Au început înscrierile pentru „Fotbal în școli”, anunță FRF. Școlile își pot înscrie elevii, fete și băieți, cu vârste între 14 și 18 ani, la Olimpiada Națională a Sportului Școlar

157 de vizualizări
Foto: © Matimix | Dreamstime.com
Federația Română de Fotbal (FRF) anunță că au început înscrierile pentru competițiile din cadrul programului „Fotbal în școli”. Înscrierile la Olimpiada Națională a Sportului Școlar (ONSȘ) sunt deschise până pe 30 noiembrie elevilor din toată țara, fete și băieți, cu vârste între 14 și 18 ani.

Competițiile sunt organizate de Federația Română de Fotbal în colaborare cu Ministerul Educației și sunt organizate cu faza pe şcoală, pe localitate, pe județ, zonală şi naţională, detaliază FRF în anunțul postat pe site-ul oficial.

Cele 6 competiții ale ONSȘ la disciplina fotbal sunt următoarele:

  • U14 pentru învățământul gimnazial (clasele VII-VIII, născuți în 2009 și mai mici), băieți și fete;
  • U16 pentru învățământul liceal (clasele IX-X, născuți în 2007 și mai mici), băieți și fete;
  • U18 pentru învățământul liceal (clasele XI-XII, născuți în 2005 și mai mici), băieți și fete.

Școlile își pot înscrie elevii prin platforma electronică: www.impreunasuntemfotbal.ro, unde vor completa informațiile și câmpurile solicitate.

„În caz excepțional echipele se pot înscrie cu Formularul de înscriere din Anexa 1 a regulamentului. Acesta va fi înaintat pentru avizare și înscriere în competiție inspectorului de Educație Fizică și Sport. Inspectorii școlari de Educație Fizică și Sport vor trimite formularele pe adresa Federației Române de Fotbal (București, Strada Sgt. Vasile Șerbanică, nr. 12), cu excepția situației in care înscrierea s-a făcut electronic pe platforma specializată”, se arată în regulament.

De asemenea, conform regulamentului competiției:

  • Viza medicală este obligatorie pentru elevi și trebuie prezentată la fiecare etapă a competiției;
  • Obligatoriu fiecare elev/elevă va avea carnetul de elev cu poză și vizat la zi și îl va prezenta la fiecare meci. Jucătorul care nu prezintă cele menționate mai sus nu este eligibil și nu poate juca;
  • Elevii vor fi însoţiţi în competiţie numai de către persoane angajate ale unităţii de învăţământ participante, desemnate în formularul de înscriere înaintat de unitatea de învăţământ.

Calendarul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar:

Etapele pe clasă, școală și liceu: noiembrie – decembrie

Etapa pe localitate (cu excepția mun. București): decembrie

Etapa pe județ/sectoare: ianuarie – martie

Etapa zonală: martie – mai

Etapa finală: mai – iunie.

Premiile oferite în cadrul competiției și menționate în regulament:

  • Echipamente de joc numerotate pentru toate echipele calificate la etapa finală;
  • Cupe pentru echipele clasate pe locurile I-III;
  • Diplome pentru echipele clasate pe locurile I-VIII;
  • Mingi pentru toate echipele calificate la etapa finală;
  • Trofeul pentru „Cel mai bun jucător”,Trofeul pentru „Cel mai bun portar”; Trofeul
    pentru „Jucătorul finalei”;
  • Alte premii.

Mai multe detalii puteți citi în Regulamentul de organizare și desfășurare publicat online.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Bursele „Ligia Deca“, pentru medii sub 5, se dau un an întreg, chiar dacă beneficiarii chiulesc masiv. Situația unui elev cu media 3,50 care va lua circa 4.000 de lei bursă până în iulie 2024, deși de la începutul anului nu a venit deloc la școală

Un elev de clasa a IX-a cu media generală 3,50 primește lunar sute de lei bursa de merit „Ligia Deca“, chiar dacă nu a venit nicio zi la școală de…
Vezi articolul

Din bancă, la volan. Peste 3.000 de liceeni au aflat cum pot fi șoferi responsabili prin programul „Ora de educație rutieră la liceu, powered by MOL” / Vrem să ne asigurăm că tot mai mulți tineri ajung în siguranță acasă, spun organizatorii (P)

Peste 3.000 de elevi, din 15 licee din București, Ilfov și Prahova, au fost instruiți pentru siguranță rutieră, prin activități interactive în cadrul programului realizat de MOL România, Poliția Română…
Vezi articolul

Organizarea unui examen separat de admitere de către Colegii încalcă egalitatea de șanse a elevilor, subiectele fiind făcute de fiecare școală/grup de școli, nu de către o singură instituție pentru toate liceele, avertizează Asociația Națională a Profesorilor de Limba Română

“Organizarea unui examen separat de admitere de către Colegiile naționale încalcă egalitatea de șanse a elevilor, iar subiectele la evaluarea națională trebuie întocmite de către o singură instituție specializată, nu…
Vezi articolul