Ateliere de filosofie pentru copii, la Universitatea din București: pot să participe copii din clasele primare și gimnaziu

1.451 de vizualizări
Universitatea din București organizează ateliere de filosofie pentru copii, la Facultatea de Filosofie. Primul atelier se va desfășura vineri,  21 iunie 2019, și este adresat copiilor din clasele I-IV. Tema întâlnirii este „Poate fi nefericit un prinț?”. Al doilea atelier, adresat copiilor din clasele V-VIII, va fi pe 24 iunie și pornește de la întrebarea: „Ce te face să fii liber?”.

Vineri, 21 iunie 2019, și luni, 24 iunie 2019, Facultatea de Filosofie și Centrul de Formare în Filosofie din cadrul Universității din București, împreună cu Universitatea Copiilor – UNICO, vor organiza două ateliere de filosofie pentru copii, anunță Universitatea, într-un comunicat de presă. Atelierele se vor desfășura începând cu ora 10:00, în Sala „Tudor Vianu” a Facultății de Filosofie (Splaiul Independenței, nr. 204).

Elevii de clasele I-IV vor participa la un experiment de gândire, în cadrul căruia vor căuta motivele pentru care un prinț ar fi nefericit și vor sugera cum poate deveni fericit, explică instituția de învățământ superior.

Al doilea atelier, adresat copiilor din clasele V-VIII, le va propune elevilor să răspundă la întrebările: „Ce te face să fii liber?”, „Dacă ești liber, ești fericit?”, „Există lucruri la care ai putea să renunți? Dacă ai fi altcineva, cine ai fi?”.

“În cadrul acestui atelier, pornind de la câteva aforisme atribuite lui Diogene Cinicul, filosoful care locuia într-un butoi și umbla prin Atena, în plină zi, cu o lampă în mână, participanții vor discuta despre relația dintre libertate și fericire”, se arată în comunicat.

Atelierele vor fi animate de lectorul universitar doctor Marin Bălan.

La fiecare atelier vor putea participa până la 20 de elevi.

Pentru înscrieri, persoanele interesate trebuie să contacteze organizatorii la adresa de e-mail office[at]unico.org.ro și la telefonul 0740131114.

Detalii aici

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Inspecția generală nu mai are ca scop evaluarea și monitorizarea școlii, ci consilierea și sprijinirea, potrivit noului Regulament. Inspectorii apreciază “starea de bine a preșcolarilor și elevilor”

Inspecția generală nu mai are ca scop evaluarea și monitorizarea activității școlii, potrivit noului Regulamentul de inspecție a unităților de învățământ preuniversitar, aprobat prin Ordinul 6.106 din 2020, publicat în…
Vezi articolul

EXCLUSIV Ministerul Educației vrea din nou teste grilă la Evaluarea Națională și BAC-ul din 2020. Precedenta tentativă a declanșat un scandal major

Testele grilă revin în planurile Ministerului Educației pentru examenele naționale. “În vederea pilotării unei noi structuri posibile a subiectelor pentru Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a din anul școlar…
Vezi articolul