ASE va relua lucrările la casa Nanu-Muscel și în Piața Romană va apărea un bloc de 7 etaje

1.130 de vizualizări
Academia de Studii Economice Bucuresti
Casa Nanu-Muscel, cunoscută, mai degrabă, drept „vila de la ASE”, a fost vreme de mulți ani una dintre cele mai vizibile clădiri abandonate ale Bucureștiului de altădată. Zilnic, pe lângă casă trec zeci de mii de pietoni și unii dintre ei se întreabă probabil ce se întâmplă cu ea, a cui o fi.

După 4 ani de blocaj al unui șantier care prevedea consolidarea și restaurarea casei, precum și ridicarea în spatele ei a unui bloc de 7 etaje, ASE anunță acum că lucrările vor fi reluate.

Povestea vilei de la ASE începe în 1903, când clădirea Academiei de Studii Economice nici nu exista. Casa i-a apartinut unui profesor, fost director al Spitalului Colțea. Abia după 23 de ani de la ridicarea ei, avea să apară lângă și Academia de Studii Economice.

Citeşte articolul integral pe Cultura la dubă.ro.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

OFICIAL Universitatea privată Dimitrie Cantemir intră în monitorizare specială un an de zile, iar dacă nu îndeplinește indicatorii nu va mai organiza examene de admitere și de finalizare a studiilor / În paralel anunță că deschide școală privată din toamnă

Universitatea Creștină “Dimitrie Cantemir” este monitorizată timp de un an de zile, potrivit unui ordin publicat miercuri, 15 martie, în Monitorul Oficial. Este vorba despre ordinul ministrului educației nr. 3.781…
Vezi articolul

Cîmpeanu compară cursul plagiat de el cu instrucțiunile de la aparatul de cafea: Nu are ISBN, nu există drepturi de autor pentru aceste lucruri. Dacă vă cumpărați un automat de cafea, nu există drepturi de autor pentru instrucțiunile automatului de cafea

Sorin Cîmpeanu a venit cu o nouă explicație legată de plagiatul său, dezvăluit de jurnalista Emilia Șercan în urmă cu câteva zile. La TVR Info, ministrul compară instrucțiunile de la…
Vezi articolul

Studenții care vor să facă parte din Consiliul Agenției care evaluează programele universitare trebuie să declare pe propria răspundere că nu au condamnări penale / Reprezentanții patronatelor și sindicatului la ARACIS nu mai sunt nevoiți să declare învinuiri penale sau abateri de la norme etice – Metodologie

O declarație pe propria răspundere privind lipsa unor condamnări penale devine obligatorie, la dosar, pentru studenții care vor să devină membri în Consiliul agenției responsabile cu asigurarea calității în universități,…
Vezi articolul

Mircea Miclea, despre noile reguli de evaluare a școlilor doctorale: Marea greșeală este că s-a mers pe criterii minimale. Uniformizează, nu stimulează deloc competiția. Se evită din nou rankingul, adică să arătăm unde se face doctorat de calitate

Universitățile încep procesul de evaluare a școlilor doctorale, după 10 ani în care nu au fost inspectate și după scandaluri de plagiat care au zguduit din temelii învățământul superior și…
Vezi articolul

Lista celor 57 de universități cu programe de formare psihopedagogică în anul universitar 2024-2025, publicată în Monitorul Oficial. Cei mai mulți studenți care pot deveni profesori – la Babeș-Bolyai, Universitatea din București și „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

57 de universități vor organiza în anul universitar 2024-2025  programe de formare psihopedagogică pentru profesori, în vederea certificării competențelor pentru profesia didactică (nivelurile I și II), potrivit unui ordin publicat…
Vezi articolul