Asociațiile revocate din Consiliul Economic și Social anunță că atacă în instanță decizia premierului

228 de vizualizări
SURSA: CES
Membrii revocați ai camerei societății civile din Consiliul Economic și Social au anunțat că vor ataca în instanţă decizia prin care premierul Dăncilă i-a schimbat din acest for. “Semnalul pe care îl transmite acum Guvernul întregului sector al societăţii civile este următorul: ‘Nu sunteţi cuminţi, staţi jos, nota trei, puteţi să plecaţi acasă’”, a declarat Daniela Vişoianu, Asociaţia C4C Communication for Communit, citată de Agerpres.

Mihai Dragoş, președintele Consiliului Tineretului din România, a susținut că “ce a deranjat Guvernul, în general, şi pe doamna ministru al Muncii, în special, a fost că dăm avize nefavorabile atunci când legile nu sunt bune. Cum a fost cazul faimoasei revoluţii fiscale, care a avut aviz negativ de la noi, pentru că membrii Plenului CES şi-au dat seama că va avea efecte nocive asupra oamenilor”.

Acesta a declarat că reprezentanţii societăţii civile au avut cele mai puţine absenţe la şedinţele din Plenul CES și că nu se justifică acuzația ministrului Muncii.

Citește articolul integral pe G4Media.ro

Amintim că premierul Dăncilă a înlăturat intempestiv toate asociațiile critice din Consiliul Economic și Social, printr-o decizie publicată joi seară în Monitorul Oficial, la propunerea ministrului Muncii, Olguța Vasilescu. Din 15 membri, singurii menținuți au fost Asociația Municipiilor din România și FACIAS.

Consiliul Economic și Social are rol esențial în procesul legislativ al guvernului, pentru că analizează și avizează toate proiectele de acte normative inițiate de Executiv.

Citește și:

Sursa foto: CES


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, pune lipsa unor salarii decente pentru profesori pe seama “optimizărilor fiscale” ale unor companii din mediul privat, în contextul proiectului de ordonanță menit să acopere găurile bugetare / Reducerile de cheltuieli pregătite pentru sectorul bugetar evită multe surse ale risipei de bani publici

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a pus, miercuri, situația salariilor din educație pe seama “optimizărilor fiscale” din mediul privat: “Nu poți să spui că, în continuare, lași zonele de optimizări fiscale…
Vezi articolul

Daniel Funeriu, despre Premiul Nobel pentru Chimie 2021, acordat cercetătorilor Benjamin List şi David W.C. MacMillan: Au demonstrat, independent, că pot fi utilizate în procesul catalitic de obținere a unuia sau altuia dintre enantiomeri și molecule organice, compuse din carbon, hidrogen, oxigen și azot

Cei doi laureați ai premiului Nobel pentru Chimie, Benjamin List şi David W.C. MacMillan, „au demonstrat, independent, că pot fi utilizate în procesul catalitic de obținere a unuia sau altuia…
Vezi articolul

Retragerea Catincăi Nistor din funcția de director ICR Londra, cerută printr-o petiție de românii din Marea Britanie / Nistor, fiica unui mason care are legături cu PSD, trimisă în judecată pentru că și-ar fi atribuit bani necuveniți de la Bulandra

Mai mulți români din Marea Britanie au inițiat o petiție în care protestează față de numirea Catincăi Nistor la Institutul Cultural Român (ICR) din Londra, solicitând „retragerea acesteia din funcția…
Vezi articolul

Vasile Mihăilă, director de liceu în Constanța: Școlile își vor pierde treptat monopolul în furnizarea de competențe, conținuturi. Vedem cum copiii primesc burse din ce în ce mai ușor, au deja masă caldă – și atunci școala trebuie să devină un hub cu integrare socială și psihologi

Școlile își vor pierde treptat monopolul în furnizarea de competențe, conținuturi, iar directorii de școli trebuie să fie pregătiți să transforme unitățile de învățământ pe care le conduc în huburi…
Vezi articolul