Au început înscrierile pentru „Fotbal în școli”, anunță FRF. Școlile își pot înscrie elevii, fete și băieți, cu vârste între 14 și 18 ani, la Olimpiada Națională a Sportului Școlar

781 de vizualizări
Foto: © Matimix | Dreamstime.com
Federația Română de Fotbal (FRF) anunță că au început înscrierile pentru competițiile din cadrul programului „Fotbal în școli”. Înscrierile la Olimpiada Națională a Sportului Școlar (ONSȘ) sunt deschise până pe 30 noiembrie elevilor din toată țara, fete și băieți, cu vârste între 14 și 18 ani.

Competițiile sunt organizate de Federația Română de Fotbal în colaborare cu Ministerul Educației și sunt organizate cu faza pe şcoală, pe localitate, pe județ, zonală şi naţională, detaliază FRF în anunțul postat pe site-ul oficial.

Cele 6 competiții ale ONSȘ la disciplina fotbal sunt următoarele:

  • U14 pentru învățământul gimnazial (clasele VII-VIII, născuți în 2009 și mai mici), băieți și fete;
  • U16 pentru învățământul liceal (clasele IX-X, născuți în 2007 și mai mici), băieți și fete;
  • U18 pentru învățământul liceal (clasele XI-XII, născuți în 2005 și mai mici), băieți și fete.

Școlile își pot înscrie elevii prin platforma electronică: www.impreunasuntemfotbal.ro, unde vor completa informațiile și câmpurile solicitate.

„În caz excepțional echipele se pot înscrie cu Formularul de înscriere din Anexa 1 a regulamentului. Acesta va fi înaintat pentru avizare și înscriere în competiție inspectorului de Educație Fizică și Sport. Inspectorii școlari de Educație Fizică și Sport vor trimite formularele pe adresa Federației Române de Fotbal (București, Strada Sgt. Vasile Șerbanică, nr. 12), cu excepția situației in care înscrierea s-a făcut electronic pe platforma specializată”, se arată în regulament.

De asemenea, conform regulamentului competiției:

  • Viza medicală este obligatorie pentru elevi și trebuie prezentată la fiecare etapă a competiției;
  • Obligatoriu fiecare elev/elevă va avea carnetul de elev cu poză și vizat la zi și îl va prezenta la fiecare meci. Jucătorul care nu prezintă cele menționate mai sus nu este eligibil și nu poate juca;
  • Elevii vor fi însoţiţi în competiţie numai de către persoane angajate ale unităţii de învăţământ participante, desemnate în formularul de înscriere înaintat de unitatea de învăţământ.

Calendarul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar:

Etapele pe clasă, școală și liceu: noiembrie – decembrie

Etapa pe localitate (cu excepția mun. București): decembrie

Etapa pe județ/sectoare: ianuarie – martie

Etapa zonală: martie – mai

Etapa finală: mai – iunie.

Premiile oferite în cadrul competiției și menționate în regulament:

  • Echipamente de joc numerotate pentru toate echipele calificate la etapa finală;
  • Cupe pentru echipele clasate pe locurile I-III;
  • Diplome pentru echipele clasate pe locurile I-VIII;
  • Mingi pentru toate echipele calificate la etapa finală;
  • Trofeul pentru „Cel mai bun jucător”,Trofeul pentru „Cel mai bun portar”; Trofeul
    pentru „Jucătorul finalei”;
  • Alte premii.

Mai multe detalii puteți citi în Regulamentul de organizare și desfășurare publicat online.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Material susținut de BCR

VIDEO Ultima noapte de cheltuială, lecția predată la clasa a XI-a pe care orice profesor o poate aplica – descarcă fișa / Daniel Burlacu, directorul Liceului Tehnologic Ciorani: Foarte mulți elevi își doresc foarte mulți bani rapid, fără să știe ce presupune parcursul acesta

Romanul subiectiv „Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război” este un roman scris de Camil Petrescu și publicat în 1930, piesă de marcă în programa de Bacalaureat făcută de Ministerul…
Vezi articolul

Școlile profesionale se desființează pentru a doua oară, potrivit propunerii de lege a Educației / În septembrie 2023 toți elevii lor vor trece la noile „licee profesionale”, dacă prevederea va fi aplicată

Reînființate de actuala lege a Educației, Legea nr 1/2011, școlile profesionale vor fi din nou desființate, potrivit proiectului de lege a învățământului preuniversitar publicat în dezbatere de Ministerul Educației. Desființarea…
Vezi articolul

Angajatorii critică dur sistemul de Educație din România, dar nu se implică în schimbarea lui sau în formarea angajaților, arată două studii ale Băncii Mondiale

Două studii ample derulate de către Banca Mondială în România arată un paradox. În primul rand Sondajul Online Employer Survey, făcut în 2017 de către Banca Mondială, printre companiile de la…
Vezi articolul