lăcrămioara Bozieru, profesor preuniversitar Cristina Iurisniti, profesor preuniversitar, Răzvan Foncea, fost membru CNE, student UBB, Andra Berceanu, părinte, director executiv FePAL – Federația Părinților și Aparținătorilor Legali din România, Galina Manole, activistă Școala de Valori, Asociațiile de elevi, susțin aceștia.

Textul petiției poate fi citit aici.


4 comments
  1. Și l-au trimis degeaba, că oricum Statuia îi va ignora total. Nici nu se va uita pe acel demers sau își va arunca un ochi adormit și îi va spune secretarei că îl poate arunca. Treabă e foarte simplă!

      1. Oricum e degeaba.
        Total inutil.Putem strange si 1 milion,ca e degeaba!
        Fara o revolta zdravana care sa zguduie intreg parlamentul,degeaba…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Calitatea în Educație nu are aceeași viteză cu alocările financiare „în creștere”, spune ministrul Finanțelor în Parlament, întrebat de ce nu alocă 6% din PIB pentru acest domeniu. Câciu: Trebuie să vedem cum așezăm reforma în domeniul educației, astfel încât calitatea să fie prioritate

Calitatea în Educație nu are aceeași viteză cu alocările financiare „în creștere”, a declarat ministrul Finanțelor, Adrian Câciu (PSD), în cadrul ședinței de dezbatere a bugetului pentru anul 2023 din…
Vezi articolul

EXCLUSIV Daniel Funeriu, despre rezultatele PISA 2022: Care e rolul școlii? Să transmită cunoaștere solidă sau soft skills, chestii care servesc în viață? Învățați copiii să discearnă ce este esențial și ce este periferic

“Decizii fundamentale privind educația nu mai există acum în sistem”, în noua legea, spune Daniel Funeriu, în cadrul dezbaterii organizate de Edupedu.ro și World Vision România cu privire la rezultatele…
Vezi articolul

Părinții trebuie să își dea acordul pentru testarea elevilor, se vor face teste rapide in școli, anunță Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății. Testarea se va face și pentru cadrele didactice care au simptome

Părinții trebuie să își dea acordul pentru testarea elevilor, se vor face teste rapide in școli, anunță Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății într-o conferință de la Ministerul Educației. Redăm declarația: Părinții…
Vezi articolul