Argumentele premierului Ciolacu pentru ca tinerii plecați să revină în România: “România rămâne țara noastră” și “nu cred că există pentru un părinte o mai mare durere decât când îi pleacă copilul de acasă” / Guvernul își dorește “modificări” pentru acces facil al tinerilor la cercetare

469 de vizualizări
Foto: Ilona Andrei – G4Media
“E normal că abordarea noastră este insuficientă pentru a vă încuraja să faceți aceste două lucruri împreună” – împlinirea profesională și întemeierea unei familii – a afirmat miercuri premierul Marcel Ciolacu, la deschiderea Forumului Studenților Români de Pretutindeni. Pentru aceasta “trebuie să găsim soluțiile”, a afirmat el, după ce, anterior, a declarat că își dorește ca tinerii plecați să revină în România, invocând drept argumente faptul că “România rămâne țara noastră” și plecarea copiilor de acasă le produce durere părinților.

Pe de altă parte, el a menționat dorința guvernului de a face modificări în zona de cercetare, pentru a facilita accesul tinerilor în acest domeniu. 

Din acest punct de vedere, însă, el a reluat ideea de eliminare, prin comasare, a unor instituții “care nu au niciun rost”. El a evaluat numărul acestora la “vreo 40”.

În privința plecării tinerilor din țară, șeful Guvernului le-a spus participanților la forumul studențesc că “nu cred că există pentru un părinte o mai mare durere decât când îi pleacă copilul de acasă și alege un drum, pentru că noi, politicienii, poate și fiecare părinte în parte considerăm că nu ne-am ridicat la nivelul așteptării dumneavoastră”.

Din declarațiile premierului Ciolacu:

  • “(…) Reforma trebuie să aducă servicii mai bune. Reforma trebuie să aducă abordări mai bune. Sunt ferm convins că împreună, în cele 5 zile, veți face o listă completă a lucrurilor pe care le avem de făcut împreună. 
  • Îmi doresc ca tinerii din România, la fel ca și fiul meu, să rămâneți în România, cei care faceți studiile în străinătate să reveniți în România, cei care au ales să plece până acum să revină în România, pentru că indiferent unde trăim și unde mergem, România rămâne țara noastră. 
  • Nu cred că există pentru un părinte o mai mare durere decât când îi pleacă copilul de acasă și alege un drum, pentru că noi, politicienii, poate și fiecare părinte în parte considerăm că nu ne-am ridicat la nivelul așteptării dvs.
  • E normal, e normală abordarea în acest moment pe care o aveți întâi să vă împliniți profesional și pe urmă să vă întemeiați o familie. Este normal că abordarea noastră este insuficientă pentru a vă încuraja să faceți aceste două lucruri împreună. Nu există planuri separate în viață, ele trebuie să fie în paralel. Aceste două planuri nu se exclud unul pe celălalt. Trebuie să găsim soluțiile, astfel încât statul român să vă pună la dispoziții servicii ca planul profesional să fie în paralel cu planul de a vă întemeia o familie. (…)
  • (…) Zona de cercetare – acolo cu adevărat ne dorim să facem anumite modificări, astfel încât accesul vostru, al tinerilor, mai ales pe această zonă, să fie unul mult mai facil. Sunt două-trei organisme. Sunt și alte, mi se pare vreo 40, care nu au niciun rost, dar e altă discuție. Să vedem, poate le mai comasăm ca să intre în altă logică a statului român, a unui stat modern. Sunt ferm convins că cu Bogdan veți găsi accesul măcar pe proiectele de cercetare ale dumneavoastră. Și, atât timp cât sunteți studenți, să încercăm cât mai mult dintre ele să le implementăm, să le brevetați și așa mai departe.”

Mesajul premierului Ciolacu la deschiderea Forumului Studenților Români de Pretutindeni:


3 comments
  1. România a avut mulți premieri dar așa de îngust la minte nu a fost niciunul. Câți din cei plecați îndeplinesc condițiile pentru a lucra in cercetare și ce anume sa cerceteze. Vorbește verzi și uscate fara a avea vreo bază reală,toate sunt numai baliverne. Deja se crede in campanie electorală.

  2. Vai, ce mizerii! Mentalitate de ev mediu!
    Nu am copil să îl țin acasă langa mine, este liber să meargă unde ii este mai bine, unde ii este recunoscuta valoarea și este respectat!
    Îmi voi indemna copilul sa plece și să nu se uite înapoi dacă situația de acum din tara nu se va schimba radical (deci cu probabilitate de 99,999%). Îl voi strânge la piept și îl voi trimite în lumea civilizată.
    România coruptă, tara specialilor și a nulităților din politică nu are decât să importe asiatici și africani, care nu au șansa să ajungă în UE!

  3. Hai să cântăm frumos, în cor:

    Acolo este țara mea
    Și neamul meu cel românesc…
    Acolo eu să mor aș vrea
    Acolo vreau eu să trăiesc!

    Am bifat realizarea. Se vor întoarce toți de dragul țării mumă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Deschiderea școlilor

BREAKING DOCUMENT Modificări radicale în decizia Comitetului București pentru Situații de Urgență, care emite o a doua hotărâre ce o contrazice pe prima: Creșele și after school-urile pot funcționa, universitățile decid singure cum organizează cursurile

Modificări de ultimă oră în decizia Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență, care emite o a doua hotărâre, în cursul aceleiași seri. Creșele și after school-urile pot funcționa, universitățile…
Vezi articolul

INFOGRAFIC Cum arată şcoala în “viziunea Andronescu”. Redenumirea claselor şi eliminarea Evaluării Naţionale de la clasa a IV-a, singura care monitoriza sistemul de educaţie

Renunţarea la denumirea “clasa pregătitoare”, dar şi noua structură a învăţământului primar, învăţământului gimnazial sau a celui liceal, anunţate de Ecaterina Andronescu şi susţinute de documentele puse în dezbatere publică,…
Vezi articolul

Sute de elevi din județul Botoșani vor învăța în anul școlar 2021-2022 în clase simultane. Inspectorul școlar general: Învățământul simultan nu este decât o soluție de avarie și trebuie, încet – încet, desființat

Sute de elevi din judeţul Botoşani vor învăţa, în anul şcolar 2021 – 2022, în clase simultane, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean,…
Vezi articolul

Olimpiadele naționale de limbi slave materne 2024 încep cu o săptămână mai târziu – erată a Ministerului Educației la calendarul competițiilor școlare / Olimpiada Internațională de Informatică pe echipe, devansată și mutată din Damasc la Cluj

Olimpiadele naționale de limbi materne pentru elevii aparținând unor minorități slave – cehă, croată, sârbă, slovacă, olimpiada de limba rusă maternă, dar și cea de rusă modernă încep mai târziu…
Vezi articolul