AUDIO Sunetele sinistre din adâncul spațiului. NASA a lansat înregistrări audio de Halloween cu sunetele pe care le fac stelele, cutremurele de pe Marte, găurile negre sau chiar sunete de la începuturile Universului

5.820 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Folosind datele de la nava spațială de pe orbita Pământului, NASA a adunat o nouă colecție de sunete sinistre și misterioase din adâncurile spațiului în timp pentru Halloween și le-a postat pe SoundCloud. Printre acestea sunt sunete făcute de Universul Antic, acum 13,8 miliarde de ani, sau sunetele generate de găurile negre în timp ce devorează materia din jur.

Sunetele sinistre declansate de cutremure „tremurânde” pe Marte: robotul Mars InSight al NASA a măsurat și a înregistrat, pentru prima dată în istorie, un probabil „cutremur” pe Marte. Instrumentul experimentului seismic al robotului (SEIS) a detectat semnalul seismic slab în 2019:

Sunete ale Universului Antic de acum 13,8 miliarde de ani, când universul nostru era gol de stele și planete, fiind doar o minge de plasmă fierbinte – un amestec de electroni, protoni și lumină. Undele sonore au zguduit acest univers infantil, declanșat de fluctuațiile cuantice, care s-a întâmplat la doar câteva momente după big bang-ul care a creat cosmosul. Sunetele din universul timpuriu au fost capturate de nava spațială Planck a ESA:

Melodii din centrul galaxiei noastre Calea Lactee. Telescoapele ne oferă șansa de a vedea cum arată centrul galactic în diferite tipuri de lumină, iar sonificarea este procesul care traduce datele în sunete. Observațiile de la Observatorul de raze X Chandra al NASA aduc sunete din gaura neagră supermasivă de patru milioane de mase solare din centrul galaxiei.

„Aurorele” planetei Jupiter – sunetele sinistre: La cea de-a patra trecere apropiată de Jupiter pe 2 februarie 2017, nava spațială Juno a NASA a observat semnale de undă plasmatică din ionosfera lui Jupiter. Instrumentul Juno’s Waves a măsurat undele radio și de plasmă din magnetosfera lui Jupiter așa cum s-a auzit pe această pistă.

Sursă foto: Pixabay


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministerul Culturii va acţiona în judecată executantul lucrărilor la Muzeul Naţional „George Enescu”. Doar un sfert din lucrări sunt gata, deși ar fi trebuit să fie finalizate

Ministerul Culturii a anunţat că va acţiona în instanţă executantul lucrărilor de consolidare şi restaurare a Muzeului Naţional “George Enescu” – Palatul “Cantacuzino”, după estimarea contabilă şi judiciară a prejudiciului…
Vezi articolul

VIDEO Elevi de școală generală construiesc în București un Sistem Solar, parcurgând distanțe mari pe jos pentru a înțelege dimensiunile uriașe dintre planete / Pe traseu vor marca locul planetelor folosind baloane și fructe de mărimi diferite

Obiectivul acestui inedit experiment este acela ca cei mici să meargă pe jos distanțe mari prin București, comparându-le cu distanțele dintre planete. Se întâmplă astăzi, 13 mai, între orele 19-21,…
Vezi articolul

Telenovela de la Colegiul Șincai din București continuă. Proba de interviu pentru postul de director, reprogramată pe ultima sută de metri, după ce concursul fusese suspendat la sfârșitul lunii trecute. Ce se întâmplă în cazul candidatei deja respinse, dar retrimisă la interviu?

Interviurile pentru postul de director la Colegiul Național “Gheorghe Șincai” din București figurează ca “reprogramate” într-un document publicat luni seară pe site-ul Inspectoratului Școlar al Municipiului București. Procedurile urmează să…
Vezi articolul

Olimpiade școlare 2024. Regulamentele actualizate pentru Olimpiada Națională de Franceză și pentru Olimpiada de Limbi romanice – spaniolă, italiană, portugheză, au fost publicate de Ministerul Educației

Regulile specifice de organizare a Olimpiadei Naționale de Limba Franceză (ONLFR) și a Olimpiadei Naționale de Limbi Romanice (ONLR) 2024 au fost publicate de Ministerul Educației. Etapa județeană va fi…
Vezi articolul