Asociația elevilor din Constanța acuză folosirea școlii pentru promovarea candidaților la alegerile locale

368 de vizualizări
Sursă foto: Info Sud Est
Asociația Elevilor din Constanța (AEC) trage un semnal de alarmă cu privire la folosirea educației în scopuri politice, în contextul alegerilor locale, și condamnă cazul primarului comunei Mihai Viteazu, care „inaugurează o școală nefuncțională pentru a promova candidații partidului”, se arată într-un comunicat de presă al asociației elevilor.

„Luni, 14 septembrie a.c., la o școală din comuna Mihai Viteazu s-a organizat o festivitate de inaugurare a unui corp nou, în ciuda recomandărilor ministrului educației și președintelui Klaus Iohannis de a nu organiza festivități la deschiderea anului școlar. La festivitate au participat și primarul localității, Gheorghe Grameni, împreună cu Mihai Lupu, candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Constanța, iar cei doi au tăiat panglica împreună cu directoarea școlii”, se arată în comunicatul elevilor.

AEC citează publicația Info Sud-Est spunând că directoarea școlii a declarat că a fost conștientă de recomandările ministrului și că a organizat festivitatea respectivă la cerința domnului primar, deoarece “ ne-a ajutat cu toate produsele de igienă, ne-a dat măști, dezinfectant…”.

„Menționăm faptul că achiziționarea de produse sanitare este o responsabilitate a primăriei, acestea revenind prin finanțarea complementară, iar respectarea obligațiilor este o necesitate de bază, nu un prilej pentru organizarea de activități cu un caracter politic puternic și pentru folosirea elevilor în campania electorală. Mai mult decât atât, corpul respectiv era nefuncțional, deoarece construcțiile nu au fost terminate până la începutul anului școlar, o singură clasă din întreaga clădire fiind finalizată. Mai apoi, în singura clasă finalizată, candidatul Mihai Lupu a intrat însoțit de un grup de persoane, printre care un preot și un dascăl care nu purtau mască, așa cum se arată în fotografia din știrea menționată, punând astfel în pericol siguranța elevilor școlii”, se mai arată în comunicat.

Elevii mai amintesc că primăria Mihai Viteazu a obținut calificativul 6.04, dintr-un total de 10 puncte, conform studiului “Indexul accesului la educație al elevilor din județul Constanța în anul școlar 2018-2019”, „ fapt ce denotă interesul real al primarului față de educație”.

„În loc să se preocupe ca în unitățile de învățământ să existe toate condițiile necesare desfășurării orelor de curs în siguranță pentru elevi, primarii caută să organizeze tot felul de acțiuni pentru a câștiga capital politic. Educația este prioritară, mai ales acum în perioade critice, iar politicienilor le stă gândul doar la alegerile locale”, a declarat Andreea-Sabina Spatariu, președinte AEC.

Sursă foto: Info Sud Est


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Alianța organizațiilor studențești cere creșterea fondului de burse, bani pentru dotări în universități, subvenții mai mari pentru cămine și sprijin pentru centrele de orientare în carieră

Creșterea fondului de burse și a subvenției pentru cămine, o subvenție pentru centrele de orientare în carieră și bani pentru îmbunătățirea dotărilor din Universități sunt printre principalele cereri ale Alianței…
Vezi articolul

Sorin Cîmpeanu susține că nu este nicio scădere a numărului de elevi care iau bursă de merit, după ridicarea la 9.50 a mediei minime, dar compară datele estimate pentru acest an cu cele din 2020, evitând să spună câte burse de merit au fost date în 2021: “Unde este «tăierea» numărului de beneficiari ai burselor de merit?”

Ministrul Educației reacționează la o zi după ce a publicat în Monitorul Oficial ordinul prin care a decis ca bursele de merit să se acorde din semestrul II al acestui…
Vezi articolul

Nouă premii de aproape 5.000 de euro pentru liceeni din șapte județe, în finala Early Innovators Business Plan 2023. Reciclarea panourilor fotovoltaice, grădini urbane în balcoane, un robot care colecteaza plasticul din râuri, spațiu de socializare în școli, printre ideile câștigătoare (P)

Reciclarea panourilor fotovoltaice învechite, grădini urbane în balcoane, terase și pe acoperișurile blocurilor din orașe, un robot care colectează plasticul din râuri și lacuri, spațiu de conectare și relaxare în…
Vezi articolul