Atelier de creație și film pentru liceeni, provocare marca TIFF / Înscrieri până pe 1 iulie la workshop – “Let’s Go Digital!”

321 de vizualizări
Foto: tiff.ro / Let’s Go Digital
Festivalul Internațional de Film din Transilvania aduce o nouă provocare pentru adolescenții pasionați de film, editare video și fotografie: atelierul de creație “Let’s Go Digital!”. Programat pentru perioada 23 iulie – 1 august, atelierul de creație le propune tinerilor să exploreze lumea filmului alături de cunoscuți oameni din industrie. Se desfășoară la Cluj-Napoca, iar cei 14 participanți aleși vor beneficia de cazare, masă, training și acreditare gratuite.

“În urma preselecției, 12 liceeni vor primi șansa de a lucra în echipă, în vederea dezvoltării unui proiect de film. Aceștia vor avea la dispoziție 10 zile pentru a parcurge fiecare etapă de producție, timp în care vor primi îndrumarea profesioniștilor din domeniu, vor avea acces la aparatură de filmare profesională și vor fi invitați să participe la evenimentele TIFF.

Lor li se vor alătura 2 seniori, foști cursanți ai atelierului, pregătiți să le ofere sfaturi de producție și să-i ghideze în aventura realizării primului lor film. Tot ei vor crea making of-ul ediției, surprinzând experiența participării la workshop.

La finalul festivalului, cele patru filme realizate de adolescenți vor fi proiectate în fața specialiștilor din domeniu, urmând ca fiecare dintre tinerii creatori să primească sfaturi personalizate”, menționează organizatorii.

Regulamentul complet poate fi accesat aici, iar formularul de înscriere aici.

Cum mă înscriu?

Cei care participă la secțiunea Junior a workshop-ului, deci care au între 14 și 18 ani și se înscriu pentru prima dată, completează, conform formularului, astfel:

– date personale
– fotografie tip portret
– CV
– o scrisoare de motivație (un text de maxim o pagină în care participanții trebuie să explice de ce sunt interesați să participe la Let’s Go Digital!)
– o povestire (un text de maxim 2 pagini pe o temă specificată în formularul de înscriere)
– un portofoliu realizat de participant până în prezent (un link cu o selecție de maxim 20 de fotografii și/sau un film)

Pentru categoria seniorilor, participanți care au mai fost la alte ediții și care vor avea rol de îndrumători, aceștia trebuie să trimită în pagina de înscriere:

– date personale
– fotografie tip portret
– CV
– o scrisoare de motivație (un text de maxim o pagină în care participanții trebuie să explice de ce sunt interesați să participe la Let’s Go Digital!)
– un film realizat de participant

“În urma selecției, participanții cu vârste sub 18 ani trebuie să pună la dispoziția organizatorilor o declarație semnată de părinți prin care aceștia își dau acordul ca minorul selecționat să participe la Let’s Go Digital!“, se arată în regulament.

Foto: Foto: tiff.ro / Let’s Go Digital

Citește și:
60 de elevi de clasa a VII-a cu medii peste 7 și maximum 30 de absențe vor fi susținuți la școală de Fundația Universității din București / Înscrieri până pe 5 iulie în programul SEED
Cea mai mare inițiativă de robotică educațională școlară din România și chiar din Europa de Sud-Est, susținută și de Dacia. Roboții și cursurile oferite alături de BCR ar putea ajunge anul acesta la 50.000 de elevi / Cele 4 stadii pentru introducerea unui elev în robotică și la ce vârstă trebuie să înceapă
Despre muzica klezmer și rădăcinile ei românești, despre monumentele evreiești din Berlin, într-o nouă conferință online cu participare deschisă
Ghid pentru Evaluarea Națională 2021 – Cum se desfășoară probele scrise, informații pentru elevi și profesori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Studenții își vor plăti integral abonamentele pentru transport în București din banii lor, iar apoi reducerea de 90% o vor recupera ca decont de la facultăți, susține Asociația pentru transport București-Ilfov – document

Abonamentele de transport în comun din București rămân la preț întreg pentru studenți în primă fază, chiar dacă potrivit legii aceștia trebuie să le achiziționeze cu 90% reducere. Pentru a…
Vezi articolul

Reprezentanții studenților cer autorităților române să sprijine studenții și profesorii refugiați din Ucraina și să le ofere programe și acces la învățământul superior românesc. ANOSR cheamă tinerii în fața ambasadei Ucrainei, joi seara, în semn de solidaritate

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) solicită autorităților române să sprijine studenții și cadrele didactice care vor fi grav afectați de războiul din Ucraina și să le acorde…
Vezi articolul

LISTA Elevii de la 8 școli din București încep cursurile online din cauza lucrărilor. În toată țara sunt 27 de școli și grădinițe care nu pot organiza cursuri în format fizic / Cîmpeanu: Peste 7.000 de elevi vor face școală online în prima săptămână

Prima zi de școală va fi una de școală online pentru elevii din 27 de unități de învățământ din toată țara, potrivit anunțului făcut de Ministrul de Interne la conferința…
Vezi articolul

Minimum 15 credite transferabile obținute prin cursuri de formare continuă o dată la 5 ani, condiție pentru profesori în proiectul legii Deca. Impactul formărilor va fi monitorizat la clasă, anunță ministra

Profesorii vor trebui să obțină minimum 15 credite ECTS prin cursuri de formare continuă, la fiecare 5 ani, începând de la data licențierii în cariera didactică (actuala definitivare în învățământ…
Vezi articolul