Ateliere de filosofie pentru copii la Universitatea București, pe 21 și 24 iunie

96 de vizualizări
Școala de profesori - Universitatea din Bucuresti / Foto: unibuc.ro
Universitatea din București / Foto: unibuc.ro
Facultatea de Filosofie și Centrul de Formare în Filosofie din cadrul Universității din București, împreună cu Universitatea Copiilor – UNICO, vor organiza două ateliere de filosofie pentru copii vineri, 21 iunie 2019, și luni, 24 iunie 2019.

Ambele întâlniri se vor desfășura începând cu ora 10:00 în Sala „Tudor Vianu” a Facultății de Filosofie, a anunțat Universitatea din București.

Primul atelier se va adresa copiilor din clasele I-IV și își propune să răspundă la întrebarea „Poate fi nefericit un prinț?”. În cadrul acestuia, elevii vor participa la un experiment de gândire și vor căuta motivele pentru care un prinț ar fi nefericit și vor sugera cum poate deveni fericit.

Al doilea atelier, adresat copiilor din clasele V-VIII, își propune să răspundă la întrebările: „Ce te face să fii liber?”, „Dacă ești liber, ești fericit?”, „Există lucruri la care ai putea să renunți? Dacă ai fi altcineva, cine ai fi?”.

În cadrul acestui atelier, pornind de la câteva aforisme atribuite lui Diogene Cinicul, filosoful care locuia într-un butoi și umbla prin Atena, în plină zi, cu o lampă în mână, participanții vor discuta despre relația dintre libertate și fericire.

La ambele ateliere de filosofie, animate de lect. univ. dr. Marin Bălan, vor putea participa până la 20 de elevi. Înscrierile se pot face la adresa de e-mail office@unico.org.ro și la numărul de telefon 0740131114.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

De ce avem rezultate în creștere la Bac și Evaluarea Națională, care evaluează „rețetele date la meditații“, dar în scădere sau stagnare la PISA, care evaluează extern competențele reale? Ligia Deca: „Vorbim despre metodologii foarte diferite și despre niveluri de vârstă diferite / Putem ghici că a existat o creștere la PISA, dar ea a fost amortizată de efectul pandemiei“

Ministrul Educației din România, Ligia Deca, a declarat că având în vedere stagnarea rezultatelor de la PISA 2022, în raport cu cele din 2018, pentru România, „putem ghici că a…
Vezi articolul

INTERVIU Profesoara de Istorie Andreea Laura Martinescu: Ziua Națională a unui stat are menirea de a-i uni pe toți cetățenii săi, de a le aminti valorile transgeneraționale și de a-i comemora pe cei care au contribuit la realizarea unor deziderate. Reprezintă momentul zero al unei noi etape în cadrul unui stat

De ce sărbătorim Ziua Națională la data de 1 Decembrie și ce alte date au mai fost, în trecut, declarate zile naționale? Când au început oamenii să conștientizeze ideea de…
Vezi articolul

Subiecte Simulare clasa a VIII-a: Poezie de Șt. O. Iosif și compunere despre o întâmplare la muzeu, printre subiectele de la Limba și literatura română, simularea evaluării naționale 2019

Subiectele de Limba română pe care elevii de clasa a VIII-a le-au avut de rezolvat la simularea din această dimineață sunt structurate în două mari cerințe. Primul subiect le cere…
Vezi articolul

Patru ani de studenție pentru viitorii profesori de Limba română, care să fie pregătiți să folosească și resursele digitale la clasă – ceruți Ministerului Educației de Facultatea de Litere de la Universitatea Al. I. Cuza din Iași. Decana Claudia Tărnăuceanu: Studenții trebuie pregătiți cu o înțelegere solidă a domeniului, cu abilități pedagogice și învățați să folosească tehnologia modernă cu elevii – INTERVIU

Facultatea de Litere de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași se alătură demersului inițiat de decanele Facultăților de Litere și de Limbi și Literaturi Străine (FLLS) de la…
Vezi articolul