Astăzi primesc cei 500 de lei pentru tichetele educaționale pentru rechizite aproape 100.000 de beneficiari care au deja carduri / Cei care au intrat în program anul acesta vor primi cardurile în octombrie și banii în noiembrie, la 2 luni după începerea școlii

76.201 de vizualizări
Foto: © Eakkachai Halang | Dreamstime.com
Peste 97.000 de beneficiari care au deja cardurile pentru tichetele educaționale din programul „Sprijin educațional, pe bază de tichete sociale pe suport electronic, pentru elevii cei mai dezavantajați”, primesc azi câte 500 de lei pentru a putea cumpăra rechizite. Cei care anul acesta școlar se califică pentru acest ajutor vor primi în octombrie cardurile, urmând ca în noiembrie să fie trimiși și banii, potrivit unui comunicat al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

“Cei 97.888 de preșcolari și elevi eligibili din familii defavorizate care dețineau carduri din anul școlar precedent vor putea utiliza ajutorul de 500 de lei în cursul acestei săptămâni, pentru achiziția de îmbrăcăminte și rechizite”, se precizează în comunicat.

“În anul școlar 2022-2023, peste 300.000 de copii din medii defavorizate vor primi cei 500 de lei, datorită Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate”, a precizat ministrul Marcel Boloș.

În total, suma alocată este de peste 150 de milioane de lei.

Cardurile pentru beneficiarii deveniţi eligibili începând din acest an şcolar vor fi emise şi distribuite în cursul lunii octombrie, urmând ca ajutoarele să fie virate în prima parte a lunii noiembrie, potrivit comunicatului.

Primii bani vin la 15 zile după începerea cursurilor școlare

Suma de 500 de lei primită pe card de părinții elevilor defavorizați care îndeplinesc anumite condiții poate fi folosită pentru a cumpăra rechizite și haine pentru școală, însă cursurile anului școlar 2022-2023 au început pe 5 septembrie. Banii au întârziat pentru că a fost nevoie de o aprobare de la Comisia Europeană, fiind mai mulți beneficiari anul acesta față de anul trecut, motiva MIPE.

De precizat, banii pentru anul școlar trecut, 2021-2022, au fost virați în luna aprilie a acestui an, cu 3 luni înainte de încheierea anului școlar.

Foto: © Eakkachai Halang | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Rectificare. Venitul pe membru de familie pentru acordarea tichetelor educaționale pentru preșcolari este de 556,50 de lei / Informarea transmisă de Federația Părinților “Edupart” preciza un prag greșit / Model de cerere
UPDATE DOCUMENT Model de cerere pentru tichetele educaționale în anul școlar 2022-2023. Părinții trebuie să depună până la 7 acte care dovedesc veniturile familiei pe luna iulie 2022
UPDATE Cererile pentru tichetele sociale pentru rechizite, în valoare de 500 de lei, trebuie depuse începând cu prima zi de cursuri la școală, 5 septembrie, iar lista cu beneficiarii ajunge la Ministerul Educației pe 23 septembrie

58 comments
  1. Sunt 408 cazuri la nivelul judetului Giurgiu si aprox 14 000 la nivel de tara care nu s-au alimentat sau emis. Cum puteți ajuta în soluționarea acestei probleme?

  2. Buna ziua.Se mai dau cei 500lei ceror carora nu le au fost cardurile incarcate pana acum?Am primit cardurile la inceputul lunii decembrie si nu au fost alimentate pe 23 decembrie,cum am auzit ca au fost la multi….Oare ne mai dau ceva sau doar asteptam?

    1. Serios de nu-i bataie de joc frate… Atât de greu bagă banii dar, bine că de făcut actele ați pus termen limită cât de puțin in speranța că nu vor reuși toți din cauza cozilor imense de peste tot….

  3. Noi suntem din Galati, pe data de 13 decembrie am primit cardurile dar sunt goale….care e politica….se trimit doar pentru imaginea de binefacere din partea statului….e chiar penibil.

  4. imediat se termina anul si nu am mai primit cardurile pentru rechizite.
    Va rugam intrebati ministrul educatiei daca mai au de gand sa le dea.Probabil ii vor primi cand vor iesi la pensie.Rusinee!!!!

  5. Am depus dosar și în 2020 și in 2022.Nu am primit nici un card de 2 ani și bani nici atât. Am întrebat despre acesta și la școală și la primărie și la prefectura și ni s-a spus ca vom primi și din urma. Bineînțeles ca sunt doar minciuni, unii au primit de 2 ori, alții niciodată. Unde este egalitatea? Cineva se folosește de drepturile acestor copilași??

    1. Mdaa…. Au emis cardurile dar banii ioc… Ca întotdeauna lucrurile merg greu la noi.. Pe lângă faptul ca trebuiau cică date de prin octombrie și l-am primit in decembrie 😂😂😂🤣🤣😂🤣🤣

  6. Bună.
    Oradea, nu am primit nici acum nici cardul,
    Dar la școală trebuie sa achităm, copii trebuie să aibă rechizite, haine .. Carduri se 500lei nimic nu știm de ele, de burse nimic din iulie..

  7. A trecut luna astăzi suntem în 1 și nici măcar cardurile nu sau dat darămite încărcate cu bani bătaie de joc mie rușine cu țara mea și rușine că sunt român de saracii și greu pleacă români din tara lor.

  8. Buna seara din ce motiv nu au fost încărcate tichetele sociale in valoare de 500 lei doar la anumite persoane noi având cardurile de data trecută?

  9. De noi cei care am făcut pentru rechizite școlare numai promisiuni este pe terminate luna și nici card nici bani neam saturat sa va tot jucați cu oameni copii noștri când vor beneficia de dreptul lor. și se mai spune că copii au drept egal minciuni.

  10. Unde sunt cardurile pentru cei care nu au luat?????Nici burse nici carduri, am făcut acte de doua ori și nimic. Ce se întâmplă?După ce ca banii pe care îi dau sunt puțini, nici pe aceea nu îi dau la timp,dar bani pentru scoala și caiete speciale cer o gramada. O harababura și dezorganizare totala

    1. bună ziua unde putem întreba de ce nu avem bani pe cardul social educational l-am primit gol și nici pana acum nu au întrat banii mulțumesc

  11. Când se incarca cardurile de 500 de lei că la uni sau încărcat și mie nici un card ne este încărcat vă bateți joc de copii

  12. Buna seara! După parerea mea ar trebui sa asteptam deoarece sunt destui de mulți bani și poate se încarcă pe rând. Nu ar trebui sa va panicați așa!

  13. suntem în 28 și nici gând de banii de rechizite, am cardul de anul trecut, nu înțeleg cum este procedura unii au primit alți nu, nu anunță nimeni nimic, domnul ministru al educației are alte preocupări. să iasă la televizor și să spună când se vor alimenta și restul cârdurilor sa nu așteptăm că proști.

    1. Nici copiilor mei nu l i s a incarcat cardurile sociale,si le avem deanul trecut ,am verificat pe 1 octombrie si nimic

  14. Buna ziua! Sunt din judetul Braila și am card din martie anul acesta și nu mi sa alimentat cardul pentru a doua oară. Mamei mele da dar mie nu.

  15. Bună seara! Eu am trei copii la școală. Am cardurile de anul trecut. Doua carduri s_ au încărcat și unul nu. Pot ști de ce?

    1. Buna ziua ce se întâmplă cu cardurile că suntem în octombrie și tot nu s-au încărcat. Ne puteți spune daca se mai incarca sau nu să nu mai așteptăm. o zi buna

  16. buna ziua, sunt fi judetul Arges , la noi nu s-au alimentat cardurile de rechizite, am cardul de anul trecut. întreb se alimentează pe județe? cum este procedura?

  17. Domnule ministru, nu e nici un ban pe card. De ce mintiti lumea? Poate unii copii nu au cu ce se imbraca si asteapta acesti bani.

  18. Rușine la băiatul meu nu ia întrat bani pe card cei 500 lei dar la alți copiii au întrat banii decât băiatul meu nu aluat nimica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Marcel Ciolacu, după rezultatele la PISA 2022: Îi cer ministrei Deca să vină cu soluții privind criteriile de performanță în Învățământ. Nu ne putem aștepta ca doar mărind salariile să se întâmple o minune. Trebuie introduse criterii de performanță în funcție de care salariile vor crește

Premierul României, Marcel Ciolacu, a făcut referire la rezultatele PISA 2022 și a cerut public ministrei Educației, Ligia Deca, să vină cu soluții pentru criterii de performanță în Învățământ. Declarațiile…
Vezi articolul