Arheologi elvețieni au descoperit un vârf de săgeată din Epoca Bronzului realizat dintr-un metal venit de la un meteorit. „Probabil nu provine de pe planeta noastră”, spun cercetătorii

444 de vizualizări
Foto: Journal of Archaeological Science / sciencedirect.com
Arheologi de la Muzeul de Istorie Naturală din Berna, în Elveţia, anunţă într-un studiu publicat în Journal of Archaeological Science că au descoperit că o armă – un vârf de săgeată – care datează din Epoca Bronzului, găsită în secolul al XIX-lea în satul elveţian Mörigen, a fost făcută dintr-un metal provenit de la un meteorit, care ”probabil nu provine de pe planeta noastră”, relatează News.ro, potrivit G4Media.ro.

Strămoşii noştri europeni aveau un acces redus la fier pur, la sfârşitul Epocii Bronzului – între 900 şi 800 î.e.n. -, lucru care a trezit curiozitatea cercetătorilor.

Prin intermediul cercetărilor, ei au înţeles că existau, în acea epocă, materii disponibile în natură în vederea fabricării unor obiecte de metal – fragmente de meteoriţi de metal care au căzut pe Pământ.

Această armă minusculă – cu o lungime de 39,3 milimetri, care cântăreşte 2,904 grame – este alcătuită în realitate din fier meteoric – fier şi nichel – şi dintr-un izotop radioactiv de aluminiu-26, care se topeşte numai în spaţiu.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Bugetul Ministerului Cercetării și Inovării va atinge 1% PIB în 2024, promit premierul Ciucă și ministrul Burduja, la Gala Cercetării Românești / Anul acesta bugetul Cercetării a rămas sub 0,2% din PIB

Premierul Nicolae Ciucă și ministrul Cercetării și Inovării Sebastian Burduja au reluat promisiunea de majorare a bugetului cercetării. În cadrul primei ediții a Galei Cercetării Românești cei doi oficiali au…
Vezi articolul

Parteneriat strategic între Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și Universitatea Lucian Blaga din Sibiu: programe educaționale comune, aplicații comune pentru granturi mari, consultări în zonele de “suprapunere”

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) și Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) au încheiat un parteneriat strategic la nivel academic, potrivit unui anunț al celor două instituții de învățământ superior.…
Vezi articolul

Criza virusului și decuplarea comerțului global. Acolo unde politicienii au eșuat în a decupla China de Occident, mama natură reușește. Deocamdată, economia globală e relativ robustă. Dar situația nu se va menține dacă virusul va continua să prolifereze

În ce privește limitarea globalizării, coronavirusul izbutește acolo unde politicienii au dat greș. Vechiul experiment mental despre cum bătaia aripilor unui fluture în China poate provoca o tornadă la antipozi…
Vezi articolul

Analiză a rezultatelor după simularea Evaluării Naționale. Bogdan Rațiu, profesor de limba română: Elevii înțeleg cuvintele, pot localiza informația, problema e la cunoștințe. Cred că ar trebui să provocăm mai mult gândirea critică a elevului

“Elevii înțeleg cuvintele și localizează informația, dar problema e la cunoștințe de teorie literară și lingvistică, dar și la punctuație și gramatică”, spune Bogdan Rațiu profesor de limba și literatură…
Vezi articolul

Joi va fi vaccinat angajatul din Educație cu numărul 100.000, anunță ministrul Educației. Vaccinarea peste numărul estimat, un element foarte important în a permite elevilor din anii terminali să vină fizic la școală, indiferent de scenariu

Mâine, 4 martie, va fi vaccinat angajatul din Educație cu numărul 100.000, anunță ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, într-o declarație la B1TV. Oficialul a spus că a discutat cu colonelul Gheorghiță,…
Vezi articolul