Arheologi elvețieni au descoperit un vârf de săgeată din Epoca Bronzului realizat dintr-un metal venit de la un meteorit. „Probabil nu provine de pe planeta noastră”, spun cercetătorii

444 de vizualizări
Foto: Journal of Archaeological Science / sciencedirect.com
Arheologi de la Muzeul de Istorie Naturală din Berna, în Elveţia, anunţă într-un studiu publicat în Journal of Archaeological Science că au descoperit că o armă – un vârf de săgeată – care datează din Epoca Bronzului, găsită în secolul al XIX-lea în satul elveţian Mörigen, a fost făcută dintr-un metal provenit de la un meteorit, care ”probabil nu provine de pe planeta noastră”, relatează News.ro, potrivit G4Media.ro.

Strămoşii noştri europeni aveau un acces redus la fier pur, la sfârşitul Epocii Bronzului – între 900 şi 800 î.e.n. -, lucru care a trezit curiozitatea cercetătorilor.

Prin intermediul cercetărilor, ei au înţeles că existau, în acea epocă, materii disponibile în natură în vederea fabricării unor obiecte de metal – fragmente de meteoriţi de metal care au căzut pe Pământ.

Această armă minusculă – cu o lungime de 39,3 milimetri, care cântăreşte 2,904 grame – este alcătuită în realitate din fier meteoric – fier şi nichel – şi dintr-un izotop radioactiv de aluminiu-26, care se topeşte numai în spaţiu.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Cîmpeanu susține că testele Brio sunt omologate, dar pe site-ul Ministerului Educației acestea apar cu decizie de neomologare în cazul disciplinei Istorie, cuprinsă în testare, deci nu pot fi folosite în sistemul de învățământ preuniversitar, potrivit legislației. Nu există omologare publicată nici pentru Matematică, ci doar pentru ciclul primar și Limba română

Testele Brio, care vor fi susținute de circa 100.000 de elevi din 329 de școli, începând de luni, 30 mai, au primit decizie de neomologare pentru disciplina Istorie, în ianuarie…
Vezi articolul