Ar trebui o atenție sporită în spațiile unde elevii vor fi relocați. Direcțiile de sănătate publică vor verifica respectarea tuturor normelor minime de igienă pentru copii, spune Amalia Șerban, de la direcția de sănătate publică din Ministerul Sănătății

Foto: © Phuttharak Chindarot | Dreamstime.com

“Direcțiile de sănătate publice vor verifica spațiile în care elevii care vor învăța anul acesta în alte clădiri decât cele în care se află școlile, ca să fie respectare toate normele minime de igienă pentru copii”, a spus Amalia Șerban, director în cadrul direcției de sănătate publică Ministerului Sănătății în cadrul ședinței pentru pregătirea deschiderii anului școlar 2024-2025, desfășurată în data de 3 septembrie. Amintim, anul școlar începe peste câteva zile cu peste 900 de unități de învățământ relocate. Cu doar 4 zile lucrătoare înainte să înceapă anul școlar ministra Educației spunea că “încă se fac verificări dacă spațiile găsite la nivel local sunt și adecvate”.

Spațiile în care vor învăța elevii care au fost relocați în alte clădiri trebuie să respecte normele de igienă, iar direcțiile de sănătate publică vor verifica acest lucru, a spus Amalia Șerban, director în cadrul direcției de sănătate publică Ministerului Sănătății, în ședința pentru pregătirea deschiderii anului școlar 2024-2025.

“Direcțiile de sănătate publică depun eforturi pentru a verifica respectarea normelor de igienă pentru unitățile de învățământ astfel ca toți copiii să aibă un climat sănătos unde își desfășoară activitatea. Sperăm că anul acesta tot mai multe unități de învățământ vor avea autorizații sanitară de funcționare și probabil că vom vedea acest lucru în special după ce școlile vor fi reabilitate. Și aici ar trebui poate o atenție sporită, în acele unități relocate, direcțiile de sănătate publică vor verifica respectarea tuturor normelor minime de igienă pentru copii”, a spus Amalia Șerban, director în cadrul direcției de sănătate publică Ministerului Sănătății.

Informații de context

Elevi din peste 900 de școli din țară vor începe anul școlar luni, 9 septembrie, în alte spații pentru că fie se reabilitează clădirile vechi, fie se construiesc altele.

Cu 4 zile lucrătoare înainte de începerea școlii ministra Ligia Deca spunea într-un briefing de presă că „toți copiii încep luni școala în format fizic. Trebuie găsite soluții pentru ca toți copiii să meargă fizic la școală”. Ligia Deca a fost întrebată fiind în legătură cu cele peste 800 de școli aflate în șantier, în momentul începerii anului școlar. Cu câteva zile înaintea acestui moment, ea a spus că încă „se fac verificări (…) pentru a ne asigura că aceste spații sunt adecvate”. 

Ligia Deca a dat termen de finalizare a lucrărilor, pentru o parte dintre școli, „sfârșitul lunii decembrie”.

Pe 3 septembrie, ministra Educației prezenta drept „un record” numărul școlilor aflate în șantier la acest început de an școlar, într-un anunț pe Facebook.

Edupedu.ro a scris despre situația semnalată de părinții elevilor de la Colegiul Național de Arte Dinu Lipatti din București, care au depus un memoriu către ministra Educației și la Primăria sectorului 4, după ce au fost înștiințați că elevii vor fi nevoiți anul acesta să facă naveta între două spații aflate la 7 km distanță, pentru că nu se pot realiza lucrările de reabilitare energetică. 

Foto: © Phuttharak Chindarot | Dreamstime.com Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:

BREAKING Peste 800 de școli în șantier, anunță Ligia Deca, cu trei zile lucrătoare înainte de începerea cursurilor. Ministra nu spune nimic despre câte unități de învățământ nu-și vor putea primi elevii în prima săptămână

Ligia Deca, despre cele peste 800 de școli în șantier la începutul anului școlar: „Toți copiii încep luni școala în format fizic” / Încă se fac verificări dacă spațiile găsite la nivel local sunt și adecvate

Memoriu al părinților de la „Colegiul Național Dinu Lipatti” din București, către Ligia Deca, după ce elevii trebuie să facă naveta între două sedii aflate la 7 km distanță: Să trimiți elevi de clasa I, a II-a sau a V-a cu vioara în spate sau alte instrumente, să alerge între orele de cultură generală și cele de specialitate, îi va face treptat să renunțe  
Exit mobile version