Asociaţii de elevi din Constanţa şi Bucureşti-Ilfov au depus plângere împotriva lui Orban, Turcan şi Anisie

2.193 de vizualizări
Foto: Freepik.com
Reprezentanţii mai multor asociaţii ale elevilor din Bucureşti-Ilfov şi Constanţa au depus astăzi o plângere penală pentru abuz în serviciu pe numele prim-ministrului Ludovic Orban, vicepremierului Raluca Turcan şi ministrului Educaţiei, Monica Anisie, transmite Agerpres. Elevii îi acuză pe aceștia de îngrădirea dreptului la educaţie, se arată într-un comunicat de presă.

Asociaţia Elevilor Constanţa (AEC) și Asociaţia Elevilor Bucureşti şi Ilfov (AEBI) îi fac responsabili de îngrădirea dreptului la educaţie pe Orban, Turcan şi Anisie, acuzându-i de luarea unor decizii ce-i obligă pe elevi şi profesori să-şi procure singuri măştile de protecţie pe care le vor folosi în şcoală, dar şi pentru întârzierea achiziţiei echipamentelor pentru învățarea online, la distanţă.

”Sintagma ‘România Educată’ este doar o metaforă în ceea ce priveşte învăţământul românesc, iar autorităţile ne demonstrează acest lucru în fiecare zi. În contextul epidemiologic actual guvernul îşi propune să lase responsabilitatea pe umerii părinţilor prin decizia alarmantă de a pune achiziţionarea măştilor în spatele fiecărui elev, iar în data de 27 august a fost anunţat faptul că dispozitivele conectat la internet nu vor fi gata pentru începerea anului şcolar”, precizează AEC.

Protestatarii subliniază că autorităţile statului au obligaţia constituţională să asigure accesul liber la educaţie, în mod nediscrimatoriu.

„Dreptul la educaţie şi sănătate nu se negociază, autorităţile fiind principalii responsabili atunci când vine vorba de asigurarea acestora pentru fiecare elev din România. Facem din nou apel la legalitate şi cerem achiziţionarea de materiale igienico-sanitare precum şi cea de echipamente IT conectate la internet, pentru a asigura digitalizarea echitabilă a învăţământului şi integritatea fizică a copiilor”, mai spun reprezentanții elevilor.

Sursă foto: Freepik.com


3 comments
  1. Probabil nu au ce face.Probabil, mai mult ca sigur, sunt pusi de psd. Jenant.De unde bani in aceasta nenorocire numita PANDEMIE? Daca se imprumuta sare psd-ul ca ei nu s-au imprumutat(de parca la ei era pandemie) daca nu se imprumuta cica sfideaza sanatatea elevilor. Elevii a caror parinti sunt judecatori, procurori, generali,sefi de institutii , cu salarii imense,trebuie si ei sa primeasca tablete?

  2. Cu justiția din România hotărârea va sosi (poate)
    după ce scolile vor deveni focare iar familiile elevilor
    decimate ( de boală sau Doamne ferește..).
    În atare situație AUTORITATILE vor bifa ca realizate alte sarcini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Educația alături de sănătate ar trebui să se axeze pe competențe europene, susține europarlamentarul Dragoș Tudorache: S-a văzut în situații de criză că este nevoie de o viziune europeană

„Există și această discuție foarte serioasă în Uniunea Europeană, dacă nu e cazul, modificând tratatele bineînțeles, să aducem partea de educație mai mult către zona de competențe europene. Eu cred…
Vezi articolul

Camere audio-video în sălile de clasă, fără să fie necesar acordul părinților și al profesorilor, anunță Ligia Deca: Școlile nu pot folosi înregistrările audio-video în vederea evaluării profesionale a cadrelor didactice

Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că școlile vor putea avea sisteme de supraveghere audio-video în sălile de clasă, fără să fie necesar acordul…
Vezi articolul