Astronomii, aproape de a rezolva misterul formării galaxiilor: „coliziunile cosmice” din urmă cu 12 miliarde de ani ar putea fi răspunsul – studiu publicat în revista Nature

178 de vizualizări
Foto: Pixabay / Lumina Obscura
Ciocnirea galaxiilor acum 12 miliarde de ani ar fi putut determina formarea celor mai mari galaxii din univers, relatează The Guardian, potrivit G4Media.ro.

Un studiu realizat de astronomii de la Universitatea din Southampton speră să rezolve ceea ce ei numesc un „mister intergalactic” al modului în care au fost create galaxiile eliptice.

Modul în care au apărut aceste galaxii, care seamănă cu mingi de fotbal bombate în comparație cu discul plat al Căii Lactee, a fost în centrul cercetărilor timp de decenii.

Într-un articol publicat în revista Nature, Dr. Annagrazia Puglisi a declarat că echipa este aproape de a ajunge la un răspuns.

„Două galaxii disc care s-au ciocnit au făcut ca gazul, combustibilul din care se formează stelele, să se scufunde spre centrul lor, generând trilioane de stele noi”, a scris ea.

„Aceste coliziuni cosmice au avut loc în urmă cu aproximativ opt până la 12 miliarde de ani, când universul se afla într-o fază mult mai activă a evoluției sale. Descoperirile noastre ne apropie de rezolvarea unui mister vechi în astronomie, care va redefini înțelegerea noastră asupra modului în care au fost create galaxiile în universul timpuriu”.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elevii din București și alte 22 de județe revin la cursuri de luni, în modulul 4. Simulările Evaluării Naționale și de Bacalaureat încep peste o lună / Brașov, Iași, Sibiu, Suceava și alte 13 județe intră în vacanța de schi

Elevii și copiii de grădiniță din 17 județe vor intra în vacanța mobilă începând de luni, 24 februarie, până pe 28 februarie, potrivit structurii anului școlar 2024-2025. Aceasta este o…
Vezi articolul

SURSE Excepția prin care orice persoană cu studii superioare poate să predea în școli, fără module de pregătire sau masterat didactic, a fost eliminată din proiectului Legii învățământului superior

Excepție prin care orice persoană cu studii superioare poate să predea, chiar dacă nu a urmat programele de formare psihopedagogică sau nu are masteratul didactic, a fost eliminată din proiectul…
Vezi articolul

Marius Nistor, FSE, replică pentru Ligia Deca, după adoptarea în Guvern a deciziei care ar „răspunde cerinței sindicatelor”: Nu poate stabili niciun ministru ce este acceptabil pentru profesori. O țară care nu găsește bani pentru a-și plăti dascălii, nu are niciun fel de viitor

„Nu poate stabili niciun ministru ce este acceptabil pentru ei (angajații din Învățământ – n.red). Nu poate stabili niciun premier dacă ceea ce apare în memorandumul respectiv se ridică la…
Vezi articolul