Argeș: Dosar penal pentru purtare abuzivă în urma relatărilor privind comportamentul unui profesor

3.541 de vizualizări
Titularizare 2019
Foto: Pexels.com
Poliţiştii argeşeni au întocmit un dosar penal pentru purtare abuzivă, în urma relatărilor privind comportamentul unui profesor de la o unitate de învăţământ din comuna Călineşti, potrivit Agerpres.

„În urma informaţiilor apărute în spaţiul public, privind situaţia de la Şcoala Gimnazială Vrăneşti, din comuna Călineşti, Compartimentul Informare şi Relaţii Publice (…) este abilitat să comunice următoarele: în ziua de 20 decembrie, poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară s-au autosesizat şi s-au deplasat la unitatea de învăţământ în cauză, unde au efectuat verificări”, se arată într-un comunicat transmis marţi de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş.

Conform aceleiaşi surse, poliţiştii au întocmit un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă şi continuă cercetările, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, pentru stabilirea împrejurărilor în care s-au petrecut evenimentele şi luarea măsurilor legale care se impun.

Portalul de ştiri locale epiteşti.ro a prezentat în ultimele zile, în exclusivitate, mai multe relatări ale părinţilor unor elevi de la Şcoala Gimnazială Vrăneşti, care susţineau că un profesor a folosit un limbaj necorespunzător în discuţiile cu copiii.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Olimpiade școlare 2022. Regulamente actualizate pentru olimpiadele naționale, precum cele de Științe pentru juniori, “Tinerii Dezbat” și “Terra” de geografie au fost publicate de Ministerul Educației – DOCUMENTE

Au fost publicate regulamentele specifice pentru olimpiadele școlare naționale din anul școlar 2021-2022, de către Ministerul Educației, pe edu.ro. Acestea cuprind informații despre probele de concurs, participarea elevilor, calificarea acestora,…
Vezi articolul

Mărturia unei profesoare, despre învățământul artistic: Ne târâm în aceeași mocirlă de 30 de ani, iar absolvenții liceelor de artă au un singur țel – să plece din țară

Învățământul artistic funcționează cu programe școlare “din anii ’70, puțin periate pe alocuri, doar la unele specialități”, cu 
reguli ale olimpiadelor “viciate de diverse interese mai mari sau mai mici”,…
Vezi articolul

Resurse interactive pentru profesori și premii pentru ei și liceenii implicați care se înscriu în concursul ImagineEU, al Comisiei Europene. Echipele create trebuie să-și susțină, printr-un scurt video, ideile concrete de îmbunătățire a vieții în UE (P)

ICE este un instrument democratic conceput pentru a încuraja pe cetățeni să devină activi și implicați în cadrul UE. Cetățenii europeni pot astfel să influențeze în mod activ politicile UE…
Vezi articolul

Ultima zi de școală pentru elevii de clasa a XII-a. Cum arată sfârșitul liceului în 2020, după două luni de lecții online și cu un Bac plin de emoții: „Mie mi-e frică să nu-mi ratez viitorul din cauza temperaturii”

Au trecut două luni de stare de urgență, timp în care elevii au învățat mai mult sau mai puțin online, timp în care diferența dintre copiii cu posibilități, profesorii moderni…
Vezi articolul