Asociația Școlilor Particulare: pot fi organizate programe de beforschool și afterschool pentru copiii de grădiniță și școală, în perioada în care cursurile sunt suspendate în București

2.977 de vizualizări
Foto: INQUAM Photos / George Calin
Toate școlile și grădinițele de stat și private din București s-au închis de astăzi, pentru 14 zile, însă afterschool-urile pot funcționa în continuare, amintește Asociația Școlilor Particulare. Consiliul director “poate dispune ca în perioada în care cursurile sunt suspendate să organizeze pentru preșcolari și elevi activități de consolidare prin programul de beforschool și afterschool”, anunță Asociația, într-un comunicat remis Edupedu.ro.

Apelul vine la o zi după bâlbâielile în lanț emise de autoritățile din București, care inițial au comunicat că afterschool-urile și creșele se închid la fel ca școlile, pentru ca în cursul serii de luni să emită o a doua hotărâre a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, care le permite creșelor și after school-urilor să poată funcționa în aceste 2 săptămâni.

Asociația Școlilor Particulare, condusă de Christian Comșa, mai scrie în comunicat că având în vedere că săptămâna viitoare copiii de grădiniță și școală primară (clasa pregătitoare – clasa a IV-a) sunt în vacanță, “consiliul director al persoanei juridice fondatoare (SRL, ONG) poate dispune organizarea activităților specifice vacanțelor școlare: cluburi, ateliere, tabere urbane, activități sportive etc. Toate aceste activități se vor organiza cu respectarea condițiilor igienico-sanitare prevăzute de lege”.

Comunicatul de presă integral al Asociației Școlilor Particulare

“În conformitate cu prevederile Ordinului comun nr. 5487/1494 din 31.08.2020 al Ministerului Educației și Cercetării și al Ministrului Sănătății, în conformitate cu Hotărârile CMBSU nr. 24 și 25/19.10.2020 unitățile particulare de învățământ parte a sistemului național de învățământ preuniversitar își suspendă cursurile pentru o perioadă de 14 zile. Activitățile didactice se vor desfășura online.

Având în vedere că în săptămâna 26 – 30 octombrie nivelul primar și nivelul preșcolar sunt în vacanță, consiliul director al persoanei juridice fondatoare (SRL, ONG) poate dispune organizarea activităților specifice vacanțelor școlare: cluburi, ateliere, tabere urbane, activități sportive etc. Toate aceste activități se vor organiza cu respectarea condițiilor igienico-sanitare prevăzute de lege.

Având în vedere importanța actului educational consiliul director al persoanelor juridice fondatoare (SRL, ONG) poate dispune ca în perioada în care cursurile sunt suspendate să organizeze pentru preșcolari și elevi activități de consolidare prin programul de beforschool și afterschool.

Totodată vrem să rugăm toate părțile interesate de continuarea actului educational: părinți, elevi și cadre didactice, toată comunitatea din jurul unităților particulare de învățământ, ca în această perioadă dificilă să depunem împreună eforturi pentru a respecta măsurile de igienă și de distanțare. Rugăm elevii și părinții ca în această perioadă să poarte în permanență mască, să evite transportul public pe cât posibil, să evite parcurile, locurile de joacă, centrele comerciale și orice alt loc care nu poate asigura condiții optime de igienă și de distanțare.

Este important ca prin acțiunile noastre să reducem presiunea care apasă pe umerii cadrelor medicale și a sistemului sanitar în acestă perioadă.

Răspunderea este a noastră a tuturor. Fiecare dintre noi este responsabil de sănătatea celor din jur de sănătatea celor dragi.

Christian Comșa
Președinte ASP”

Foto: INQUAM Photos / George Calin

Citește și:
BREAKING DOCUMENT Modificări radicale în decizia Comitetului București pentru Situații de Urgență, care emite o a doua hotărâre ce o contrazice pe prima: Creșele și after school-urile pot funcționa, universitățile decid singure cum organizează cursurile
Sorin Cîmpeanu acuză “bâlbe” în hotărârea Comitetului pentru Situații de Urgență București: Nu poate decide asupra universităților, care hotărăsc prin senatul universitar cum continuă cursurile
Marius Nistor, FSE: În Hotărârea publicată de Comitetul pentru Situații de Urgență nu există grădinițele, școlile primare și nici liceele / Este o bătaie de joc la adresa profesorilor, a părinților și a elevilor / Cerem demiterea Prefectului
DOCUMENT OFICIAL Dispar after school-urile din lista centrelor închise pentru 14 zile. Hotărârea Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență: Se suspendă temporar activitățile față în față din creșe, ciclul gimnazial, preuniversitar și universitar. Vezi greșelile din hotărâre


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Premierul desemnat, Marcel Ciolacu: O spun răspicat – vom crește accelerat salariile în Educație. Pentru a reduce abandonul școlar, propun vouchere pentru masă caldă, transport școlar, rechizite de două ori pe an și consiliere psihologică

Premierul desemnat Marcel Ciolacu, președintele PSD, și-a prezentat marți seara echipa propusă pentru a cere votul Parlamentului pentru noul guvern. Acesta a spus că în educație și-a asumat creșterea salariilor…
Vezi articolul

Există specialişti care doresc să se angajeze în universităţi, însă procedura birocratică este stufoasă, atrage atenția rectorul Universității Politehnica din Timișoara/ Vom avea o criză atât în sistemul universitar, cât şi în piaţa muncii, dacă nu se iau măsuri

La Universitatea Politehnica Timişoara, în ultimii ani a scăzut cu 10% gradul de ocupare a posturilor de cadre didactice titulare, pentru că din sistem au ieşit foarte mulţi profesori, atrage…
Vezi articolul

BREAKING Liceele militare și cele de poliție nu aplică scenariile ca pentru restul școlilor. Redeschiderea sau închiderea lor se face de către ministerele de care aparțin, prevede Hotărârea Comitetului pentru Situații de Urgență

Liceele militare și cele de poliție nu aplică scenariile ca pentru restul școlilor, potrivit Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Organismul recomandă ca redeschiderea sau închiderea acestor școli militare…
Vezi articolul

Regulile pentru catalogul electronic al Ministerului Educației, finanțat din fonduri europene, puse în dezbatere publică / Școlile care au deja catalog electronic vor fi obligate să îl conecteze la platforma ministerului pentru preluarea datelor

Ministerul Educației a pus în dezbatere proiectul privind aprobarea, înfiinţarea, organizarea, funcţionarea catalogului electronic, finanțat cu bani europeni, prin PNRR. Ordinul ar fi trebuit deja să fie aprobat în data…
Vezi articolul

Inspectoratul Școlar Buzău critică profesorii de chimie și scrie că au o „comoditate în aplicarea achiziţiilor dobândite la cursurile de formare”

Un aspect negativ identificat de Inspectoratul Școlar Județean Buzău se referă la comoditatea profesorilor de chimie în aplicarea achizițiilor dobândite la cursurile de formare. Este vorba despre raportul cu Starea învățământului…
Vezi articolul