Au început înscrierile pentru “Hai la Olimpiadă!”, program de pregătire pentru elevii din școlile publice interesați să se pregătească la matematică, fizică sau informatică la nivel competitiv

7.397 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Elevii din sistemul public de învățământ pasionați de matematică, fizică sau informatică se pot înscrie, până pe 11 octombrie, în programul de pregătire “Hai la Olimpiadă!”, desfășurat de Fundația “Nouă ne pasă”, arată aceasta într-un comunicat de presă. Elevii selectați se vor putea pregăti gratuit într-unul din peste 50 de centre de pregătire deschise în 26 de orașe din țară, sub îndrumarea unor profesori cu experiență pentru pregătirea la nivel competitiv.

În cadrul acestui program, aflat la a 10-a ediție, înscrierile pot fi realizate online de părinţii sau reprezentanţii legali ai elevilor, prin completarea formularului disponibil pe pagina www.nouanepasa.ro/inscrieri-hlo. Fiecare centru de pregătire pentru performanţă este autonom, iar programul este conceput astfel încât fiecare copil să poată frecventa cursurile unui singur centru. Cursurile au loc sâmbăta, pe parcursul întregului an şcolar, precizează comunicatul de presă al Fundației “Nouă ne pasă” (anterior Fundația eMag).

Elevii pot participa la activități în centrele din judeţele în care învaţă, iar criteriile pentru admitere sunt stabilite de către cadrele didactice la nivelul fiecărui centru. Conţinutul de predare-învăţare este stabilit tot de profesori, la nivelul fiecărui centru, în funcţie de nevoile şi nivelul fiecărei grupe.

  • Localități unde sunt organizate centre de pregătire pentru performanță: Alexandria, Baia Mare, Bârlad, Beclean, Bistriţa, Braşov, Bucureşti, Buzău, Cluj-Napoca, Constanţa, Drobeta-Turnu Severin, Hunedoara, Huşi, Iaşi, Năsăud, Oradea, Piatra Neamţ, Rădăuţi, Roman, Sângeorz-Băi, Suceava, Târgovişte, Târgu Mureş, Timişoara, Vaslui şi Vatra Dornei.

Potrivit organizatorilor, în anul școlar 2021-2022 au fost pregătiți 5.865 de elevi de gimnaziu și liceu din peste 6.200 înscriși, cu participarea a 347 profesori.

Foto: © Traimak IvanDreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


3 comments
  1. De ce nu se organizează și online cursurile de pregătire? Centrele sunt puține și multi copii nu au cu ce sa ajungă acolo!

  2. Culmea e ca dupa atata competitie in scoala tinerilor li se cere la angajare comunicare, colaborare, spirit de intrajutorare etc. N-am auzit sa se ceara competitie, concurenta, individualism, rezultate la olimpiada de nu stiu ce. Succesul in viata si la job nu este corelat in vreun fel cu succesul scolar sau la olimpiade.

    Parintii ar face mai bine copilului daca l-ar trimite la un curs de Art & Craft, Making & Sharing, la un curs de robotica sau la unul de inteligenta emotionala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Universitatea Babeș-Bolyai, după discuții cu manifestanții pro-Palestina: toate colaborările în vigoare, cu companii sau alte instituții, vor fi făcute publice / În absența unor sancțiuni ale statului român sau ale Comisiei Europene, măsurile unilaterale ar situa UBB în afara cadrului legal

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca anunță, într-o poziție transmisă după discuții avute luni cu un grup de manifestanți pro-Palestina, că va susține facilități pentru cadrele academice și studenții cu statut de…
Vezi articolul

Sorin Cîmpeanu, care a părăsit în plin scandal de plagiat conducerea Ministerului Educației, a revenit pe postul de rector al Universității de Agronomie din București “din 3 sau 4 octombrie”, spune cel care i-a ținut locul / “Nicio sesizare” primită încă de USAMV privind acuzațiile de plagiat

Fostul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, care și-a dat demisia după jurnalista Emilia Șercan a scris că a plagiat într-un curs de specialitate, a revenit în funcția de rector la…
Vezi articolul

Ce face un consilier școlar? Norma didactică și noile atribuții: În situații de criză sau risc, consilierul școlar poate interveni fără acordul de părintelui

Consiliere în carieră și pentru elevii cu cerințe educaționale speciale, CES, prevenirea violenței școlare, consilierea părinţilor și profesorilor sunt câteva dintre atribuțiile unui profesor consilier școlar, prevăzute în regulamentul de…
Vezi articolul