Așa-zisă „anchetă” cu „profesorii care ar da meditații fără bon“, difuzată de Digi 24 în plină grevă generală a angajaților din Învățământ. Sunt prezentate două cazuri, dar postul generalizează

14.389 de vizualizări
Foto: Captură Digi24.ro
În plină grevă a profesorilor, postul Digi 24 a difuzat un material prezentat drept „anchetă”, preluat miercuri și de site-ul de știri cu același nume, în care sunt prezentați doi profesori care ar cere bani de meditații fără bon. Materialul video, neasumat de vreun jurnalist nici în versiunea video, nici pe site, prezintă tendențios problematica meditațiilor, în momentul în care sindicatele din educație și guvernanții poartă negocieri concentrate pe tema salarizării din învățământ. 
  • Digi 24 este una dintre organizațiile media despre care presa a scris că a primit bani de la partidele aflate la guvernare – detalii mai jos. Materialul citat nu precizează în niciun fel dacă face parte dintr-o campanie editorială sau de altă natură, cu sau fără implicarea vreunui partid politic.

Presupusa „anchetă” prezintă distorsionat situația ce reiese după ce o reporteriță sub acoperire ar fi contactat un profesor de matematică și o profesoară de limba română, găsiți pe site-urile de anunțuri.

În ce fel este prezentat subiectul?

  • Încă din titlu, problema este generalizată, vorbindu-se nu despre unii profesori, ci despre “profesorii”, iar subiectul este plasat în contextul grevei: “Profesorii sunt în grevă, dar dau meditații intensiv și fără bon.”
  • Prima informație oferită în material este că “unii dintre profesori câștigă sute de mii de lei pe an din meditații” și “sunt foarte puțini cei care se și conformează” în a respecta obligația de a declara sumele încasate”
  • Tot în primul paragraf este declarată intenția materialului: “Printr-o anchetă Digi24, reporterii au vrut să vadă câți dintre profesori pot oferi un bon pentru ora de meditații”. Ancheta în sine nu răspunde la această întrebare, fiind oferite doar sumar, la final, o serie de informații furnizate de ANAF.
  • Sunt prezentate doar două cazuri, fără să se precizeze relevanța acestora în contextul general. Nu se precizează câți profesori au fost contactați în total dau date care să arate amploarea fenomenului.
  • Prezentarea primului profesor este tendențioasă: “Cu greu găsește o oră disponibilă, însă cu ușurință spune că nu poate elibera un bon fiscal”. 
  • Postul precizează că “a încercat să găsească un alt profesor care să poată face o factură pentru o oră de meditații” și că astfel a “găsit” (nu se specifică la a câta încercare) o profesoară de limba română. Și aceasta e prezentată tendențios: “În descriere aceasta spune că are experiență de 30 de ani în învățământ. Singura dificultate vine însă când este cerută o factură pentru ședința de meditații”.
  • După prezentarea acestor două cazuri, materialul se încheie abrupt cu prezentarea sumară a unor date ANAF care prezintă o situație a veniturilor mediu din meditații la nivel național.

Materialul Digi 24 nu menționează, pentru context, obligația de depunere a declarației de venit pentru cei ce obțin bani din meditații, până la data de 25 mai. E menționat, în schimb, faptul că profesorii dau meditații fără bon în contextul grevei generale din învățământ.

În material nu sunt citați nici reprezentanți ai sindicatelor sau ai școlilor de unde provin profesorii citați, nici ai autorităților, nici ai Fiscului, care să expună pe larg fețele problemei.

Materialul nu precizează nici apartenența acestui material la vreo campanie de presă. Și, dincolo de plasarea succintă a subiectului în contextul grevei, nu oferă niciun fel de informații suplimentare despre veniturile profesorilor.

Context. Amintim că Digi 24 se numără printre organizațiile media despre care presa a relatat, în trecut, că a primit bani de la partidele politice – vezi relatarea din septembrie a Europa Liberă, despre partidele care direcționează bani publici către diferite site-uri, neavând voie să cumpere spațiu editorial la televiziuni în afara campaniei electorale, sau ancheta Recorder.ro pe aceeași temă, tot din septembrie 2022.

Materialul poate fi urmărit și aici:


51 comments
  1. Daca e sa fie corecți, hai sa scoatem toate vacantele pe care le primesc cei din învățământ și să rămâna numa cu zilele pentru concediu de odihna, adică 21 . Că oricum cam frecați menta voi ăștia din învățământ.

  2. Cum se vede numai acum profesori ca dau meditați far bon dar alți s-au luat 6 case el a eliberat bon fiscal. Întreb și eu un om de rand6

  3. Cand or sa dea impozit pe salariu CAS si CASS si cei din IT poate o sa oprim meditatiile daca nu va mai fi cerere .

    1. @trambulinas,

      art. 60 pct. 2 din Codul fiscal:

      “Art. 60. – Scutiri
      Sunt scutiţi de la plata IMPOZITULUI PE VENIT următorii contribuabili:

      2. persoanele fizice, pentru veniturile realizate din venituri din salarii şi asimilate salariilor prevăzute la art. 76 alin. (1) – (3), ca urmare a desfăşurării activităţii de creare de programe pentru calculator. Încadrarea în activitatea de creare de programe pentru calculator se face prin ordin comun al ministrului muncii, familiei, protecţiei sociale şi persoanelor vârstnice, al ministrului pentru societatea informaţională, al ministrului educaţiei şi cercetării ştiinţifice şi al ministrului finanţelor publice.”

      1. CAS și CASS se plătesc în IT conform legilor aplicabile tuturor. Dacă îmi poți arăta altfel în lege (nu doar în mintea ta seacă!), ești invitatul meu!

      “Un angajat în IT contribuie la bugetul de stat dublu față de medie
      Dintre cei peste 203.000 de specialiști TIC (în toate companiile, inclusiv cele cu activitate secundară în sector), numărul total de angajați beneficiari de scutire la plata impozitului pe venit, ca urmare a activității de creare de programe pentru calculator, este de 104.000, respectiv un procent de 51%.
      Cu toate acestea, industria de software și servicii IT aduce la bugetul de stat venituri din contribuții și taxe de circa 1,3 -1,4 miliarde euro, ceea ce înseamnă că angajații SW & IT beneficiari de scutire aduc de 2 ori mai multe contribuții la bugetul de stat, comparativ cu media la nivelul economiei naționale.”
      “Potrivit reprezentanților ANIS, în lipsa unor măsuri suplimentare de susținere a industriei IT, competitivitatea în regiune se va eroda. Totodată, emigrarea va deveni mai atractivă pentru specialiștii tech… ”
      Sursa: https://economedia.ro/studiu-anis-un-angajat-in-it-contribuie-la-bugetul-de-stat-dublu-comparativ-cu-media-la-nivelul-economiei-nationale.html

      2. Se vor scoate scutirile fiscale, stai calm, tot de la cei care își câștigă banul prin muncă onestă (nu prin evaziune!) va lua statul român. Vor pleca mulți din țară (un nou val) cu copiii lor cu tot și vă reduc cei de la putere numărul (elevi mai puțini, bani la buget… la fel, că părinții lor vor contribui în alte state). Nu crezi? Ai răbdare!

    2. după răspunsul dat de tine, nu as trimite copilul să îl meditezi, nici măcar gratuit…
      te mai lauzi și că ești profesor.
      posibil ai maxim modul pedagogic de 6luni :-)))
      răspunsul tău, de noapte minții…
      e exact cum fac pustii de 12 ani…daca îmi dă el una, ii dau și eu…
      așa și cu tine…daca face ăla, de ce sa nu fac și eu?!?!
      din cauza asta e tara unde este, pentru că antrenorii de creiere, au creierele muci :-)))) (nu, nu despre tine vorbeam, că tu sigur nu ești nici un fel de antrenor…nu, nu, tu ești muci cu totul)

  4. Orice persoană care desfășoară o activitate după serviciu, este remunerat ca atare. Ar fi culmea să nu mai primești salariu sau să primești mai puțin de la primul serviciu! Noaptea minții!! Te angajezi pe Bolt după serviciul principal, pt un venit suplimentar, are logică să plafonezi salariul la primul job?! Primești venit pentru munca suplimentară! Auzi….ce, vrei salariu mai mare? dar nu dai meditații? Lol. O Românie lobotomizată, se pare, turmă! Că nu toți plătesc taxe, e altă problema, ca în orice domeniu, e deja o chestie generalizată.

  5. Educatia pe primul loc. Platiti profesorii si dupa vedem ce se intampla cu meditatiile. Este cineva in tara asta care mai pune botul la dezinformarea raspandita de Digi?

  6. E o mică mare diferență, medicul ia șpaga în timpul orelor de program pentru care oricum are un salariu mare,profesorul muncește în afara programului pentru un ban în plus,meditațiile sun de fapt un al doilea job.Si asta pentru ca salariul este cu mult sub nivelul decenței.

  7. Profii care ofera meditatii ca profii dar nu se leaga nimeni de profesorii universitari care cer macar cateva sute de euro per examen pentru trecere. Si in cazul universitatilor nu se poate spune ca au salar mic.

    1. Ba se poate spune foarte ușor ca în universități sunt salarii mici. În special cele care nu pot suplimenta din fonduri proprii salariile personalului. Asistent Univ sub 3000 lei, lector < 3500, conferențiar < 4000. Și acolo toți trebuie sa aibă titlul științific de doctor (care mănâncă 2-3-8 ani de viață, și costuri pe măsură ).

  8. “Conform celor precizate mai sus, 31% din numărul elevilor claselor V-XII ar însemna 410.357 de elevi care ar face meditații. Dacă părinții plătesc, în medie, 300 de lei pe lună, atunci media sumei care s-ar strânge din aceste meditații ar fi de peste 123.107.000 pe lună, potrivit estimărilor pe baza acestor date. Precizăm că în declarațiile de venit depuse la ANAF în 2019 pentru veniturile suplimentare obținute în 2018 din meditații, profesorii au raportat peste 35 de milioane de lei, după cum a scris Edupedu.ro la acea vreme.

    Revenind la studiului realizat de IRES și SAR în rândul părinților, o treime dintre elevi au participat la sistemul de meditații, cu o frecvență considerabilă în clasele terminale, atunci când examenele naționale se apropie. În urma chestionării elevilor de gimnaziu și liceu, a rezultat faptul că un sfert dintre elevii din România accesează sistemul de meditații la cel puțin o materie.”

    Sursa: https://www.edupedu.ro/piata-meditatiilor-estimata-la-peste-120-de-milioane-de-lei-pe-luna-pe-baza-datelor-publice-si-a-cercetarilor-recente-analiza/

  9. pe aici văd că sunt numai comentarii de la profesori sfinți :-))). “doamna de romana” de la mine de pe scară, de la etajul 1, nici timp sa respire între meditații nu are…baga numa’ cate șase elevi odată, cel puți o data pe zi și sâmbătă și duminica, in loc sa se odihnească, cum am văzut comentarii pe aici (“ei s-ar odihni, dar au salariile mici”), baga cate 2-3 grupe pe zi…:-)))) nu conduce, săraca, cea neodihnită, decât mercedes:-)))… mai lăsați vrăjeală și buna voința, pentru că prea s-au nimerit toate (grevă cu rotativa). jumătate din profesori știu mai puțin deca mulți elevi cărora le predau:-)))) nu o sa se schimbe nimic în atitudinea, mentalitatea și stilul de predat al profesorilor, nici cu salariile cerute de ei…Ba nu, nici cu salariile cerute de ei + 2000 de lei bonus pentru profesorii care nu dau meditații :-)))))))). munciți cate 4 ore pe zic, unii din voi cu o lehamite de invidiat și cereți salarii brute cat manageri de fabrici, când voi predați cate 3 ore, FIX, pe zi, cu 45 de minute de pauză și 4 luni de vacanță…pai se pare că e proasta societatea civilă, pentru că nu face un “contra-protest”, sa vedem ce iese ;-)). PS: în toată perioada in care vă bateți joc de părinți, elevi și inclusiv de voi, primiti și bani…asta după ce doi ani de pandemie ați primit banii desi nici habar să porniți calculatoarele nu aveați :-))))))

  10. Nu sunt plătită de nici un partid politic ,sunt doar un parinte care a plătit mulți bani pe ore particulare deoarece profesorii nu mai au timp,după cum spun ei și nici răbdarea necesara ca să predea un învățământ de calitate în ziua de astăzi. Baga spaima în elevi și părinți ca se aproprie evaluările naționale sau bacalaureatul și dacă nu încep sa le dea ore particulare ,nu vor avea șanse sa le treacă.Acesta este scopul lor.Sa producă niște prosti in scoli pe care sa îi mediteze obligatoriu în particular.Ganditiva la faptul ca ,dacă din 4 ore pe săptămână profesorul câștiga 300 lei de la un copil ,cei care predau concomitent la 5 copii în aceeași zi cât câștiga doar înt-o săptămâna.Si se mai plâng. Auzi ,trebuie sa supraviețuiască săracii.Domnul profesor de matematica al copilului meu in clasele V-VIII nu a avut timp sa le predea la clasa dar a avut timp ca ,elevilor de la clasa la care preda, sa le dea ore particulare și sa îi scoată și pe aceea premianți în fiecare an.Pe aceia la care nu le preda în particular îi făcea prosti si îi făcea de rușine la ore.Este un profesor din Bistrița care si-a construit o imagine nemaipomenita și lăudabilă din asa ceva.Deci ,nu le mai plângeți de mila profesorilor.Multi nu merita.

  11. Consider că dacă un cadru didactic ar avea un salariu decent, nu ar da meditații, ci ar prefera ca în timpul liber să se odihnească, să se relaxeze.
    E plin internetul de studenți care dau meditații. S-a întrebat cineva de ce? Întrucât nu le ajung banii dați de părinți pentru a se întreține.
    Despre fiscalizarea acestor venituri suplimentare, ar trebui să se vorbească numai dacă ele depășesc un anumit prag, așa cum este în alte țări. Dacă obții niște bani muncițî, din care să subziști, nu cred că e normal să-i împarți cu statul.

    1. Meditațiile sa fie interzise prin lege, că înainte de ’89 și să se facă gratuit in cadru organizat la unitățile de învățământ și gratis! Pe mine m-au secat la buzunare ! Majoritatea la ore nu predau cum trebuie, nu fac ore așa cum ar trebui și cum se făceau odată, că să-i poată aduce la meditații! Se pling de salarii mici, dar pentru 2-3 h /zi, vacante adunate și altele, daca se fac unele calcule, cumulat lucrează maxim 4-5 luni/an- echivalentul unuia care lucrează 8 h zilnic.
      Salariile pe fi mici pentru unele categorii din breasla lor, dar cei ce predau discipline de examene sint doldora de bani, fac pregătire pina la epuizare și e normal că la școală sa nu mai facă absolut nimic, că na, e epuizat și salariul fiind așa mic, nu se mai merita să-și bată capul că să-i învețe pe copii macar problemele de baza.
      Interzice-ti meditațiile prin lege si o să vedeți că școala românească își va revenii in timp!

      1. ”Interziceți ” se scrie fără cratimă. ”Își va reveni ” se scrie cu un singur i. ”Se plâng” se scrie cu â, nu cu î. Diagnostic : lipsă gravă de educație. Fără profesori competenți la catedră, prezentul și viitorul se arată sumbru. Absolventul de top al unei facultăți nu va intra în învățământ pentru un salariu mic. Se va reorienta. Și învățământul va rămâne în seama unor absolvenți mediocri care vor preda mediocritate. A cui e vina? A celui mediocru, a celui de top care alege să plece, sau a sistemului care ne izgonește valorile? Nu putem obține calitate în învățământ fără oameni de valoare, si nu putem aduce oameni de valoare fără să îi plătim corect. Dacă exista profesori fără vocație la catedra și fără pregătire, e tot vina guvernului. Guvernul nu a stimulat valorile, guvernul a permis mediocritatea. Pe lângă profesorii slabi, există și profesori de calitate. Problema meditațiilor este colaterala, e doar o diversiune , o încercare manipulativă de a devia atenția de la problemele de fond. Guvernul să rezolve problemele prioritare, și apoi să rezolve și problemele anexe și să interzică meditațiile, dacă este cazul.

    1. E normal ca cei da la digi sa facă comentariu la adresa profesorilor,atunci când pui botul la banii de la partid spui și ce nu gândești! La asa educație,asa viitor pentru tineri(și cei de la digii tot asa sunt) analfabeți funcționali sau nu!

  12. Unde altundeva dacă nu la UM DIGI 24??? Parcă şi văd ordinul pe unitate:

    “Dragi tovarăşi şi fraţi,

    în aceste clipe de grea încercare pentru ţărişoara noastră, Securitatea are nevoie de oameni de nădejde şi la bine, dar mai ales la greu. Avem nevoie să denunţaţi activităţile duşmanilor poporului îndreptate împotriva orânduirii securiste şi a Tovarăşului General Nicolae Ciucăşescu… Haideţi, dragi ingineri, să le arătăm acestor elemente legionare cine conduce ţara!”

    Aşteptăm să trimită minerii sau ultraşii de galerie peste ei şi să găsească “dRoGurI, ArMe, vAlUTă lA PENEŢEU Şi mAşINă eLEctRoNicĂ fĂcUt bAnI la PENALEU!”

    Sublimă partea cu “reportajul” fără autor – probabil nu e voie să divulge numele tovarăşilor ofiţeri… În mintea de securist de anii 50 “presa” se face la secret. Superb!

  13. Aceasta greva nu este doar pentru profesori si profesori ,in spatele unei instituții mai sunt zeci de oameni, de ce nu verificați cât câștiga un contabil,o secretara ,o îngrijitoare.,… oameni din “umbra ” a instituțiilor……🙄

  14. Cine mai crede ceva in calitatea Digi24?
    Plin de persoane care nu sunt in stare nici macar sa citeasca informatia de pe un prompter.
    Balbe in direct sunt la ordinea zilei. Cand ai asemenea prezentatori, nici informatia din reportaje nu poate fi mai rasarita.

  15. Felicitari edupedu pentru atitudine!
    Asa este, televiziunea digi 24 este finantata de un partid politic. Asa zisa ancheta a fost facuta la comanda politica. Este tendentioasa! Majoritatea profesorilor nu dau meditatii! Exista profesori care predau si discipline din care nu se sustin examene! Ei traiesc doar din salariu!

  16. Meditatiile sunt opera parintilor si elevilor. Cine vrea sa invete, are o gramada de mijloace pe internet (manuale, culegeri, teste chiar si activitati interactive). A ajuns o moda, asa cum, daca nu ai telefon sau haine de firma, este marginalizat, tot asa, daca nu faci meditatie esti vazut drept ciudat.

    1. Daca erau de ajuns materialele gen carti, teste, pentru a invata, nu mai era nevoie de profesori. In primul rand un profesor explica informatiile si (ar trebui sa) stie sa le adapteze gradului de intelegere al fiecarui copil. Eu am incercat sa inteleg lectia din manual, pentru a-l ajuta pe fiul meu si credeti-ma, nu stiu cine a facut manulalele dar nu sunt usor de inteles, in conditiile in care am ceva pretentii de la mine… In al doilea rand un profesor stie pe ce sa puna accentul, in functie de examen si cat sa ceara de la un elev. Parerea mea. Da, se gasesc pe youtube o gramada de lectii inregistrate, unele chiar foarte ok si usor de inteles. Dar eu nu sunt dispus sa risc viitorul copilului meu, lasandu-l de capul lui sa inteleaga lucrurile de pe internet. Se ajuta de asta, dar trebuie ghidat cumva de o persoana care stie ce face.

      1. Dacă îl duci la meditații și nu primești bon, anunță ANAF. Dacă TU continui să-l trimiți la meditații deși nu primești bon, TU CORUPI.

        Nu te mai plânge de corupție când o folosești din plin atunci când îți convine. Și la medic dai șpagă doar să te bage în față, și polițistului îi dai șpagă doar să nu-ți dea amendă, și după aia vii și te plângi că în România se dă și se cere șpagă. TU ești de vină așa că FĂ ceva sau TACI ca până acum.

        Vreți o țară ca afară, dar cât de orientală se poate, vouă să vă fie bine, restul să se ducă…

    2. Deci copiii sunt autodidacti, nu? Invata singuri orice si nu verifica nimeni daca au inteles sau nu, corect? Aveti impresia ca majoritatea merg la meditatii ca sa se afle in treaba? Nu, merg pentru ca nu li se explica cum trebuie la ore si nu verifica nimeni daca au inteles sau nu ce s-a predat. Majoritatea copiilor nu sunt genii, sa se uite la un filmulet pe youtube si sa inteleaga un fenomen fizic/chimic cat ai bate din palme. De tot ce merge prost in educatie sunt vinovati in exclusivitate parintii si elevii. Profesorii nu au nici o vina, toti sunt buni si foarte buni; stiu sa gaseasca modalitati pentru a atrage elevii, stiu sa explice, au rabdare, etc. Si nici nu isi doresc meditatii; dar nici unul nu isi doreste. Cam mare ipocrizia, nu credeti? In primul rand elevii sunt si ei tot oameni, nu sunt roboti. Dar cam asa ii vede toata lumea. Capabili sa se concentreze/acumuleze cunostinte/faca lectii 9-10 ore pe zi sau mai mult. Si eventual si in weekend. Sa mearga la concursuri, etc. Traiasca elevul ideal pe care si-l doreste orice profesor. Restul, marea majoritate…… nu exista si nu conteaza. Dar, din pacate, marea majoritate este luata in calcul cand se uita cineva la nivelul unei societati. Si uite asa, Romania e o tara de analfabeti, iar profesorii nu au nici o vina; ca doar ei si-au dat silinta. Pentru cativa elevi.

  17. Adevarul este ca in 90% din cazuri, profesorii nu platesc taxe pentru veniturile din meditatii, deci cred ca generalizarea este… justificata. Aceeasi dilema ca in cazul medicilor, care dupa ce au avut salariile marite, marea majoritate tot au continuat sa primeasca spagi. Este o problema de mentalitate care nu pare ca o sa dispara prea curand…

      1. ei, nu-i chiar asa. Profesorii de matematica, romana, informatica, engleza, fizica, chimie, biologie, istorie si altii pot da lejer meditatii, pentru ca se cer. Da, nu toti profesorii cu aceste catedre ofera meditatii, dar eu cred ca procentul celor care mediteaza elevi e mult mai mare de 10%. Fara sa am date, asa, la inspiratie, as spune ca minim 30% dau meditatii. Copilul meu e a XI-a. Nu l-am dat la multe materii la meditatii de-a lungul scolii, dar a fost la minim 5 profesori. Unul singur ii dadea bon fiscal. Ceea ce inseamna 20%. Nu inteleg de ce nu fac asta profesorii, pentru a sta linistiti. Oricum, un profesor bun castiga 10.000 de lei pe luna din meditatii (4-5 elevi x 100 lei bucata x cel putin 20 sedinte pe luna). Pe munca si timpul lui, sunt perfect de acord, nu spun ca nu e un efort. Si tocmai de aceea, pentru ca esti un profesor valoros si esti cautat de elevi si castigi ceva bani din activitatea asta, nu inteleg de ce nu o faci legal, sa nu stai cu stresul ca vorbeste unul si altul si vine anaful peste tine…

    1. SA NU UITAM CA PROFESORILOR NU LI S-A MARIT SALARIUL! ASA CA NU-I PUNETI IN ACEEASI SITUATIE CU MEDICII!

      1. Analogia cu situatia medicilor avea scopul de a exemplifica ideea ca marirea salariilor tuturor profesorilor nu incurajeaza in niciun fel performanta (neraportandu-se la niste criterii de performanta, cum ar fi chestionarele anonime oferite elevilor pentru a evalua cat de bine preda profesorul), iar mare parte din ei tot vor continua sa fraudeze neplatind taxele aferente veniturilor din pregatiri.

  18. Culmea! Unde era corectitudinea…
    Și medicii care nu dau bon pentru plic, pachet, sacoșă?
    Cei de la Garda financiară și de la Mediu? În poliție, la primărie și restul…
    Să fie ca pe timpuri: la intrare în tură declari ce ai și la ieșire verificare! Impozit pe tot ce scoți!
    Să fie așa la toate domeniile de activitate!
    Eu sunt de acord!

    1. corectitudinea trebuie sa inceapa de undeva. Pe principiul “da’ ala de ce face si eu nu pot?”, vom incepe sa ne si luam la bataie, ca se mai bat unii si altii etc. Daca unul fura nu inseamna ca si eu trebuie sa fur. Medicii nu dau bon pentru plic, pachet, sacosa asa cum nici profesorii nu dau bon pentru cadourile pe care le primesc de 1,8 martie, craciun etc. Nu are legatura cu meditatiile. Cadoul e cadou. Cu spaga la doctor e altceva, aici ar trebui reclamat, daca solicita spaga pentru operatie. Am trai mai bine daca am fura mai putin, pentru ca furam banii de drumuri, spitale, scoli.

    1. Nu numai ca nu a “taiat” bon pentru meditatii dar a si refuzat sa returneze mai bine de 600.000 euro reprezentand chiria incasata ilegal dupa ce a pierdut definitiv casa “cumparata” ilegal.
      Ghinion ?!

  19. Sustin sa taie toti bon la meditatii pentru a nu mai fi aceasta generalizare, dar daca rezolvati aceasta problema poate rezolvati si spagile din alte sectoare bugetare.

  20. Faptic ei consumă rahat din greu.
    Încă de pe timpul pandemiei au prestat din greu intoxicand lumea cu baliverne.Totul în interesul cetățeanului.
    și gratis , bineînțeles.
    Interesant ar fi de văzut cât au încasat sub diverse forme atunci .
    Oricum doar când butonez televizorul și trec peste canalele lor, pute a hazna de îți cine să vomiți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Op Ed / Profesoara Oana Serban, lector la Facultatea de Filosofie a Universității din București, despre cazul Hasdeu: Nu e doar o problemă a sistemului faptul că ajunge într-o poziție privilegiată, ca profesor, un individ care nu leagă două fraze coerent. E și o problemă a inspectoratelor care funcționează ca un fel de poliție a școlii – inspectează ore, oameni, avantaje – dar nu evaluează mai nimic / Ministerul trebuie să facă ceva

Faptul că la Colegiul B.P. Hasdeu o profesoară de limba română, complet agramată, rămâne la catedră prin pasivitatea inspectoratului, în ciuda scrisorilor deschise ale elevilor, părinților și profesorilor, nu e…
Vezi articolul