AUR cere Ministerului Educației să renunțe la Strategia Națională de Educație Parentală pe motiv că ”nu are origine națională” și că viitorii ”educatori” vor proveni din ONG-uri

Cum să înveți să citească un copil

Foto: freepik.com

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) critică Strategia Națională de Educație Parentală, un document lansat în dezbatere publică de Ministerul Educației, pe motiv e ”de influență străină”, potrivit unui comunicat de presă. Este pentru a doua oară când Ministerul Educației vrea să adopte o astfel de strategie, după ce tentativa din 2018 a provocat un un scandal public. Documentul din 2018 a fost retras după ce părinții și o parte a societății civile, plus cultele au criticat abordările ca fiind progresiste și că ar introduce educația de gen în școală.

Acum, AUR cere din nou retragerea proiectului adresat părinților pe motiv că educatorii care vor ține cursurile vor venit din societatea civilă, din ONG-uri.

„Strategia menționează că „educaţia adulţilor, cu excepţia unor programe de promovare profesională, nu poate deveni obligatorie”, dar, pe de altă parte, afirmă principiul educaţiei permanente ca punct central. Nu este admisibilă obligarea părinților la aceste cursuri, întrucât ar întări tendința oricum crescândă a statului de a interveni, prin forța de coerciție a legii, într-un domeniu extrem de critic al vieții private. Cea mai alarmantă prevedere este, însă, cea referitoare la externalizarea serviciilor de educație parentală, respectiv la „formarea de formatori și persoane care să fie specializate în domeniul educației parentale, acestea urmând să țină cursuri cu părinții”. Este o certitudine faptul că majoritatea educatorilor parentali vor proveni din mediul asociativ/ONG. Așa cum rezultă din experiența avută cu educația sexuală în alte țări și chiar în România, singurele ONG-uri care au capacitatea de a furniza resursă umană consistentă și interesul de a promova asemenea viziuni sunt ONG-urile susținute de instituțiile internaționale și de marile rețele filantropice seculariste”, a declarat președintele AUR George Simion, citat într-un comunicat al partidului.

Citește articolul complet pe G4Media.ro

Citește și:
BREAKING Strategia de educație parentală, lansată în dezbatere de Ministerul Educației la 4 ani de la scandalul care a dus la retragerea unui document similar / Actul prevede că până în 2030 peste 2,2 milioane de „părinți participă la cursuri de educație parentală în momentul în care copilul intră într-un nou ciclu de învățământ”
Câți bani va costa educația parentală? Propunerile Ministerului din proiectul Strategiei de educație parentală arată sume bazate pe calcule confuze și fără date de referință
Exit mobile version