Au început înscrierile la concursul Games of Science 2025. Câștigătorul va participa la un workshop internațional de comunicare a științei, în valoare de 2.000 de euro

38 de vizualizări
Foto: © Rido | Dreamstime.com
Studenții, masteranzii, doctoranzii și tinerii cercetători din toate domeniile, cu vârsta recomandată între 20 și 35 de ani, care doresc să se implice în promovarea științei în public, se pot înscrie la cea de-a treia ediție a concursului Games of Science, organizat de SciPublic Forum.

Games of Science este un program național de comunicare științifică care sprijină cercetătorii să aducă munca lor mai aproape de public. Prin promovarea dialogului și a înțelegerii, inițiativa are ca scop consolidarea legăturii dintre știință și societate. 

Acest concurs creează o comunitate pentru tinerii cercetători, oferindu-le oportunitatea de a-și dezvolta abilitățile de comunicare, competențelor de colaborare, capacitatea de a învăța în grup și de la colegi și creând contextul potrivit de exersare a comunicării publice a subiectelor științifice.

Studenții, masteranzii, doctoranzii și tinerii cercetători din toată țara vor trebui să își prezinte temele de cercetare într-un mod concis și captivant prin prezentări scurte de 15, 30, 60 și 180 de secunde.

Lipsa experienței anterioare nu constituie un impediment pentru participare, deoarece sesiunile de training oferă oportunități valoroase pentru ca participanții să învețe unii de la alții, au anunțat organizatorii într-un comunicat de presă.

Calendarul cuprinde opt etape locale desfășurate în centre universitare din întreaga țară:

  • 27.02 – 28.02 – Iași, în parteneriat cu Universitatea Alexandru Ioan Cuza;
  • 06.03 – 07.03 – Sibiu, în parteneriat cu Universitatea Lucian Blaga;
  • 13.03 – 14.03 – Cluj-Napoca, în parteneriat cu Universitatea Babeș-Bolyai;
  • 20.03 – 21.03 – Constanța, în parteneriat cu Universitatea Ovidius;
  • 27.03 – 28.03 – Brașov, în parteneriat cu Universitatea Transilvania;
  • 03.04 – 04.04 – Timișoara, în parteneriat cu Universitatea de Vest;
  • 10.04 – 11.04 – București, în parteneriat cu Universitatea din București;
  • 12.04 – 13.04 – online.

Câștigătorii edițiilor locale primesc premii în cărți și obiecte și se califică pentru finala națională, la care marele premiu include participarea la un workshop internațional de comunicare a științei, în valoare de 2000 de Euro.

Doritorii se pot înscrie prin completarea formularului disponibil pe www.gamesofscience.org. Pentru mai multe informații, aceștia pot consulta site-ul oficial al competiției, disponibil la https://www.gamesofscience.org/.

Foto: © Rido | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ana Bulai, sociologul care a realizat studiul World Vision despre calitatea “mesei sănătoase” din școli: Sunt comunități unde parizerul reprezintă apogeul gătitului și cartoful prăjit – maximul de gust. Dacă România nu investește în acești copii, nu are de ce să-și mai facă planuri de viitor

Ana Bulai, sociologul care a coordonat studiul „Sunt hrăniți #destul copiii României? Masa la școală și masa acasă” a spus că „sunt o mulțime de comunități în care distanța socială…
Vezi articolul

Ministrul Ligia Deca critică ordonanța „mătură“ dată de Guvernul Ciolacu prin care bursele școlare neplătite sunt virate la fondul de rezervă: Nu sunt de acord ca fonduri pentru burse să se întoarcă la bugetul de stat, dacă ele ar trebui să fie acordate

„Nu sunt de acord ca fonduri pentru burse să se întoarcă la bugetul de stat, dacă ele ar trebui să fie acordate. Trebuie să vedem care sunt cazurile punctuale”, a…
Vezi articolul

VIDEO Olimpicul Pavel Ciurea: Majoritatea profesorilor sunt demotivați, nu transmit o pasiune față de materia lor / Școala ar trebui să fie modernă, să-i stimuleze pe profesori, ca să transmită un interes la clasă și elevii să continue tradiția

Olimpicul internațional la matematică Pavel Ciurea face o radiografie a sistemului de Educație din România. El spune într-un interviu pentru G4Media că mulți profesori sunt demotivați și nu reușesc să…
Vezi articolul