Arafat: Deschiderea after school-urilor nu s-a discutat în prezența mea

2.603 vizualizări
Foto: Captura presidency.ro
Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne a declarat, potrivit G4Media.ro, că redeschiderea after school-urilor nu s-a discutat la ședința de azi de la Cotroceni, cel puțin nu în prezența sa și că nici ministrul Educației nu a fost la acea întâlnire.

”Nu s-a discutat acolo (la întâlnirea cu premierul Orban și președintele Iohannis, n.red.) despre after school-uri.

Sunt foarte similare școlilor și ați văzut că multe țări care au deschis le-au reînchis”, a completat el.

La observația că președintele Iohannis a făcut acest anunț, secretarul de stat a răspuns: „Nu s-a discutat cât am fost acolo”.

„Nu intru în ce s-a discutat în amănunte acolo, asta este o discuție care se face și cu Ministerul Educației, astăzi n-a fost ministrul Educației acolo. Deci n-am intrat în această discuție, n-am discutat acest lucru. Nu s-a discutat în prezența mea acest aspect”, a mai transmis Raed Arafat, marți seară la Digi 24.

Întrebat dacă este de acord cu redeschiderea grădinițelor și creșelor private și a after-school-urilor, el a răspuns că recomandă acest lucru „cu precauție”.

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit azi cu Premierul Ludovic Orban, cu mai mulți miniștrii și cu Raed Arafat. La finalul întâlnirii, într-o declarație de presă, șeful statului a anunțat că va fi posibilă, după 15 iunie, redeschiderea after school-urilor, grădinițelor și creșelor private.

„Pentru a veni în sprijinul părinților care vor lucra, care vor trebui să meargă la serviciu și în perioada vacanței școlare, va fi posibilă – nu obligatorie, dar va fi posibilă – după 15 iunie redeschiderea after-school-urilor, a grădinițelor și creșelor private”, a spus Iohannis.

Starea de alertă se va prelungi, a mai anunțat președintele. Acesta a motivat măsura prin faptul că numărul îmbolnăvirilor nu a scăzut.

Foto: Captura presidency.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

O nouă specie de țestoasă fosilă, care ar fi trăit în perioada dinozaurilor pitici din Transilvania, a fost descoperită pe teritoriul Geoparcului Internațional UNESCO Țara Hațegului al Universității din București

Paleontologii au denumit noua descoperire Dortoka vremiri, în onoarea celebrului paleontolog român Mátyás Vremir. Este a doua specie de testoasă descoperită în Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului. Actuala descoperire oferă…
Vezi articolul

Proiectul Danubius-RI a intrat, cu o aplicație de finanțare, în fazele preliminare pentru construcția componentelor românești – hubul de cercetare de la Murighiol și Supersite-ul Delta Dunării

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Științe Biologice (INCDSB) anunță că, alături de partenerii săi, a depus aplicația pentru finanțarea următoarei etape a proiectului internațional Danubius-RI, etapă ce presupune echiparea componentelor…
Vezi articolul
Cum sprijină guvernul britanic universitățile

Cum se transmite coronavirusul în aer prin aerosoli. Studiu de caz: un salon, un bar şi o clasă de școală / Care este riscul de infectare în cele trei scenarii în funcție de ventilație, folosirea măștii și durata întâlnirii

Interioarele sunt cele mai periculoase, dar riscurile pot fi reduse luând toate măsurile disponibile pentru a lupta contra infectării prin aerosoli. Iată, în colaborare cu „El Pais”, probabilitatea de infectare…
Vezi articolul

Ministerul Educației transmite școlilor clarificări pentru calcularea salariilor pe luna mai, în grevă generală a profesorilor: Statele de plată se întocmesc având la bază timpul efectiv lucrat – document

Statele de plată ale salariilor din Învățământ se întocmesc având la bază timpul efectiv lucrat și este în responsabilitatea directorilor de școli să verifice condica de prezență pe baza cărora…
Vezi articolul