Ateliere de filosofie pentru copii la Universitatea București, pe 21 și 24 iunie

96 de vizualizări
Școala de profesori - Universitatea din Bucuresti / Foto: unibuc.ro
Universitatea din București / Foto: unibuc.ro
Facultatea de Filosofie și Centrul de Formare în Filosofie din cadrul Universității din București, împreună cu Universitatea Copiilor – UNICO, vor organiza două ateliere de filosofie pentru copii vineri, 21 iunie 2019, și luni, 24 iunie 2019.

Ambele întâlniri se vor desfășura începând cu ora 10:00 în Sala „Tudor Vianu” a Facultății de Filosofie, a anunțat Universitatea din București.

Primul atelier se va adresa copiilor din clasele I-IV și își propune să răspundă la întrebarea „Poate fi nefericit un prinț?”. În cadrul acestuia, elevii vor participa la un experiment de gândire și vor căuta motivele pentru care un prinț ar fi nefericit și vor sugera cum poate deveni fericit.

Al doilea atelier, adresat copiilor din clasele V-VIII, își propune să răspundă la întrebările: „Ce te face să fii liber?”, „Dacă ești liber, ești fericit?”, „Există lucruri la care ai putea să renunți? Dacă ai fi altcineva, cine ai fi?”.

În cadrul acestui atelier, pornind de la câteva aforisme atribuite lui Diogene Cinicul, filosoful care locuia într-un butoi și umbla prin Atena, în plină zi, cu o lampă în mână, participanții vor discuta despre relația dintre libertate și fericire.

La ambele ateliere de filosofie, animate de lect. univ. dr. Marin Bălan, vor putea participa până la 20 de elevi. Înscrierile se pot face la adresa de e-mail office@unico.org.ro și la numărul de telefon 0740131114.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Rectorul Universității din București: Schimbarea trebuie să înceapă cu noi, profesorii. Nu putem cere studenților noștri să fie integri, atât timp cât mai avem profesori cu sesizări privind comportamentul lor sau lipsa de integritate

“Primul pas în rezolvarea oricărei probleme este recunoașterea ei”, a spus rectorul Universității din București, profesorul Marian Preda, în discursul prin care a anunțat, marți, decizia de exmatriculare a studenților…
Vezi articolul

Rezidențiat 2019. Specializarea în chirurgie orală și maxilo-facială, doar pentru medicii cu două facultăți absolvite, potrivit unui proiect de Ordin. ANOSR susține că e o discriminare și cere implementarea treptată a măsurii

Actualele generații de studenți ar fi discriminate dacă aceștia ar dori să opteze pentru specializarea de Chirurgie orală și maxilo-facială, susține Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) într-un…
Vezi articolul